19 / 05 / 2024

gmsi vergisi taksit zamanı

gmsi vergisi taksit zamanı

Mesken ve işyeri taşınmazlarını kiraya verenlerin ödemekle yükümlü olduğu vergi Gayrimenkul Sermaye İradı (GMSİ) olarak tanımlanıyor. İki taksit halinde ödenen GMSİ ikinci taksit ödemesi Temmuz ayında yapılıyor...

Konut sahipleri dikkat! Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman? 2024 emlak vergisi taksit ödeme takvimi!

Milyonlarca konut sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisinde son ödeme tarihi araştırılıyor. Peki emlak vergisinin ilk taksiti ne zaman ödenecek, son ödeme tarihi ne zaman? Emlak vergisi nereden, nasıl ödenir?

2023 emlak vergisi ne zaman ödenecek? Emlak vergisi taksit ödemesi ne zaman?

Emlak vergisinin ilk taksit ödemeleri önceki aylarda sona erdi. Şimdi ise bu yılın ikinci taksitleri gündemdeki yerini aldı. Emlak vergisinin 2’nci taksitini ödemek isteyenler arama motorlarında ödeme tarihlerini araştırmaya başladı. Peki, emlak vergisi ikinci taksit ödemesi ne zaman? İşte detaylar.

MTV son ödeme tarihi ne zaman? Motorlu Taşıtlar Vergisi taksit ödeme süresi uzatıldı mı?

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemelerinin uzatılıp uzatılmadığı gündemde sorgulanmaya başladı. Peki, MTV son ödeme tarihi ne zaman? Motorlu Taşıtlar Vergisi taksit ödeme süresi uzatıldı mı? İşte detaylar...

Emlak vergisi taksit yapan bankalar 2019!

Her sene ev, işyeri, arsa ve arazi sahipleri tarafından ödenen emlak vergisinde son günlere girildi. Peki, emlak vergisi taksit yapan bankalar hangileridir?

Emlak Vergisi ikinci taksit ödemeleri başlıyor!

Ev sahipleri dikkat! Emlak Vergisi 2. taksit ödemeleri 1 Kasım'da başlayacak ve 1 Aralık tarihinde sona erecek.

Değer artış kazancı vergisi 2. taksit ödemeleri için son 3 gün!

Ev ve işyeri gibi taşınmaz malların elden çıkarılması durumunda ödenen vergi değer artış kazancı vergisi oluyor. 2016 yılı değer artış kazancı vergisi 2. taksit ödemeleri için son 3 gün bulunuyor..

Kira gelir vergisi 2. taksit ödemeleri için son 3 gün!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince ev ve işyeri gibi taşınmaz malını kiraya vererek gelir elde eden mal sahipleri, vergi mükellefi oluyor. 2016 yılı kira gelir vergisi 2. taksit ödemeleri için son 3 gün kaldı..

Gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit ödemeleri için son 5 gün!

Gayrimenkul sahipleri kiralama ve alım satım işlemleri için vergi ödemek ile mükellef oluyor. 31 Temmuz'da sona erecek gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit ödemeleri için son 5 gün kaldı..

Değer artış vergisi 2. taksit ödemeleri için son 10 gün!

Gayrimenkullerin edinim tarihinden itibaren 5 sene içinde satılması durumunda değer artış kazancı vergisi doğuyor. İki taksitte ödenebilen değer artış vergisi 2. taksit ödemeleri için son 10 gün kaldı..

Kira gelir vergisi 2. taksit ödemeleri için son 10 gün!

1 Ocak -31 Aralık 2015 tarihleri arasında ev veya işyerini kiraya vererek gelir elde eden kimselerin kira gelir vergisi 2. taksit ödemeleri için son 10 gün kaldı..

Değer artış kazancı vergisi 2.taksit son ödeme tarihi 2016!

Taşınmaz mallar için Temmuz ayı içerisinde ödenen vergiler arasında değer artış kazancı vergisi de yer alıyor. Peki, değer artış kazancı vergisi 2.taksit son ödeme tarihi 2016 ne zaman?

Kira gelir vergisi 2.taksit son ödeme tarihi 2016!

Temmuz ayı içerisinde ödenen vergiler arasında, gayrimenkuller için ödenecek kira gelir vergisi yer alıyor.Peki, kira gelir vergisi 2.taksit son ödeme tarihi 2016 ne zaman?

Emlak vergisi ilk taksit son ödeme tarihi 2016!

Gayrimenkul sahipleri tarafından ödenmesi gereken emlak vergisi için ödemeler senede iki eşit taksit halinde yapılabiliyor. Peki, emlak vergisi ilk taksit son ödeme tarihi 2016 ne zaman?

gmsi vergisi taksit zamanı Haberi

gmsi vergisi taksit zamanı

GMSİ ikinci taksit ödemesi!

Mesken ve işyeri taşınmazlarını kiraya verenlerin ödemekle yükümlü olduğu vergi Gayrimenkul Sermaye İradı olarak tanımlanıyor. Kira gelir vergisi olarak da bilinen gayrimenkul sermaye iradı ödemeleri için öncelikle beyanda bulunulması gerekiyor.


Gayrimenkul sermaye iradı için her sene istisna bedeli belirleniyor. Söz konusu istisna sınırı mesken ve işyerleri için ayrı ayrı tespit ediliyor.


Beyanname yalnız istisna bedelinden yüksek gelir elde eden gayrimenkul sahipleri tarafından veriliyor. Buna bağlı olarak vergi de, aynı şekilde istisna bedelinden yüksek gelir elde edenler tarafından ödeniyor.


Meskenlerin GMSİ vergisi..

2013 yılı boyunca mesken kiralamalarından 3.200 TL'nin altında gelir elde edenler, vergi ödemesinden muaf tutuluyor. Bu istisna bedelini geçenlerin beyanname vererek, vergi ödemeleri gerekiyor.


İşyerlerinin GMSİ vergisi..

2013 yılı boyunca elde edilen işyeri kira gelirinin her bir ortağın hissesine düşen miktarının...