05 / 05 / 2024

HIZRAY hangi ilçelerden geçecek?

HIZRAY hangi ilçelerden geçecek?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz aylarda HIZRAY projesini müjdeleyerek 2021'de ihaleye çıkacaklarını açıklamıştı. Peki HIZRAY hangi ilçelerden geçecek? İşte merak edilenler...



İstanbul’u doğu batı aksında, bir baştan diğer başa kat edecek raylı sistemlerden biri HIZRAY olacak. Proje; Beylikdüzü, Esenyurt, Avcılar, Küçükçekmece, Bağcılar, Esenler, Bayrampaşa, Gaziosmanpaşa, Eyüp, Kağıthane, Beşiktaş, Üsküdar, Ümraniye, Ataşehir, Sancaktepe, Sultanbeyli, Pendik dahil 17 ilçede yaşayan İstanbulluların hayatına hız katacak. İBB'nin İstanbul Bülteni Mart 2021 sayısında yer alan habere göre; metro sistemlerinin 35 kilometre olan ortalama hızını 70-80 kilometreye yükseltecek büyük yatırım, özel otomobil kullanıcıları için toplu taşıma sistemini daha cazip hale getirecek.

HIZRAY hangi ilçelerden geçecek?

HIZRAY ile Beylikdüzü’nden Sabiha Gökçen Havalimanı’na 1 saat gibi kısa bir sürede ulaşım sağlanacak. Bu proje, aynı zamanda İstanbul’un doğubatı aksında TEM - E5 arasında arazi kullanım gelişimini kontrol altında tutacak ve İstanbul’un kuzeyine, yeşile doğru kentin büyüme baskısında azalmayı sağlayacak.

HIZRAY’ın hizmete sunulmasıyla, günde 1 milyon yolcu taşınması planlanıyor. HIZRAY'ın yapımı ve metro araçları dahil, toplam maliyetinin 6 milyar dolara ulaşması öngörülüyor. Ön tasarım ve fizibilite çalışmalarına geçtiğimiz aylarda start verilen HIZRAY projesinin 2021'in sonunda tamamlanarak, yatırımın ihale aşamasına getirilmesi hedefleniyor. 

HIZRAY hangi ilçelerden geçecek?

HIZRAY ile Beylikdüzü ve Sabiha Gökçen Havalimanı arasındaki mesafenin 1 saate düşürülmesi planlanıyor. 

İstanbul'da hangi metro hattı ne zaman açılacak?

İstanbul'a 'HIZRAY' geliyor: Beylikdüzü-Pendik arası bir saate iniyor!

Hızray projesi 10 soruda tüm detaylarıyla!


Geri Dön