29 / 04 / 2024

Gökpınar Gölü

Gökpınar Gölü

Sivas'ın Gürün ilçesindeki Gökpınar Gölü, turkuaz mavisi görünümü ve doğasıyla göz kamaştırıyor Sivas kent merkezine 147, Gürün ilçe merkezine 10 kilometre uzaklıktaki Gökpınar Gölü, adeta "doğal akvaryum"u andırıyor.

Gökpınar Gölü için imza kampanyası: İnşaat faaliyetleri durdurulsun!

Sivas’ın Gürün ilçesinde bulunan ve Doğal Sit Alanı olarak tescil edilmesi beklenirken inşaat başlatılan Gökpınar Gölü’nde yapılacak düzenlemeler için değiştirilen imar planına yapılan itiraz sonuçlanmadan Sivas Valiliği yeni bir imar planını onayladı.

Sivas Gökpınar Gölü’ne 'bungalov evler' projesi!

Sivas Valiliği, Gökpınar Gölü’nün alt kısımlarına doğal yapıya uygun olarak, yürüyüş alanları ve bungalov evler yapılacağını duyurdu. Proje hakkında konuşan Sivas Valisi Salih Ayhan, ''Göle zarar verecek bir uygulamaya asla müsaade etmeyiz" dedi.

Gül Çınar İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!  

Gül Çınar İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 200 bin TL sermaye bedeli ile Rüstem Gül tarafından kuruldu. 

Ankara Gölbaşı Ballıkpınar imar planı askıya çıktı!

Ankara Gölbaşı İlçesi, Ballıkpınar Mahallesi'nde belirlenen imar adaları ve kadastro parsellerinin imar planı değişikliği askıya çıkarıldı...

Denizli Pamukkale'de Gökpınar Göleti için acele kamulaştırma!

Denizli İli, Pamukkale İlçesi, Bağbaşı Mahallesi’nde bulunan bazı taşınmazların Gökpınar Göleti mutlak ve kısa mesafe koruma sınırı içinde kalmaları nedeniyle acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Gölbaşı Aden Ballıkpınarı villalarında yaşam eylülde başlıyor!

Steelife ve Lin Yapı ortaklığıyla Ankara Gölbaşı'nda çelik yapı sistemiyle inşa edilen Aden Ballıkpınarı Konut projesi, eylül ayında teslim edilecek. Proje, 48 bağımsız villadan oluşuyor.

Manisa Sarıgül Özpınar Mahallesi'nde düğün salonu inşası sürüyor!

Sarıgöl ilçesi Özpınar Mahallesi sakinleri sosyal ve kültürel faaliyetlerde kullanabileceği, modern standartlarda düğün salonuna kavuşuyor.

Gökpınar Mimarlık ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Gökpınar Mimarlık ve İnşaat Limited Şirketi, Emrullah Gökpınar ve Hakan Gökpınar ortaklığıyla 50 bin TL sermaye ile 4 Ocak'ta Kadıköy, Caddebostan Mahallesi, Bağdat Caddesi'nde kuruldu.

Van Gölü'ndeki Akdamar Adası içme suyuna kavuşacak!

Van Gölü'ndeki Akdamar Adası'nın içme suyuna kavuşması için çalışma başlatıldı. Gürpınar Belediyesi, Bejingir kaynağından adaya su hattı çekilmesi için harekete geçti.

Gökpınar Gölü ziyaretçi akınına uğruyor!

Sivas'ın Gürün ilçesindeki Gökpınar Gölü, turkuaz mavisi görünümü ve doğasıyla göz kamaştırıyor Sivas kent merkezine 147, Gürün ilçe merkezine 10 kilometre uzaklıktaki Gökpınar Gölü, adeta "doğal akvaryum"u andırıyor.

Gölbaşı Ballıkpınar imar planı değişikliği onaylandı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Ankara Gölbaşı Ballıkpınar'da imar değişikliği için 1/25.000 ölçekli Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi Çevre Düzeni Planı Değişikliği ile 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliğini onayladı...

Bakan Eroğlu’ndan Yukarısakarya Gökpınar Barajı müjdesi!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun, Eskişehir’de inşa edilecek Yukarısakarya Gökpınar Barajı projesinin kamulaştırmalarının yapılabilmesi için gerekli oluru aynı gün imzaladığı bildirildi.

50 yılda Van Gölü kadar su kaynağımızı kaybettik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, Türkiye'nin son 50 yılda Van Gölü'nün yüzölçümü kadar yüzeysel su kaynağını kaybettiğini, yeraltı su seviyelerinin 270 metrelere düştüğünü söyledi.

Gökpınar Gölü Haberi

Gökpınar Gölü

Dipten kaynaklarla beslenen ve derinliği 15 metreyi bulan göl, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Su altı sporlarıyla uğraşanlar tarafından dalış için tercih edilen gölde, zaman zaman dalış eğitimleri de veriliyor. Gölün kıyısında ve çevresinde turistik tesislerin vanı sıra dinlenJ me ve mesire alanları bulunuyor. Gürün Kaymakamı Fatih Özdemir, "Gökpınar Doğa Parkı'nda yaz sezonunda bazı çalışmalar yapacağız. Göl kenarına 10 kerpiç ev yapmayı planlıyoruz. Restoranımızı ve diğer tesislerimizi daha aktif hale getireceğiz. Bütün vatandaşlarımızı cennetten bir köşe olan Gökpınar Gölü'ne bekliyoruz" dedi. 



Nami Çiftçi ise Gökpınar 'ın eşsiz bir görünüme sahip olduğunu belirterek, bu sayede Gürün'ün turizm ilçesi olduğunu dile getirdi. İlçeye gelen vatandaşların Gökpınar Gölıi'nü görmeden Güriin'den ayrılmadıklarını belirten Çiftçi, Mayıs ayından itibaren göl kenarındaki tesislerin hizmete açılacağını kaydetti....