02 / 05 / 2024

gmsi 1. taksiti

gmsi 1. taksiti

Kira gelir vergisi olarak da bilinen gayrimenkul sermaye iradı (GMSİ), mesken ve işyeri taşınmazlarının kiraya verilmesinden elde edilen gelirler için ödeniyor. Peki GMSİ ne zaman ödenir?

Konut kredisi faizlerinde son dakika! 1 milyon TL'nin aylık taksiti ne kadar? İşte banka banka hesaplama tablosu!

Yeni bir ev sahibi olmak isteyenler konut kredisi faiz oranlarındaki son durumu merak ederken bankalar da 10 yıl vadeli kredinin faiz oranlarını peş peş açıkladı. 1 milyon TL'nin aylık taksiti ne kadar? İşte banka banka hesaplama tablosu...

0.69 faizli konut kredisinin aylık taksiti ne kadar? İşte 750 bin, 1 milyon 1,5 milyon ve 2 milyon TL hesaplama tablosu

0.69 faizli konut kredisinin aylık taksitleri yeni bir konut sahibi olmak isteyenler tarafından merak ediliyor. İşte 0,69 faizli konut kredisinin 500 bin, 750 bin, 1 milyon, 1,5 milyon ve 2 milyon TL'nin aylık taksitleri...

Emlak vergisinin ikinci taksiti ne zaman 2022?

Emlak vergisi 1. taksitini ödeyen mükellefler, ikinci taksit ödeme zamanını merak ediyor. Peki, emlak vergisinin ikinci taksiti ne zaman 2022? Vergide son taksit hangi ayda ödenir?

Konut kredisi faiz oranı yüzde 1,49'a indi!

Banka, 5 ile 10 yıl vade aralığındaki konut kredisi faiz oranını yüzde 1,49'a indirdi. Akbank Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Oğuz, "Müşterilerimize hayallerindeki eve kira öder gibi, kredi taksiti ödeyerek sahip olmaları için yeni bir imkan sunuyoruz" dedi...

2019 kira gelir vergisi 1. taksiti!

2018 yılında kiraladığı konuttan gelir elde edenler bu sene kira gelir vergisi ödemekle yükümlü oluyorlar. Peki, 2019 kira gelir vergisi 1. taksiti ne zaman ödenecek?

2019 çevre temizlik vergisi 1. taksiti ne zaman ödenecek?

Çevre temizlik vergisi, halk arasındaki yaygın tabiriyle çöp vergisi konut ve iş yeri sahiplerinden tahsil ediliyor. Peki, 2019 çevre temizlik vergisi 1. taksiti ne zaman ödenecek?

Değer artış kazancı vergisi 2. taksiti nereye ödenir?

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde doğan vergi sorumluluklar arasında yer alan değer artış kazancı vergisinde 2. taksit ödemeleri 1 Temmuz'da başladı. Peki, değer artış kazancı vergisi 2. taksiti nereye ödenir?

Değer artış kazancı vergisi 2. taksiti son günü 2018!

2018 yılı vergi takvimine göre gayrimenkul gelir vergisinde 2. taksit ödemeleri 1 Temmuz 2018 itibari ile başlıyor. Peki, değer artış kazancı vergisi 2. taksiti son günü 2018 ne zaman?

Kira gelir vergisi 2. taksiti 2018 ne zaman başlıyor?

Senede iki taksit halinde ödenebilen kira gelir vergisinde 1. taksitler Mart ayında ödendi. Peki, kira gelir vergisi 2. taksiti 2018 ne zaman başlıyor?

Emlak vergisi 1. taksiti için son 8 gün!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı Mayıs'ın sonuna kadar ilk taksitin ödenmesi gereken emlak vergisi ile ilgili açıklamalar yaptı.

Emlak vergisi 1. taksiti için son 9 gün!

Türkiye sınırları içinde yer alan gayrimenkullerin 1319 sayılı Kanun hükümlerine tabi olduğu emlak vergisi, yıl içinde 2 eşit taksit halinde ödeniyor. 1. taksit ödemeleri için son 9 gün kaldı...

Çevre temizlik vergisi 1. taksiti son ödeme günü 2018!

Belediyelerin sunmuş olduğu temizlik hizmeti için ödenen çevre temizlik vergisi 1. taksiti 31 Mayıs'ta sona eriyor..

Emlak vergisi 1. taksiti son ödeme tarihi 2018!

Gayrimenkul sahiplerinin her sene ödemekle mükellef olduğu emlak vergisinde son ödeme günü yaklaşıyor. Peki, emlak vergisi 1. taksiti son ödeme tarihi 2018 ne zaman?

gmsi 1. taksiti Haberi

gmsi 1. taksiti

GMSİ ne zaman ödenir?

Kira gelir vergisi olarak da bilinen gayrimenkul sermaye iradı (GMSİ), mesken ve işyeri taşınmazlarının kiraya verilmesinden elde edilen gelirler için ödeniyor. Vergiyi, istisna bedelini aşan gayrimenkul sahipleri ödüyor.


Söz konusu istisna bedeli her sene yeniden belirleniyor. Vergide istisna sınırı mesken ve işyerleri için ayrı ayrı tespit ediliyor. Peki GMSİ ne zaman ödenir?


Meskenlerin GMSİ vergisi..

2013 yılı boyunca mesken kiralamalarından 3.200 TL'nin altında gelir elde edenler, vergi ödemesinden muaf tutuluyor. Bu istisna bedelini geçenlerin beyanname vererek, vergi ödemeleri gerekiyor.


İşyerlerinin GMSİ vergisi..

2013 yılı boyunca elde edilen işyeri kira gelirinin her bir ortağın hissesine düşen miktarının 26.000 TL tutarı aşmaması durumunda, yine kişiler vergi ödemesinden muaf tutuluyor. Bu istisna bedelini geçenlerin beyanname vererek, vergi ödemeleri gerekiyor.


GMSİ ne zaman ödenir?

Gayrimenkul sermaye iradı,...