24 / 05 / 2024

Güneydoğunun en uzun demiryolu viyadüğü

Güneydoğunun en uzun demiryolu viyadüğü

Devlet Demir Yolları, Batman Çayı üzerinde bin 430 metre uzunluğunda bölgenin en uzun demiryolu viyadüğünü yapıyor.

Beklenen Marmara depremindeki hasar, Güneydoğu'daki 11 ilin toplamını geçer: En az 7.2 büyüklüğünde olacak!

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, beklenen Marmara depremi ile ilgili son dakika değerlendirmelerinde bulundu ve beklenen Marmara depremindeki hasarın Güneydoğu'daki 11 ilin toplamını geçeceğine dikkat çekti. 

Amazon'dan 'Gülümseten Kasım' kampanyası geliyor! En uzun indirim kampanyasından 7,90 TL'ye yararlanabilirsiniz! 

Amazon Türkiye Ülke Müdürü Richard Marriott, 1-30 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek "Gülümseten Kasım" kampanyası ile şimdiye kadarki en uzun indirim kampanyasına imza atılacağını belirtti. İşte Amazon'un o kampanyasının detayları...

En uzun demir yolu tünelinin inşaatı tam gaz!

Güneydoğu'yu Akdeniz Bölgesi'ne bağlayacak olan Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren hattında bulunan ve "en uzun demir yolu tüneli" olarak nitelendirilen çift tüplü tünelin bir tüpünde delme işlemleri tamamlandı.

Türkiye'nin en uzun tren tünelinde ışığın görülmesine son 600 metre!

Türkiye’nin en uzun demir yolu tünel inşaatı olan ve Gaziantep Nurdağı'nda inşaat çalışmaları devam eden 9 bin 950 metre uzunluğundaki çift tüplü yüksek hızlı tren tünelinde ışığın görülmesine son 600 metre kaldı...

Dünyanın en uzun çift katlı asma köprüsü trafiğe açıldı!

Dünyanın en uzun açıklığa sahip olan çift katlı asma köprüsü, Çin’in Hubei eyaletinin başkenti Wuhan’da önceki gün açıldı.

Dünyanın en uzun gökdelenleri!

Dünyanın en uzun gökdelenleri listesi inşaatları devam eden kulelerin tamamlanmasının ardından güncellendi. Dünyanın en uzun gökdelenleri listesinde bu yılda Burj Khalıfa birinci sırada yer aldı.

Yeni Zigana Tüneli Avrupa'nın en uzun tüneli olacak!

Trabzon ile Gümüşhane arasında yapılan yeni Zigana Tüneli’nin yüzde 52'si tamamlandı. Avrupa’nın en uzun tüneli olacak projenin 2020'de tamamlanması planlanıyor.

Güneydoğu'da konut satışları artıyor!

Eylül ayı konut satış rakamları 23 Ekim'de TÜİK tarafından açıklandı. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Ocak-Eylül döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11,8'lik artışla 57 bin 745'ten 68 bin 189'a yükseldi..

İşte dünyanın en uzun 10 gökdeleni!

Gelecek 10 yılda yapılması ve tamamlanması beklenen en uzun gökdelenler sizler için araştırıldı. İşte dünyanın en uzun gökdelenleri...

Avrupa'nın en uzun şehri: İstanbul!

Dünyada en fazla gökdelene sahip 24'üncü şehir olan İstanbul aynı zamanda Avrupa'nın en uzun şehri. Yeni projelerle İstanbul, bir kaç yıl içerisinde ilk 15'te yer alacak.

Güneydoğu dünyanın en büyük şantiyesine dönüştü!

Güneydoğu'da yıkılan şehirler yeniden inşa ediliyor. PKK’nın hendek terörü yüzünden evini terk edenler, artık güvenle geri geliyor.

Güneydoğu'nun en uzun demiryolu viyadüğü yapılıyor!

Devlet Demir Yolları, Batman Çayı üzerinde bin 430 metre uzunluğunda bölgenin en uzun demiryolu viyadüğünü yapıyor.

Doğu ve Güneydoğu yatırımları OSB'leri heyecanlandırdı!

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya yönelik olarak açıklanan son dönemlerin en büyük yatırım teşvik paketi bölgedeki Organize Sanayi Bölgeleri'nde (OSB) de büyük bir heyecan yarattı.

Güneydoğunun en uzun demiryolu viyadüğü Haberi

Güneydoğunun en uzun demiryolu viyadüğü

Devlet Demir Yolları (DDY) Batman Çayı üzerinde bin 430 metre uzunluğunda demiryolu viyadüğü yapıyor.



Diyarbakır'ın Bismil İlçesine bağlı Sinan köyü yakınlarından geçen ve Batman ile Diyarbakır'ı birbirine bağlayan tarihi Zilek Demiryolu Köprüsü, Ilısu Barajı'nın tamamlanması halinde sular altında kalacak. DDY, bu amaçla aynı bölgede Batman Çayı üzerinde bin 430 metre uzunluğunda bölgenin en uzun demiryolu viyadüğünü yapıyor.



Geçen yıl yapımına başlanan ve 45 ayaktan oluşacak viyadüğün, 2017 yılının ilk yarısında hizmete açılması planlanıyor.



Viyadiğün yapımını üstlenen firmanın proje koordinatörü Üçkan Arslan, Sinan köyünde yaklaşık 72 yıldır yer alan Zilek Köprüsü'nün Ilısu Barajı'nın tamamlanmasıyla su altında kalacağını söyledi.



Bu nedenle demiryolunun üzerinde yer alacağı yeni bir demiryolu viyadüğün yapımına 2015 yılında başlandığını dile getiren Arslan, şöyle konuştu:



"Projemiz 6 bin...