13 / 05 / 2024

Gökhan Avcıoğlu büyükelçilik projeleri

Gökhan Avcıoğlu büyükelçilik projeleri

Büyükelçiliklerin ve temsilciliklerin yenilenmesi projesinde görev alan mimarlardan biri olan Mimar Gökhan Avcıoğlu, büyükelçiliklerin yenilenme projeleri gibi kentsel dönüşümde de mimarların görevlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi...

Riyad'daki büyükelçiliğin büyük sırrı!

Suudi Arabistan yönetiminin Galatasaray ile Fenerbahçe maçında Atatürk pankartı ve tişörtü için izin vermemesi gündem oldu. Yeniçağ Haber Müdürü, Gazeteci ve Yazar Fatih Ergin, X sosyal medya hesabından Riyad'daki büyükelçiliğin büyük sırrını paylaştı. İşte o paylaşım ve yorumlar...

Muhittin Bilget kimdir? Hangi ülkenin Türk Büyükelçiliği’nde çalıştı? Şu an ne iş yapıyor?

Muhittin Bilget hangi üniversiteden mezun oldu? Hangi ülkenin Türk büyükelçiliğinde, ne iş yaptı? Şu an hangi pozisyonda çalışmalar yürütüyor? İşte Muhittin Bilget ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Yüzde 190, yüzde 170 ve yüzde 280 zamlandı! Gıda güvenliği için büyük risk

Dünya piyasasında gübre fiyatlarının yüzde 190, yüzde 170 ve yüzde 280 oranlarında zamlanmasının ardından S&P’den yapılan açıklamada, yaşanan fiyat artışının gıda güvenliği için büyük risk olduğu belirtildi. Yapılan uyarıda Rusya’ya bağımlılığın azaltılması gerektiği belirtildi.

Turkcell Pasaj'dan karne gününe özel bilgisayarlarda büyük kampanya! İndirimi kaçırmayın! 30 Mayıs 2022 fiyat listesi!

Turkcell Pasaj'dan karne gününe özel bilgisayarlarda büyük kampanya şimdi başladı! İndirimli fiyatları sakın kaçırmayın! Peki, Turkcell Pasaj'da bilgisayar fiyatları ne kadar? İşte 30 Mayıs 2022 fiyat listesi...

İrfan Aşçıoğlu: Yüksek kazanç ve kira getirisi için konut en güvenli liman!

Gayrimenkul sektöründe 55 yıldır faaliyet gösteren Aşçıoğlu’nun Yönetim Kurulu Başkan Vekili İrfan Aşçıoğlu yaptığı açıklamada, "Yüksek kazanç ve kira getirisi için konut en güvenli liman" dedi.

İbrahim ve Pınar Görücüoğlu'nun 7 senelik villa davasında yeni gelişme!

İş insanı Orhan Görücüoğlu'nun çocukları İbrahim ve Pınar Görücüoğlu 25 milyon liralık lüks tripleks villa yüzünden akrabaları Şeniz Bentürk ile girdiği hukuk savaşında yeni gerçekler gün yüzüne çıktı.

İngiltere Tokyo Büyükelçiliği binasının bir kısmını satıyor!

İngiltere, dünyanın dört bir yanındaki diplomatik faaliyetlerini finanse etmek amacıyla Tokyo Büyükelçiliği binasının bir kısmını satmaya karar verdi.

Togo'ya büyükelçilik konutu için arsa tahsis edildi!

Togolu mevkidaşı Dussey'le ortak basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Togo'ya büyükelçilik konutu inşa edilmesi için arsa tahsis edileceğini dile getirdi.

Afra Saraçoğlu ve Mert Yazıcıoğlu Uskumruköy’e taşındı!

İki seneye yakındır birliktelik yaşayan ve başarılarıyla göz dolduran Afra Saraçoğlu ve Mert Yazıcıoğlu Uskumruköy’e taşındı...

Emekli büyükelçilerden Kanal İstanbul için açıklama!

126 emekli büyükelçi bir araya gelerek Kanal İstanbul projesine yönelik açıklamada bulundu. Açıklamada Kanal İstanbul'un Marmara Denizi üzerindeki mutlak egemenliğinin kaybedilmesine yol açılacağı belirtilerek projeden vazgeçilmesi gerektiği bildirildi. 

Portekiz Ankara büyükelçisinden inşaat yatırımı çağrısı! 

Portekiz'in Ankara Büyükelçisi Jaime Van Zeller Leitao, Portekiz ve Türk şirketlerine inşaat ve turizm alanında iş birliği yapması konusunda çağrıda bulundu. 

Etiyopya'nın Ankara'daki yeni Büyükelçilik binası açıldı!

Etiyopya'nın Ankara'daki yeni Büyükelçilik binasının açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu katıldı...

Türkiye'nin Dakka Büyükelçiliği yeni binası açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Dakka Büyükelçiliğinin yeni kançılarya binasının açılışına ilişkin, "Sadece ülkemize değil, Bangladeş'e de yaraşır bir yapı olsun istedik. Yeni büyükelçilik binamızın ülkelerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

Gökhan Avcıoğlu büyükelçilik projeleri Haberi

Gökhan Avcıoğlu büyükelçilik projeleri

Dışişleri Bakanlığı'nın öncülüğünde hayata geçen, büyükelçiliklerin ve temsilciliklerin yenilenmesi projesinde Türkiye'den mimarlar görevlendirildi. Kiev Büyükelçiliği'nin tasarımını Mimar Gökhan Avcıoğlu üstlendi. 

Avcıoğlu, "Kiev'de 100-125 kişilik bir büyükelçilik yapacağız. Ruhsat ve izinleri alıyoruz. Çağdaş ve küresel bir bina yapacağız. İçerisinde toplantı odaları, sergi alanları bulunacak" dedi. 


Dışişleri Bakanlığı'nın tutumunun kentsel dönüşümde de örnek alınması gerektiğini savunan Avcıoğlu, "Biz mimarlar desteğe hazırız" dedi. Malpler'deki otel projesini 2014 sonunda bitireceklerini kaydeden Avcıoğlu, gelecek yıl Küba'da yenileme projesine başlayacaklarını söyledi. 


'İSTANBUL BU YÜKLE ACI ÇEKİYOR'

İstanbul'da vatandaşların ortalama 8 senede bir konut değiştirdiğini kaydeden Avcıoğlu, "Bu çok düşük bir rakam, ihtiyaçlara göre büyükşehirde en az 30 yıl oturmak gerek. Bu şehrin çok büyük yükü var. İstanbul bu yükü kaldıramaz, istanbul'un merkez olmaktan çıkması lazım. Şehir acı çekiyor" diye...