19 / 05 / 2024

granitin sağlığa etkileri

granitin sağlığa etkileri

Türkiye'de iç mekanlarda kullanımı hızla artan granitin sağlığa etkilerini belirlemek üzere İzmir Yüksek Teknolojisi Enstitüsü'nde yürütülen araştırma, çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. Akciğer kanseri olasılığını arttırdığı ortaya çıktı...

Tarihi Numune Hastanesi'nin binası sağlığa hizmet edecek!

Türkiye'nin en eski sağlık kuruluşlarından biri olan ve Ankara Şehir Hastanesine taşınan Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinin tarihi binası, tıbba hizmet vermeye devam edecek.

Metal Yapı Grubu sağlık sektörüne giriyor!

İnşaat ve eğitimde faaliyet gösteren Metal Yapı Grubu, sağlığa da girmeyi planlıyor. Metal Yapı Konut Genel Müdürü Akın Karali, onkoloji hastanesi kuracaklarını söylüyor. 

Mobilya seçimi ruh halimizi etkiliyor!

Bu yıl 13’üncüsü düzenlenen İstanbul Mobilya Fuarı’nda (İSMOB) mobilyanın fiziksel ve ruhsal sağlığa etkileri paneliyle masaya yatırıldı.

Bursa sağlıklı hayat merkezi açıldı!

Yıldırım Belediyesi tarafından Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne devredilen yaklaşık 900 metrekare alana sahip binada Bursa’nın ilk sağlıklı hayat merkezi açıldı.

Adana Çukurova'ya ağız ve diş sağlığı hastanesi!

Modern tıbbi altyapısıyla yaşlı ve engelli vatandaşların da rahatlıkla hizmet alabileceği Fatma-Kemal Timuçin Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’yle ağız ve diş sağlığı hizmeti verilen hasta sayısının günlük 2 binden 3 bine çıkacağı bildirildi.

Adana'da Fatma Kemal Timuçin Diş Sağlığı Hastanesi açıldı!

Adana'da Fatma Kemal Timuçin Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi törenle açıldı. AK Parti Milletvekili Necdet Ünüvar hastane için "Dişe dokunur bir hizmet" dedi.

Bağlaraltı Aile Sağlığı Merkezi törenle açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 2 milyon TL harcanarak Yıldırım’a kazandırılan Bağlaraltı Aile Sağlığı Merkezi ile yeniden düzenlenen cadde törenle hizmete açıldı.

Sultangazi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi hizmete açıldı!

Sultangazi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi hizmete açıldı. 7 bin 914 metrekare inşaat alanından oluşan merkezin açılış kurdelesini Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ve Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay birlikte kesti.

Bağlaraltı Aile Sağlığı Merkezi hizmete açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 2 milyon TL harcanarak Yıldırım’a kazandırılan Bağlaraltı Aile Sağlığı Merkezi ile yeniden düzenlenen 2 Cadde, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından hizmete alındı.

Kayseri Hacı Osman Çilsal Toplum Sağlığı Merkezi açıldı!

Kayseri Hacı Osman Çilsal Toplum Sağlığı Merkezi Vali Orhan Düzgün ve protokol üyelerinin de katılımıyla İncesu’da hizmete açıldı. Kayseri Valisi Orhan Düzgün törende konuşma yaptı.

Konya Derbent Toplum Sağlığı Merkezi Entegre binası açıldı!

Konya’nın Derbent ilçesinde, devlet vatandaş işbirliği ile yapılan Derbent Toplum Sağlığı Merkezi Entegre Hizmet binası düzenlenen törenle ilçe halkının hizmetine açıldı.

Sultangazi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yarın açılıyor!

Sultangazi 50. Yıl Mahallesi’nde yapılan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi açılıyor. 7 bin 914 metrekare inşaat alanından oluşan merkezin açılış töreni Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilecek...

Mobilya alımında sağlıklı malzeme şart!

Alfemo Pazarlama Müdürü Süleyman Zoral, "Mobilya alırken dikkat edilmesi gereken ilk nokta, ürünün kalitesi ve sağlığa zararlı malzemelerden yapılıp yapılmadığının kontrolü olmalı" ifadesini kullandı.

granitin sağlığa etkileri Haberi

granitin sağlığa etkileri
İç mekanlarda kullanımı hızla artan granitin sağlığa etkilerini belirlemek üzere İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde (İYTE) yürütülen çalışma, çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. Buna göre granitin kapalı, yeteri kadar havalandırılmayan alanlarda kullanımı akciğer kanseri riskini artırıyor. İYTE Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Polat tarafından hazırlanan "Granitlerden Kaynaklanan Radon Salınımı ve Sağlık Riskleri" başlıklı bilimsel literatür araştırmasına göre magmatik bir kayaç olan granit, bünyesinde diğer doğal taşlara göre daha yüksek miktarlarda uranyum ve toryum barındırıyor. Granitteki uranyum ve toryumun doğal olarak parçalanması sonucu ortaya çıkan radyoaktif etkiye sahip radon gazı ise yeraltı ocakları, binaların bodrum katları gibi yere yakın ve iyi havalandırılmayan alanlarda birikerek akciğer kanseri riskini artıracak seviyelere ulaşabiliyor. Akciğer kanseri kaynaklı ölümlerin ABD'de yüzde 10-15, İngiltere'de yüzde...