04 / 05 / 2024

göbeklitepe turizmi

göbeklitepe turizmi

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Urfa Medeniyet ve Turizm Araştırma Merkezi'nin düzenlediği toplantıda yaptığı konuşmada, turizmin önemine vurgu yaptı. Demirkol, "Amacımız Göbeklitepe'yi, tüm dünyaya tanıtmak." dedi.

Tarihin sıfır noktası turizmde lokomotif olacak!

Dünyanın en eski tapınak merkezi olarak belirtilen Göbeklitepe'yi günde ortalama bin 500 kişi ziyaret ediyor. İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Aydın Aslan konu ile ilgili açıklama yaptı.

Reborn Sağlık Turizmi Ve Danışmanlık Ticaret Anonim Şirketi Kuruldu!

Reborn Sağlık Turizmi Ve Danışmanlık Ticaret Anonim Şirketi Güngören’de 100 bin TL sermaye bedeli ile İshak Demirtaş tarafından kuruldu.

Kingdom Sağlık Turizmi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kingdom Sağlık Turizmi Ve Ticaret Limited Şirketi Bahçelievler'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Gökhan Baylan ve Murat Seheryıldızı ortaklığında kuruldu.

Müze ve ören yerlerine yüzde 45'e varan zam! 1 Temmuz'dan itibaren geçerli! İşte yeni fiyat listesi...

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 1 Temmuz tarihinden itibaren geçerli olan yeni müze ve ören yerleri fiyatları açıklandı. Galata Kulesi, Göbeklitepe, Efes Antik Kenti, Göreme Ören Yeri giriş ücretleri ne kadar? İşte müze ve ören yerleri yeni zamlı fiyatları...

Jeotermal Otelcilik İnşaat Sağlık Turizmi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Jeotermal Otelcilik İnşaat Sağlık Turizmi Ticaret Limited Şirketi Esenler’de   100 bin TL sermaye bedeli ile Gündoğdu  Yılmaz tarafından kuruldu.

Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun TBMM Genel Kurulu’nda görüşülerek onaylandı.

Polat Holding'ten Göbeklitepe'ye enerji yatırımı!

Enerji alanında yatırımlarına hız veren Polat Enerji, Göbeklitepe'de hayata geçireceği RES projesine yaklaşık 140 milyon dolar yatırım yapmayı planlıyor.

Şanlıurfa Göbeklitepe tesisleri hizmete girdi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, yapım çalışmalarını tamamladığı GAP 4.Etaptaki 'Göbeklitepe Tesisleri'ni hizmete açtı.

Deluxe Deniz Turizmi Ve İşletmeciliği Limited Şirketi kuruldu!

Deluxe Deniz Turizmi Ve İşletmeciliği Limited Şirketi Üsküdar'da 750 bin TL sermaye bedeli ile Ayhan Şahin, Ceyhun Güney ve Şenol Sevinç ortaklığında kuruldu.

Tgh Sağlık Turizmi Yatırım Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tgh Sağlık Turizmi Yatırım Ticaret Limited Şirketi bugün Çekmeköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Tahir Gökhan Haytoğlu tarafından kuruldu.

Göbeklitepe arkeoloğu Schmidt’in evi kiraya verilecek!

Göbeklitepe’deki kazıları yürüten arkeolog Schmidt’in evi, ölümünün ardından eşi tarafından anı evine dönüştürüldü. Merak uyandıran ev, geceliği 400 liraya airbnb üzerinden kiralanabiliyor…

Göbeklitepe'ye kültür evi inşa ediliyor! 

Tarihin sıfır noktası olarak belirtilen Göbeklitepe'ye kültür evi yapılıyor. Belediye tarafından yapılacak olan Göbeklitepe Kültür Evi'nde, kütüphane, gastronomi merkezi ve Meslek Edindirme Merkezi yer alacak...

Yüksek Mimar Elif Bengisu'dan Göbeklitepe'ye yeni proje!

Genç yaşında başarılı bir kariyer çizen ve önemli projelerde imzası bulunan Yüksek Mimar Elif Bengisu, üzerinde çalıştığı projeleri, hayata bakışını, mimari ilhamlarını anlattı.

İzmir, Türkiye'de spor turizmi merkezi olacak!

Süper Lig ekipleri arasında olan Göztepe'nin kulüp başkanı Mehmet Sepil, İzmir kulüplerinin İzmirlilere ihtiyacı olduğunu söyledi. Sepil, ''İzmir, Türkiye'de spor turizmi merkezi olacak'' diye konuştu.

göbeklitepe turizmi Haberi

göbeklitepe turizmi

Kentin turizm potansiyelinin harekete geçirilmesi durumunda bölgenin canlanacağını ve Göbeklitepe'nin tüm dünyaya tanıtılması için çalışacaklarını ifade eden Başkan Demirkol, "Haliliye Belediyesi olarak hedefimiz, Göbeklitepe'yi, bizim bölgemizde olduğu için değil Urfa'mızda olduğu için tüm dünyaya tanıtmak." dedi. 


Urfa Medeniyet ve Turizm Araştırma Merkezi'nin turizm konusunda düzenlediği toplantıda konuşan Başkan Fevzi Demirkol, Şanlıurfa'nın önemli değerlere sahip olduğunu hatırlattı. Şanlıurfa'nın emin, güvenilir ve yatırım yapılabilir kent olduğunu tüm dünyaya anlatılması gerektiğini ve bu konuda çalışmalarının sürdüğünü anlatan Başkan Demirkol, "Bizim sahip olduğumuz bir değerimiz var. Şanlıurfa'nın tarihi ve kültürel değerlerini ön plana çıkarmamız lazım. Her zaman söylediğim bir hususu dile getireceğim; 'bizim, tarımdaki alanlarımızı genişletmemiz mümkün değil.' Tarımda birim alandan, daha fazla verim almamız gerekiyor ve bu da belediyenin faaliyet sahaları içinde değil....