05 / 05 / 2024

göbekli tepe

göbekli tepe

Tüm dünya nefesini tutmuş, Şanlıurfa’daki muazzam arkeolojik keşiften, Göbekli Tepe’den gelecek haberleri bekliyor. Arkeoloji dünyasının gözbebeği konumundaki Göbekli Tepe’den çıkan ilk eserler nihayet bir fotoğraf sergisiyle gün yüzüne çıkıyor...

Şanlıurfa Göbeklitepe turizm merkezi olma yolunda!

Şanlıurfa'da yer alan Göbeklitepe'nin turizme kazandırılması için çalışmalara başlandı...

Tepe İnşaat'ta bayrak değişimi! Atila Kemal Oğuz, görevini Şafak Kolay'a devrediyor!

1969 yılında kurulan ve yıllar içinde faaliyetlerini yurt içi ve yurt dışında genişleterek büyük bir şirketler grubuna dönüşen Tepe İnşaat'ta 14 yıldır genel müdürlük görevini yürüten Atila Kemal Oğuz, Şafak Kolay’a devrediyor. 

Gümüştepe On Villa satışta! Yüzde 50 peşin kalanı 12 ay vade fırsatı! 

ARTI2000 İnşaat tarafından inşa edilen On Villa projesi satışa çıktı. Projede 10 adet villa yer alacak. İşte projeye ilişkin tüm detaylar...

Kuzey Tepe İnşaat Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Kuzey Tepe İnşaat Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Kuzey Tepe İnşaat Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Ümraniye'de yapıldı.

Güngören Güneştepe 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Güngören ilçesi, Güneştepe Mahallesi, 2369 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 30.11.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Og Laser Teknik Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Og Laser Teknik Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 100 bin TL sermaye bedeli ile Ömer Göbekli ve Zeliha Göbekli ortaklığında kuruldu.

Karlıtepe İnşaat Metal Elektrik Otomotiv Orman Ürünleri Tekstil Gıda Medikal Ve Rek.Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Karlıtepe İnşaat Metal Elektrik Otomotiv Orman Ürünleri Tekstil Gıda Medikal Ve Rek.Tic.Ltd.Şti. Maltepe'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Metehan Taşbek tarafından kuruldu.

Politik güçler gümüşü tepe taklak etmeye geliyor! Gümüşte ani fren bekleniyor...

Gümüş fiyatlarındaki yükseliş Fed'in baskılaması ile sona erecek. Gümüş fiyatları üzerinde etkili olan savaş unsuru da ortadan kalkacak ve gümüş ani fren yapacak...

Güngören Güneştepe Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Güngören İlçesi, Güneştepe Mahallesi, 365 ada, 13 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 22.09.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Güneştepe Millet Bahçesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Güngören İlçesi, Güneştepe Millet Bahçesi Projesine ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Bursa Nilüfer'de üst hakkı tesisi kurularak kiralama ihalesi!

Bursa İli Nilüfer Belediye Başkanlığı, Gümüştepe Mahallesi'ndeki 19 bin 3 metrekarelik parsel üzerinde 15 yıl süreli üst hakkı tesisinin kurularak kiralanması işi ihale ediyor.

İstanbul Güngören'de 12.8 milyon TL'ye satılık arsa!

İstanbul İli Güngören Belediye Başkanlığı, Güngören Güneştepe'de yer alan arsayı 12 milyon 850 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Tepe Global İnşaat Gıda Otomotiv Kiralama Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tepe Global İnşaat Gıda Otomotiv Kiralama Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 200 bin TL sermaye bedeli ile İbrahim Mengir ve Resul Akbulut ortaklığında kuruldu.

Bursa'da Osmangazi'de yeni imar yolları açıldı!

Bursa'da Osmangazi Belediyesi, Güneştepe Mahallesi’nde yeni imara açılan yolların asfaltlanması için çalışmalarına devam ediyor.

göbekli tepe Haberi

göbekli tepe

Tüm dünya nefesini tutmuş, Şanlıurfa’daki muazzam arkeolojik keşiften, Göbekli Tepe’den gelecek haberleri bekliyor. İşte müjdeli haber: Arkeoloji dünyasının gözbebeği konumundaki Göbekli Tepe’den çıkan ilk eserler nihayet bir fotoğraf sergisiyle gün yüzüne çıkıyor.



Konunun uzmanları tarafından bugüne dek yapılan en önemli arkeolojik keşif olarak nitelendirilen ve insanlık tarihini etkileyecek önemli bulguları içeren, dünyanın ilk tapınağı konumundaki Göbekli Tepe kazılarında her gün yeni bulgulara rastlanıyor. Bu kazılarda çıkarılan on iki bin yıl öncesine ait eserler, nihayet dünya vitrinine çıkıyor.



Fotoğraf sanatçısı Zekai Demir, Göbekli Tepe’deki hayvan figürleri ve T biçimli anıtsal dikilitaşları fotoğrafladı; bu fotoğraflar, Kütahya’dan gelen taş dokulu seramiklere, özel UV baskı teknolojisi ile kabartma şeklinde basıldı.


Dinin doğuşu’ betimlemesi yapılan Göbekli Tepe’de, kazılarla birlikte yerleşik yaşama geçişle ilgili bilinen tüm bilgileri altüst...