08 / 05 / 2024

Guangzhou Evergrande futbol tesisi

Guangzhou Evergrande futbol tesisi

Çin’in en büyük kulübü Guangzhou Evergrande sadece yeşil sahadaki başarılarıyla değil tesisleriyle de dikkat çekiyor. Bu devasa tesisin içinde Pele, Bobby Moore ve Socrates gibi efsanelerin heykelleri bulunuyor.

Evergrande yatırımcılarından protesto!

Çinli gayrimenkul şirketi Evergrande'e yatırımda bulunan, fakat paralarını geri alamayan bir grup, şirketin Guangzhou'daki ofisinin önünde protesto gerçekleştirdi. Şirkete yatırım yapan kişilerden, 'Paramızı geri ver' tepkisi geldi.

Evergrande global krizi tetikler mi? 

Dünya genelinde baş gösteren Evergrande krizinin küresel boyuta taşınıp taşınamayacağı merak konusu oldu. Gelişen Piyasalar Uzmanı Prof. DR. Ali Hepşen bu krizin küresel çapta olmayacağını dile getirdi. 

Evergrande'nin patronuna 'borçları kişisel servetinden öde' önerisi!

Çinli yetkililer, Evergrande’nin patronu milyarder Hui Ka Yan’a, kişisel servetini şirketin artan borç krizini hafifletmek amacıyla kullanmasını söyledi.

Evergrande 6 kentteki 10 projesinde yeniden çalışmaya başladı!

Çinli dev gayrimenkul şirketi Evergrande'nin 10 büyük projesinde yeniden çalışmaya start verdiği açıklandı. Aralarında Shenzen'in de bulunduğu 6 büyük kentte en az 10 projede faaliyetler tekrar başlatıldı.

Çin'in emlak sektörü Evergrande krizinden nasıl etkilenecek?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Şant Manukyan, bugünkü köşesinde Çin'in emlak sektöründe yaşanan krizi ve Evergrande'nin son durumunu kaleme aldı. İşte Şant Manukyan'ın 'Çin büyümesi veya yavaşlaması' başlıklı yazısı...

Çinli emlak devi Evergrande temerrütten kurtuldu!

Çinli Evergrande Group, kupon ödeme vadesi 23 Eylül tarihinde sona eren dolar cinsinden tahvilin ödemesi için bugün para aktardı. Eğer bu yapılmasaydı şirket resmen temerrüte düşecekti, şimdi ise Evergrande hisseleri yüzde 5.4 değerlendi. 

Evergrande'nin hisseleri yüzde 14 değer kaybetti!

Çin emlak devi Evergrande krizi hala devam ediyor. Şirketin hisseleri, Hong Kong'da 17 günün ardından yeniden işlem görmesiyle beraber bu sabah yüzde 14 değer kaybına uğradı.

Çin Merkez Bankası'ndan Evergrande açıklaması!

Çin Merkez Bankası, borçlarının tahsil edemeyen Evergrande'nin olası riskinin kontrol altına alındığını belirtti. 

Evergrande'nin yüzde 51 hissesinin satışı askıya alındı!

Borç yükü altında olan Çinli gayrimenkul geliştirme şirketi Evergrande Group'un emlak hizmetleri birimindeki yüzde 51 hissesini satma anlaşmasının askıya alındığı açıklandı.

Çinli emlak devi Evergrande krizinde son durum ne?

Evergrande'nin iflasının Çin'deki finansal sistemin işlerliğini bozacağıyla ilgili tedirginlikler devam ediyor. Sunac China ve Kaisa Group tahvil kupon ödemelerini yaptığı için sektör destek buldu. Fakat Evergrande ödemelerinden birini 23 Ekim'de yapmazsa tahvilleri temerrüde düşecek.

Futbol kulüplerinin kripto paraları değerlenecek mi?

Futbol kulüpleri de kripto para piyasasına çoktan dahil oldu. Süper Lig’den ya da alt ligden kulüpler rekabette geri düşmemek amacıyla kapısını çalan bu gelir değişikliğine “hayır” demedi. Peki sonuç ne oldu?

Evergrande'nin riski kontrol edilebilir mi?

Çin Merkez Bankası, borçlarını ödeyemeyen Evergrande'nin ekonomide yarattığı riskin kontrol altına alınabileceğini açıkladı.

Evergrande Group'un genel merkez binasının satışı iptal!

Evergrande Group'un Hong Kong'daki tarihi genel merkez binasını satın alacak olan devlete ait Yuexiu Property şirketi, anlaşmayı bozdu.

Guangzhou Evergrande futbol tesisi Haberi

Guangzhou Evergrande futbol tesisi

Transfer döneminin en hızlı takımlarından olan kulübün, yaklaşık 300 dönüm arazi üzerine kurduğu ve 11 ayda yapılan tesisler adeta göz kamaştırıyor. 



Real Madrid ile yapılan ortaklık anlaşmasıyla birlikte faaliyete geçen ve 160 milyon Euro’ya mal olan devasa tesislerin içinde 80 futbol sahası, teknolojinin son imkanları da genç futbolcu adaylarının hizmetine sunulmuş durumda. 



Oyuncular da tamamen İspanyol hocalara emanet. Okulda 9-16 yaş arasında 3 binden fazla çocuk eğitim görüyor.


Bu devasa tesisin içinde ayrıca Pele, Bobby Moore ve Socrates gibi efsanelerin heykelleri...