28 / 04 / 2024

İthal et fiyatları ne kadar olacak? Ne zaman satışa çıkacak?

İthal et fiyatları ne kadar olacak? Ne zaman satışa çıkacak?

İthal hayvanlar Edirne'ye geldi ve satışa sunulmak üzere kesimhanelere girdi. Peki ithal etler ESK satış mağazalarında ne zaman satışa çıkacak? ESK et fiyatlarında bir artış yapacak mı? Detaylar haberimizde...



Tarımdanhaber.com'da çıkan habere göre, Gelen zamlarla beraber vatandaşın eti tüketmesi iyice zorlaşırken, piyasa ücretleri ile Et ve Süt Kurumu  ücretleri arasında da büyük bir açık ortaya çıktı.

KASAPLARDA 200 LİRA ESK'DA 89 LİRA!

Kasaplarda ortalama 1 kg kıyma 200 liradan satılırken, Et ve Süt Kurumu’nun satış mağazalarında 89 liradan satılmaya devam ediliyor. 

İthal et fiyatları ne kadar olacak? Ne zaman satışa çıkacak?

VATANDAŞ 1 KG KIYMA İÇİN SABAHIN ERKEN SAATLERİNDE SIRAYA GİRİYOR

Vatandaş, piyasa ücretlerine göre yarı fiyatına satılan kıyma ve kuşbaşından alabilmek için günün erken saatlerinde Et ve Süt Kurumu’nun satış  mağazaları önünde uzun sıralar oluşturuyor. Satış mağazalarına sınırlı sayıda et gelmesinden ötürü vatandaşa 1 kg’dan fazla et satışı yapılmazken, 1 kg eti de isteyen alamıyor.

MACARİSTAN'DAN İTHAL EDİLEN HAYVANLARIN ETİ ESK SATIŞ MAĞAZALARINDA NE ZAMAN SATILACAK? 

Macaristan’dan ithal olan ve  Edirne’de kesime verilen kasaplık hayvanların eti ilk olarak Et ve Süt Kurumu’nun satış mağazalarında satışa sunulması planlanıyor. İthal etlerin satışa verilmesiyle beraber, satışa sunulan et arzında yükseliş olsa da ücretinden ötürü Et ve Süt Kurumu’nun satış mağazalarının önünde oluşan uzun 
kuyrukların düşmesi beklenmiyor.

 


Geri Dön