27 / 04 / 2024

2023 emlak vergisi ne zaman ödenecek? Emlak vergisi taksit ödemesi ne zaman?

2023 emlak vergisi ne zaman ödenecek? Emlak vergisi taksit ödemesi ne zaman?

Emlak vergisinin ilk taksit ödemeleri önceki aylarda sona erdi. Şimdi ise bu yılın ikinci taksitleri gündemdeki yerini aldı. Emlak vergisinin 2’nci taksitini ödemek isteyenler arama motorlarında ödeme tarihlerini araştırmaya başladı. Peki, emlak vergisi ikinci taksit ödemesi ne zaman? İşte detaylar.



Senede iki kere ödenen emlak vergisinin ilk taksit ödemesi mayıs ayında sona erdi. İlk taksit ödemelerinin ardından ikinci taksit ödeme son tarihi gündeme geldi. Ödemelerin belirlenen süre zarfında gerçekleşmemesi halinde her ay için belli oranda gecikme zammının uygulanacağı ifade edildi. Peki, emlak vergisi ikinci taksit ödemesinin son ödeme tarihi ne zaman? Emlak vergisi nasıl ödenir? İşte emlak vergisi ikinci taksit ödemeleri son tarih…

 2023 emlak vergisi ne zaman ödenecek? Emlak vergisi taksit ödemesi ne zaman?

Milyonlarca konut sahibinin ödemekle yükümlü olduğu emlak vergisinde ilk taksit dönemi mart itibarıyla başladı ve mayıs ayının sonuna kadar ödeme işlemi gerçekleşti. Ödemeler bir kerede yapılabileceği gibi iki taksit şeklinde de yapılabiliyor. Bazı durumlarda emlak vergisinden muaf tutulabiliyor. Bir evde muafiyetten faydalanmak için ücret, ticari, mesleki, işyeri, ev kira, faiz geliri olmaması koşulu aranıyor. Emekli maaşının yanı sıra eşi nedeniyle ölüm aylığı alan vatandaşlar, yasada yer alan koşulları taşıyorsa sıfır oranlı emlak vergisinden faydalanabiliyor.

Yıl içerisinde iki taksitle ödeme işlemi gerçekleşen emlak vergisinin ikinci taksiti kasım ayı (1 Kasım 2023 - 30 Kasım 2023) boyunca ödenebilecek. Öte yandan, emlak vergisinin ikinci taksitinin ödemesinde son tarihin 30 Kasım 2023 olduğunun altını çizen uzmanlar, mükellefleri cezalı duruma düşmemesi konusunda uyarıyor.

 2023 emlak vergisi ne zaman ödenecek? Emlak vergisi taksit ödemesi ne zaman?

EMLAK VERGİSİ NASIL ÖDENİR?

Konut sahipleri, ister T.C. kimlik numarası ya da ister sicil numarası ile vergilere yönelik online ödemeler yapılabiliyor. Bunun yanı sıra, e-devlet sisteminden de birçok belediyeden sicil, tahsilat ve tahakkuk verileri sorgulanabiliyor. Ödemeler ise veznelerin yanında posta çeki, e-belediyeden kredi kartı ile ve aynı zamanda, bankalara havale-eft şeklinde gerçekleştirilebiliyor.

Konut sahiplerinin tahakkuk eden vergileri taksit süreleri içinde ödemeleri, gecikme zamlarıyla karşılaşmamaları için büyük önem taşıyor.

Milyonları ilgilendiriyor! Kentsel dönüşümde ‘salt çoğunluk’ detayı!

Uzmanlar emlak vergisinin düşürülmesini istiyor! 'Yüzde 1'e düşürülmeli'

Kamu bankalarında konut kredisi faizleri arka arkaya değişti! İşte konut kredisi ödeme tablosu...


Geri Dön