30 / 04 / 2024

Milyonları ilgilendiriyor! Kentsel dönüşümde ‘salt çoğunluk’ detayı!

Milyonları ilgilendiriyor! Kentsel dönüşümde ‘salt çoğunluk’ detayı!

TBMM Genel Kurulu’nda bu hafta kentsel dönüşüme ilişkin düzenlemelerin yer aldığı kanun teklifinin görüşmelerine devam edilecek. Yeni düzenlemeye göre, kentsel dönüşüm için salt çoğunluğun olması yetecek.



TBMM Genel Kurulu, 7 Kasım Salı günü, 'Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesine İlişkin Yasa ile Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi'nin görüşmeleri yeni haftada da sürecek.

 Milyonları ilgilendiriyor! Kentsel dönüşümde ‘salt çoğunluk’ detayı!

SALT ÇOĞUNLUK KARAR VERECEK

Söz konusu teklifle Kentsel Dönüşüm Başkanlığı yönetici kadrolarının mali ve özlük hakları düzenlenerek, muhtemel deprem risklerine karşı alınacak önlemler netleştirilecek. Aynı zamanda, kentsel dönüşüm konusunda gerekli olan 3'te 2 şartı yerine salt çoğunlukla karar alınabilecek. 'Yarısı bizden' kampanyası kapsamında, ekonomik durumu yeterli olmayan vatandaşlara devlet yardım edecek. Düzenlemeyle tebliğ ve tespit süreçlerine hız verilecek. Riskli yapı tespitinde, konut sahibi evinde olmasa da kolluk gücüyle tespit gerçekleştirilebilecek.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ise gelecek yılın bütçesinin görüşmeleri sürecek. Komisyonda, 7 Kasım’da Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 8 Kasım’da İçişleri Bakanlığı, 9 Kasım’da Sağlık Bakanlığı, 10 Kasım’da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2024 yılı bütçeleri görüşülecek.

Aile ve Gençlik Fonu Kurulmasına İlişkin Kanun Teklifi'nin de bu hafta Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda masaya gelmesi bekleniyor.

 Milyonları ilgilendiriyor! Kentsel dönüşümde ‘salt çoğunluk’ detayı!

İZMİR'DE EMLAK, İNŞAAT VE KENTSEL DÖNÜŞÜM FUARI SONA ERDİ

Öte yandan,  İzmir  Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve Nobel Expo Fuarcılık iş birliğiyle gerçekleştirilen Rescon Expo-2’nci Emlak, İnşaat ve Kentsel Dönüşüm Fuarı Fuarİzmir'de 3-5 Kasım tarihlerinde düzenlendi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Suphi Şahin, "6 Şubat tarihinde meydana gelen ve 10 ilimizi etkileyen deprem felaketi, inşaat ve gayrimenkul alanına daha fazla özen gösterilmesi, yapıların inşa süreçlerinin sürekli denetim altında tutulması ve kentsel dönüşüm süreçlerinin çok iyi planlanarak yürütülmesi gerçeğini bizlere bir defa daha gösteriyor" şeklinde konuştu

RESCON EXPO'DA NELER VARDI?

Söz konusu fuarda, katılımcı firmalar ev, villa, rezidans ve toplu konut projeleri, emlak pazarlama kuruluşları ve arsa ofisleri, kooperatifler ve devre mülk şirketleri, ahşap ve çelik prefabrike konut üreticileri ve ithalatçıları, toplu konut ve kentsel dönüşüme müteahhitlik hizmeti veren firmalar yer aldı. Bunun yanı sıra, mimarlık ofisleri, mühendislik firmaları, yapı denetim firmaları, kamu kuruluşları, üniversiteler ve aynı zamanda, belediyelerden oluştu.

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Dava oranı yüzde 80 düştü!

Konut ve araçta fahiş fiyatlar durdu! Sahte ilanlarla ilgili sorunlar azalıyor!

Milyonlarca emekliye sosyal destek müjdesi! Bakan Işıkhan peş peşe açıkladı!  


Geri Dön