27 / 04 / 2024

İngiltere Tokyo Büyükelçiliği binasının bir kısmını satıyor!

İngiltere Tokyo Büyükelçiliği binasının bir kısmını satıyor!

İngiltere, dünyanın dört bir yanındaki diplomatik faaliyetlerini finanse etmek amacıyla Tokyo Büyükelçiliği binasının bir kısmını satmaya karar verdi.



İngiltere, dünyanın dört bir yanındaki diplomatik faaliyetlerini finanse etmek amacıyla dikkat çeken bir karar aldı. Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; İngiltere Tokyo Büyükelçiliği’nin bir kısmının satışının yapılması kararını verdi.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı tarafından, bu satıştan kazanılacak gelir ile yerleşkenin bir bölümüne güneş panelleri kurulması ve Hindistan’daki büyükelçilikte iyileştirmeler yapılması amaçlanıyor.

İngiltere Tokyo Büyükelçiliği binasının bir kısmını satıyor!

İngiltere, büyükelçilik binasındaki satış için Japonya’nın en büyük emlak acentalarından biri olan Mitsubishi Estate ile görüşme yapıldığını duyurdu. Dışişleri Bakanlığı sözcüsü konuya ilişkin, “Bu satıştan elde edilecek gelir, Tokyo, Yeni Delhi ve daha geniş Hint-Pasifik bölgesindeki büyükelçiliklerimizi dünyanın en modern ve çevre dostu diplomatik binalarından biri haline getirmeye katkıda bulunacak” diye konuştu. 

28 bin metrekare büyüklüğündeki büyükelçilik binası, Tokyo’nun en prestijli konumlarından birinde bulunuyor. Dışişleri Bakanlığı, satışa sunulacak bölümün personel konaklaması için kullanılan bir kısım olacağını belirtti. Bu söylem, diplomatların evlerini, çocuklar için olan oyun alanını ve bir yüzme havuzu bulunan yerleşkenin güney kısmı olacağını ortaya çıkarıyor. 

Elçilik, 1872 yılından beri bu binada yer alıyor. 1923 Kanto depreminde ciddi anlamda hasar gören bina, depreme dayanıklı Queen Anne tarzı diye isimlendirilen şekilde tekrar yapıldı. 

İngiltere'de konut fiyatları rekora koşuyor!


Geri Dön