29 / 04 / 2024

Yenilenebilir enerji neden önemli? Yeşil enerjiye geçişin önündeki dört sorun

Yenilenebilir enerji neden önemli? Yeşil enerjiye geçişin önündeki dört sorun

Hidrokarbonlardan yenilenebilir enerji kaynaklarına  “enerji geçişi” bugünlerde her mecrada konu olması ve artık daha fazla tartışma konusu olması yeni enerjilere ihtiyacı olduğunu gösteriyor.



İşleri ilerletmek için büyük girişimler ( Enflasyon Azaltma Yasası  ve  RePowerEU gibi) benimseyen Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa'da bile,  geçişin nihai olarak bağlı olduğu yeni teknolojilerin geliştirilmesi, yaygınlaştırılması ve ölçeklendirilmesi yalnızca belirlenecektir. mesai.

Modern uygarlığın dört temel direği çimento, çelik, plastik ve amonyaktır (gübre için), bunların her biri büyük ölçüde mevcut enerji sistemine bağımlıdır. Bu başlangıç ​​koşulları göz önüne alındığında, veganizm gibi çözümler yardımcı olacak mı?

“Enerji geçişi” terimi, yüzyıllar önce Sanayi Devrimi ile başlayan yolculukta bir adım daha attığımızı gösteriyor. Ancak " Yeni Harita " kitabım için önceki enerji geçişlerini incelerken , bunun ne kadar farklı olduğunu görünce çok şaşırdım. Daha önceki geçişleri teknoloji ve ekonomik avantaj sağlarken, kamu politikası artık en önemli faktör.

Öngörülen şeyin ölçeği

Dahası, önceki enerji geçişleri bir asır veya daha uzun bir süre boyunca ortaya çıktı ve mevcut teknolojileri tamamen yerinden etmediler. Petrol ,  1960'larda dünyanın en büyük enerji kaynağı olarak kömürü geride bıraktı  ancak şimdi o zamana göre üç kat daha fazla kömür kullanıyoruz ve küresel tüketim 2022'de rekor seviyeye ulaşıyor.

Yenilenebilir enerji neden önemli? Yeşil enerjiye geçişin önündeki dört sorun

Buna karşılık, bugünkü geçişin çeyrek yüzyıldan biraz daha uzun bir süre içinde ortaya çıkması ve katkı sağlamaması amaçlanıyor. Öngörülen şeyin ölçeği göz önüne alındığında, bazıları politika planlama sürecinde makroekonomik analize yeterince dikkat edilmediğinden endişe ediyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön