19 / 05 / 2024

gökova turizm tesisi

gökova turizm tesisi

Turizm ve tarımın önemli merkezlerinden Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Gökova, kurulan taşocakları yüzünden köstebek yuvasına döndü. Vatandaş isyan etti: Böyle giderse tatil yapacağınız bir Gökova kalmayacak

Niğde Narlıgöl'e turizm tesisi inşa edilecek!

Niğde Narlıgöl Turizm Bölgesi'ne günübirlik tesis yapılması için proje hazırlıkları tamamlandı.

Osman Gürün'den Gökova Körfezi’nin imara açılmasına ilişkin açıklama!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Gökova Körfezi’nde sit değişikliği yaparak turizm cennetini imara açmak ve betonlaştırmak istemesine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'den açıklama geldi.

Başakkent İnşaat Turizm Organizasyon Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Gökova Caddesi Şubesi açıldı!

Başakkent İnşaat Turizm Organizasyon Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Gökova Caddesi Şubesi Başakşehir'de 32 milyon 800 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Melik tarafından açıldı.

Kuşadası'nda Mars Kolonisi konseptli turizm tesisi kurulacak!

Kovid-19 salgını ile beraber turizmde alternatif alan arayışına giren ve çeşitliliği artırmak isteyen şehirlerden Kuşadası’nda “Mars Kolonisi” temasıyla turizm tesisi yapılacak. Belediye Başkanı Ömer Günel, projenin dikkatleri Kuşadası’na çekeceğini ve şehre büyük değer katacağını vurguladı. 

Ender Çetinkaya İnşaat Gıda Turizm Kuyumculuk Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ender Çetinkaya İnşaat Gıda Turizm Kuyumculuk Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Önder Çetinkaya tarafından 500 bin TL sermaye ile 18 Aralık'ta Pendik, Batı Mahallesi'nde kuruldu.

YSF Yapı Malzemeleri İnşaat Taahhüt Gıda Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

YSF Yapı Malzemeleri İnşaat Taahhüt Gıda Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Yusuf Gök tarafından 500 bin TL sermaye ile 15 Aralık'ta Ümraniye, Altınşehir Mahallesi, Kelebek Sokak'ta kuruldu.

İzmir Tavuk Yetiştirme Tesisi ve Gübre Kurutma Tesisi projesinin toplantısı 24 Aralık'ta!

İzmir İli, Kemalpaşa İlçesi'nde yer alan Yumurta Tavukçuluğu Yetiştirme Tesisi ve Gübre Kurutma Tesisi projesinin yapılmasına ilşkin ÇED toplantısı 24 Aralık 2015 günü saat 14:00'da yapılacak.

Kabı İnşaat Metal Taahhüt Tekstil Gıda Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kabı İnşaat Metal Taahhüt Tekstil Gıda Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Yasin Kabı tarafından 10 bin TL sermaye ile 9 Aralık'ta Ümraniye, Aşağı Dudullu Mahallesi, Camlıca Caddesi'nde kuruldu.

Jikato İnşaat Nakliye Gıda Turizm Danışmanlık İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Jikato İnşaat Nakliye Gıda Turizm Danışmanlık İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Mhd Faısal Alashraf ve Ghaleb Alrıfae ortaklığıyla 20 bin TL sermaye ile 4 Aralık'ta Fatih, Kemalpaşa Mahallesi'nde kuruldu.

Akinal İnşaat Otomotiv Gıda Turizm Nakliye Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akinal İnşaat Otomotiv Gıda Turizm Nakliye Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Yusuf Temür ve Burak Bulgur ortaklığıyla 100 bin TL sermaye ile 4 Aralık'ta Bahçelievler, Soğanlı Mahallesi, Halide Edip Adıvar Caddesi'nde kuruldu.

Güneykaya Turizm ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Güneykaya Turizm ve İnşaat Limited Şirketi, Handan Çetinkaya Güney ve Salih Çetinkaya ortaklığıyla 50 bin TL sermaye ile 9 Kasım'da Kadıköy, S.Cedit, İmam Ramiz Sokak'ta kuruldu.

Türkiye’de 2 bin 494 turizm tesisi satışa çıkarıldı!

Türkiye’de toplam 2 bin 494 turizm tesisi satışa çıkarılırken bunun 885’i Ege Bölgesi’nde yer aldı. Muğla ili 338 satılık tesisle Ege şampiyonu olurken, İzmir 191 tesisle Muğla’yı takip etti. ETİK Başkanı Mehmet İşler, ‘Satışlar dile getirilmiyor" dedi.

Sa.As Turizm Petrol Gıda Spor Tesisi İşletmeciliği ve Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sa.As Turizm Petrol Gıda Spor Tesisi İşletmeciliği ve Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Atakan Alaftargil ve Selami Alaftargil ortaklığıyla 3 milyon TL sermaye ile 4 Kasım'da Beyoğlu, Karaköy Mahallesi'nde kuruldu.

gökova turizm tesisi Haberi

gökova turizm tesisi


Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Gökova beldesinde faaliyet gösteren 6 adet taş-çakılocağı, kızılçamlar ve zeytinliklerle kaplı vadiyi beyaza bürüdü. Beldenin Dere mevkisinde kurulan birisi İl Özel İdaresi'ne ait 6 adet taş-çakıl-hazır sıva-kalker-kum işletmelerine geçen Haziran ayında bir de beton santralı eklendi. Aralık ayında da bölgede faaliyet gösteren bir işletme genişleme kararı alarak beton santralı kurmak için çalışmalara başlayınca halk isyan etti. Yetkililere tepki gösteren vatandaşlar, "Bürokratlar Gökova'ya sadece tatil için geliyorlar ama böyle giderse tatil yapacakları bir Gökova kalmayacak" dedi.


Kabus yaşıyorlar

Dere mevkisinde bazıları 28 yıl önce kurulan taş-çakılocakları nedeniyle 10 binin üzerindeki zeytin ağacı, tarım arazileri ve turistik tesisler büyük tehdit altında. Taşocaklarından çıkan tozlar, dinamitleme çalışmaları sırasında kopan kayalar ve derelere bırakılan atıklar Gökova sakinlerine kabus yaşatıyor. Doğada yaşanan...