14 / 05 / 2024

Yenilenebilir enerji neden önemli? Yeşil enerjiye geçişin önündeki dört sorun

Yenilenebilir enerji neden önemli? Yeşil enerjiye geçişin önündeki dört sorun

Hidrokarbonlardan yenilenebilir enerji kaynaklarına  “enerji geçişi” bugünlerde her mecrada konu olması ve artık daha fazla tartışma konusu olması yeni enerjilere ihtiyacı olduğunu gösteriyor.



Fransız iktisatçı Jean Pisani-Ferry, Peterson Uluslararası Ekonomi Enstitüsü için 2021  tarihli bir makalesinde  , çok hızlı bir şekilde net sıfır emisyona geçmenin "1970'lerdeki şoklara çok benzeyen olumsuz bir arz şokuna" yol açabileceğini belirtiyor. Ani bir geçişin "iyi huylu olma ihtimalinin düşük olduğu ve politika yapıcıların zorlu seçimlere hazırlanmaları gerektiği" konusunda uyarıyor.

Yenilenebilir enerji neden önemli? Yeşil enerjiye geçişin önündeki dört sorun

Dört büyük zorluk

2021 yazının sonlarında enerji piyasalarının daralmaya başlamasından bu yana yaşanan gelişmeler, dikkat edilmesi gereken dört büyük zorluğa işaret ediyor.

Birincisi, büyük ölçüde Rusya'nın Ukrayna'daki savaşının neden olduğu kesintiler nedeniyle, enerji güvenliği yeniden birinci öncelik haline geldi. Çoğunlukla ışıkları açık tutmak ve fabrikaları çalışır durumda tutmak hidrokarbon gerektirir, bu nedenle enerji güvenliği, yeterli ve makul fiyatlı tedarik ve jeopolitik risk ve ekonomik zorluklardan izolasyon sağlamak anlamına gelir.

En fazla geliri o elde etti! İzlenme de Youtube'ı bile geride bıraktı

İthal et fiyatları ne kadar olacak? Ne zaman satışa çıkacak?

Kia Bongo'ya 50 bin TL zam geldi! İşte Kia Bongo 24 Ocak 2023 fiyat listesi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön