07 / 05 / 2024

GMSİ hangi aylarda ödenir

GMSİ hangi aylarda ödenir

193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu gereğince, gayrimenkullerin kiralamalarından elde edilen gelirler, yıllık gelir vergisine tabi tutuluyor. GMSİ hangi aylarda ödenir? İşte GMSİ vergisi ödeme dönemleri...

BIST30 hisselerinin yılbaşından bu yana getirileri! Hangi hisse ne kadar getirdi? 

Geçtiğimiz aylarda yatırımcılarını üzen Borsa İstanbul’da yükseliş devam ederken, yatırımcılar da BIST30 hisselerinin yılbaşından bu yana getirilerini merak ediyor. Peki hangi hisse ne kadar getirdi? İşte Borsa Filozofu'nun o paylaşımı...

Betonun metreküpü hangi şehirde, KDV dahil kaç TL? 

Geçtiğimiz aylarda, Ticaret Bakanı Bolat, çimento ve hazır beton sektöründe fahiş fiyat artışlarını gördüklerini belirterek, önlem alınacağını açıklamıştı. Peki beton fiyatları düştü mü? Betonun metreküpü hangi şehirde, KDV dahil kaç TL? 

Doğalgaz yardımı elden alınır mı? Doğalgaz desteği hangi aylarda veriliyor?

Doğalgaz yardımına dair vatandaşlar pek çok soru yöneltiyor. Onlardan biri de Doğalgaz yardımı elden alınır mı? oluyor. İşte doğalgaz yardımına dair merak edilenler!

HIZRAY hangi ilçelerden geçecek?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz aylarda HIZRAY projesini müjdeleyerek 2021'de ihaleye çıkacaklarını açıklamıştı. Peki HIZRAY hangi ilçelerden geçecek? İşte merak edilenler...

Veraset ve intikal vergisi ödeme zamanı 2021!

Bir kişinin ölümü üzerine, sahibi bulunduğu menkul ve gayrimenkul mallarla bütün hak ve alacaklarının mirasçılarına intikali halinde veraset vergisi ödeniyor. Peki miras vergisi hangi aylarda ödenecek? İşte veraset ve intikal vergisi ödeme zamanı 2021...

Emlak vergisi 2. taksitleri hangi aylarda ödenir?

Emlak vergisi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Vergide ilk taksitler Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödendi. Peki, emlak vergisi 2. taksitleri hangi aylarda ödenir?

Emlak vergisi hangi aylarda ödenir 2017?

1319 sayılı kanun gereğince emlak vergisi, gayrimenkuller için ödenen vergilerin başında yer alıyor. Peki, emlak vergisi hangi aylarda ödenir 2017?

Çevre temizlik vergisi hangi aylarda ödenir 2016?

Çevre temizlik vergisi, belediyenin sunduğu temizlik hizmeti için ödeniyor. Vergi konut ve işyerleri için ödeniyor. Peki, çevre temizlik vergisi hangi aylarda ödenir 2016?

Emlak vergisi hangi aylarda ödenir 2016?

Emlak vergisi, taşınmaz mal sahipleri tarafından ödeniyor. Varsa taşınmazın intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler vergi mükellefi oluyor..

Emlak vergisi hangi belediyeye ödenir?

1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içinde bulunan tüm gayrimenkuller emlak vergisinin konusunu oluşturuyor. Vergi her sene belli aylarda iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, emlak vergisi hangi belediyeye ödenir?

Emlak vergisi hangi aylarda ödenir 2015?

Türkiye'deki bina, arsa ve araziler için emlak vergisi ödeniyor. Emlak vergisi taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Peki, emlak vergisi hangi aylarda ödenir 2015? İşte emlak vergisi ayları..

Çevre temizlik vergisi kaç taksitte ödenir?

Çevre temizlik vergisi dükkan ve diğer şekillerde kullanılan bağımsız bölümler için belediyeye ödeniyor. Peki, çevre temizlik vergisi kaç taksitte ödenir? Çevre temizlik vergisi hangi aylarda ödenir?

Çevre temizlik vergisi hangi aylarda ödenir 2015!

Konutlarda su tüketim miktarı esas alınarak su faturalarına dahil edilen Çevre Temizlik Vergisi işyerlerinde ise her yıl 2 taksitte ödeniyor. Peki, Çevre temizlik vergisi hangi aylarda ödenir 2015!

GMSİ hangi aylarda ödenir Haberi

GMSİ hangi aylarda ödenir

GMSİ hangi aylarda ödenir?

193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu gereğince, gayrimenkullerin kiralamalarından elde edilen gelirler, gelir vergisine tabi tutuluyor.


Aşağıda yazılı mal ve hakların sahipleri, mutasarrıfları, zilyedleri, irtifak ve intifa hakkı sahipleri veya kiracıları tarafından kiraya verilmesinden elde edilen iratlar gayrimenkul sermaye iradı vergisine (GMSİ) tabi tutuluyor.


1. Arazi, bina (Döşeli olarak kiraya verilenlerde döşeme için alınan kira bedelleri dahildir), maden suları, menba suları, madenler, taş ocakları, kum ve çakıl istihsal yerleri, tuğla ve kiremit harmanları, tuzlalar ve bunların mütemmim cüzileri ve teferruatı;


2. Voli mahalleri ve dalyanlar;


3. Gayrimenkullerin, ayrı olarak kiraya verilen mütemmim cüzileri ve teferruatı ile bilumum tesisatı demirbaş eşyası ve döşemeleri;


4. Gayrimenkul olarak tescil edilen haklar;


5. (3239 sayılı Kanunun 55'inci maddesiyle değişen bent) Arama, işletme ve imtiyaz hakları ve ruhsatları,...