18 / 05 / 2024

Güneydoğuda yenilenebilir enerji kullanımı

Güneydoğuda yenilenebilir enerji kullanımı

GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) Başkanı Sadrettin Karahocagil gazetecilere yaptığı açıklamada, yenilenebilir enerji çalışmalarına ağırlık verdiklerini söyledi. Bölgenin güneş enerjisi potansiyelinin dünyayla boy ölçüşebilecek düzeyde olduğunu belirtti...

Tekfen Yenilenebilir Enerji Çözümleri Anonim Şirketi kuruldu!

Tekfen Yenilenebilir Enerji Çözümleri Anonim Şirketi Beşiktaş'ta 10 milyon TL sermaye bedeli ile Hakan Sadık Göral, Hakan Dündar ve Mevhibe Canan Özsoy ortaklığında kuruldu.

Ecocover Energy Yenilenebilir Enerji Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Ecocover Energy Yenilenebilir Enerji Hizmetleri Limited Şirketi Esenyurt'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile Cengizhan Günaydın tarafından kuruldu.

Yenilenebilir enerji neden önemli? Yeşil enerjiye geçişin önündeki dört sorun

Hidrokarbonlardan yenilenebilir enerji kaynaklarına  “enerji geçişi” bugünlerde her mecrada konu olması ve artık daha fazla tartışma konusu olması yeni enerjilere ihtiyacı olduğunu gösteriyor.

Greenfuturera Gazioğlu Yenilenebilir Enerji İnşaat Mühendislik Taahhüt Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Greenfuturera Gazioğlu Yenilenebilir Enerji İnşaat Mühendislik Taahhüt Tic.Ltd.Şti. Zeytinburnu'nda Ali Sait Gazioğlu, Gökçe Gazioğlu, Metin Aytekin Gazioğlu, Nuran Gazioğlu ve Tuğrulhan Gazioğlu ortaklığında kuruldu.

Mak Kurumsal Yenilenebilir Enerji Anonim Şirketi kuruldu!

Mak Kurumsal Yenilenebilir Enerji Anonim Şirketi 1 milyon TL sermaye ile bugün Murat Günay tarafından kuruldu.

Gökmen Yenilenebilir Enerji Üretim Anonim Şirketi kuruldu!

Gökmen Yenilenebilir Enerji Üretim Anonim Şirketi bugün Maltepe’de 50 bin TL sermaye bedeli ile Kadir Gökkaya tarafından kuruldu.

Hg Yenilenebilir Enerji Üretim Limited Şirketi kuruldu!

Hg Yenilenebilir Enerji Üretim Limited Şirketi bugün Maltepe’de 10 bin TL sermaye bedeli ile Tunahan Kılıç ve Kadir Gökkaya ortaklığında kuruldu.

Biosaf Temiz Kaynaklı Yenilenebilir Enerji Limited Şirketi kuruldu!

Biosaf Temiz Kaynaklı Yenilenebilir Enerji Limited Şirketi 60 bin TL sermaye ile bugün Orhan Gönül imzasıyla kuruldu.

Rages Yenilenebilir Enerji Sistemleri Limited Şirketi kuruldu!

Rages Yenilenebilir Enerji Sistemleri Limited Şirketi 10 bin TL sermaye ile bugün Muhammed Güven imzasıyla kuruldu.

Doğu ve Güneydoğu Teşvik Paketi Karadeniz'de de uygulansın!

CHP Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu, hükümetin doğu ve güneydoğu illeri için açıkladığı teşvik programını Karadeniz için de uygulanmasını istedi. Bektaşoğlu, bölgede işsizlik, yoksulluk, ulaşım, enerji, eğitim, sağlık, tarım gibi pek çok alanda kamu hizmetinin eksik dedi.

Bolu Yenilenebilir Enerji Üretim Tesisi'nin ÇED toplantısı 8 Eylül'de!

MAV Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş., Bolu Göynük'te Arıkçayırı Kümes Atıklarından Yenilenebilir Enerji Üretim Tesisi Projesini yapmayı planlıyor. Projenin ÇED toplantısı 8 Eylül Perşembe günü Arıkçayırı Köyü'nde yapılacak.

TKDK'dan yenilenebilir enerji yatırımlarına destek!

Yenilenebilir enerji yatırımlarına da destek ilk çağrı döneminde desteklenecek başlıklar arasında yerini aldı. TKDK İl Koordinatörü Doç. Dr. Süleyman Gülcü yenilenebilir enerji yatırımlarına üç farklı şekilde destek verileceğini belirtti.

Atılım Yenilenebilir Enerji Sistemleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Atılım Yenilenebilir Enerji Sistemleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Serdar Çetin tarafından 10 bin TL sermaye ile 17 Haziran'da Beşiktaş, Balmumcu Mahallesi, Bestekar Şevki Bey Sokak'ta kuruldu.

Güneydoğuda yenilenebilir enerji kullanımı Haberi

Güneydoğuda yenilenebilir enerji kullanımı

GAP Bölge Kalkınma İdaresinin (BKİ) Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yürüttüğü "güneş enerjili mikro sulama sistemi"nin yaygınlaşmaya başladığı bildirildi.GAP BKİ'nin güneş enerjisi potansiyelini daha avantajlı hale getirebilmek için yürüttüğü çalışmaları devam ediyor.


Bu kapsamda belirlenen pilot bölgelere güneş enerjili mikro sulama sistemleri kuruluyor. Daha önce Şanlıurfa'da iki ayrı bölgede uygulanan sistem, Mardin ve Kilis'te de faaliyete geçirildi. Sistem sayesinde solar panellerde üretilen enerji, pompaları besledikten sonra elektrik şebekesine aktarılabiliyor.


Çift yönlü sayaçla kaydedilen enerji, uzaktan kontrol edilebiliyor.


GAP BKİ Başkanı Sadrettin Karahocagil, gazetecilere yaptığı açıklamada, yenilenebilir enerji çalışmalarına ağırlık verdiklerini söyledi. Bölgenin güneş enerjisi potansiyelinin dünyayla boy ölçüşebilecek düzeyde olduğunu vurgulayan Karahocagil, bundan en iyi şekilde faydalanabilmek için de yol haritası hazırladıklarını belirtti.


Karahocagil, bu alandaki pilot uygulamaları 4 ilde faaliyete geçirdiklerini ifade etti.


Yenilenebilir enerji...