01 / 05 / 2024

Güriş Holding enerji yatırımı

Güriş Holding enerji yatırımı

Güriş Holding, Kırklareli’ndeki 25.6 MW’lık Zeliha Rüzgâr Enerji Santrali’ni (RES) portföyüne ekledi. Güriş, yılda 92.000.000 kWh elektrik üretecek.

Günhan Solar Enerji Ve Lojistik Limited Şirketi kuruldu!

Günhan Solar Enerji Ve Lojistik Limited Şirketi bugün Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Peıpeı Zhang tarafından kuruldu.

CW Enerji borsada ne zaman işlem görecek? CW Enerji paylarının borsada işlem göreceği tarih belli oldu!

Nisan ayının son haftasında halka arz sürecini tamamlamış olan CW Enerji’nin Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayacağı tarih de açıklandı.

Sabancı Holding Türkiye ve ABD'de iki yeni şirket kurdu

Sabancı Holding enerji ve iklim teknolojileri konusunda Türkiye ve ABD'de kurduğu iki yeni şirketle ilgili KAP'a açıklama yaptı. Açıklama kapsamında ABD'de gerçekleştirilerek güneş enerji projesi hakkında bilgi verildi. İşte detaylar...

Zekeriya Gökşenli Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu 2. Başkanlığı’na yeniden atandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu ikinci başkanlığına yeniden atama yaptı. İşte EPDK'da yapılan görevlendirmeler ve atanan isimler...

Tayfun Küçükoğlu: Enerji verimli ve güvenli yapılara sahip olmamız şart!

Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği), ‘8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’ nedeniyle yaptığı açıklamada, güvenli ve enerji verimli yapıların artırılması gerektiğini kaydetti.

Polat Holding, enerji şirketinin yarısını Maxis Girişim Sermayesi'ne sattı!

Eski Galatasaray Başkanı Adnan Polat'ın şirketi Polat Holding, enerji şirketinin yarısını Maxis Girişim Sermayesi tarafından işletilen Temiz Enerji Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'na sattı.

Kardoor İnşaat Gıda Reklam Enerji Mobilya İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kardoor İnşaat Gıda Reklam Enerji Mobilya İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Şişli’de 1 milyon TL sermaye bedeli  ile Mehmet Kara tarafından kuruldu.

Gürişim İnşaat Hırdavat Madeni Yağ Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Gürişim İnşaat Hırdavat Madeni Yağ Sanayi Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Alihan Şamlı tarafından kuruldu.

Polat Holding'ten Göbeklitepe'ye enerji yatırımı!

Enerji alanında yatırımlarına hız veren Polat Enerji, Göbeklitepe'de hayata geçireceği RES projesine yaklaşık 140 milyon dolar yatırım yapmayı planlıyor.

Güriş Limited Şirketi Merkezi Ukrayna İstanbul Merkez Şubesi açıldı!

Güriş Limited Şirketi Merkezi Ukrayna İstanbul Merkez Şubesi bugün Beşiktaş'ta 30 bin TL sermaye bedeli ile açıldı.

Güriş Holding'in sanayi sektörüne yatırımı hızlanıyor!

İnşaat, enerji ve sanayinin yatırımcı gruplarından Güriş Holding, kuruluşunun 60'ıncı yılında dev yatırımlara girişti. Güriş'in sanayi grubunun sorumluluğunu yürüten Tevfik Yamantürk, "Yalnızca sanayi grubu olarak 500 milyon Euro'luk yatırım taahhüdümüz var" diyor.

Gündüzay Enerji Mühendislik Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gündüzay Enerji Mühendislik Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi bugün Çatalca'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Murat Gündüzay tarafından kuruldu. 

Gölköy Enerji İnşaat Hafriyat Nakliyat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gölköy Enerji İnşaat Hafriyat Nakliyat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Arnavutköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Dursun Ali Akkuş tarafından kuruldu. 

Güriş Holding enerji yatırımı Haberi

Güriş Holding enerji yatırımı

Zeliha RES ile birlikte ‘‘Yenilenebilir Enerji’’ üretimi yapan santral sayısını 16’ya çıkardı. 115 metre türbin yüksekliğine sahip olan Zeliha RES Siemens SWT-3.2- 113 DD türbin ile Direct Drive teknolojisi kullanılarak hayata geçirildi. Zeliha RES yılda 92.000.000 kWh elektrik üreterek 30.000 konutun bir yıllık elektrik ihtiyacını karşılayacak. 2000 yılından beri rüzgâr enerjisi alanında çözümler üreten Güriş, yeni yatırımıyla birlikte rüzgâr enerji santralleri kurulu gücünü 288,6 MW’a, RES sayısını da 5’e çıkardı. Güriş Holding, toplamı 285.2 MW olan 3 adet rüzgâr enerji santralinin yatırımına da devam ediyor.


Rüzgâr Enerjisi ile yılda 900 milyon kWh elektrik üretilecek 


Güriş Holding’in Afyon Dinar’da bulunan 115 MW’lık rüzgâr enerji santrali (RES) Türkiye’nin en fazla enerji üreten rüzgâr santralleri arasında yer alıyor. Ülkemizin artan enerji ihtiyacını karşılamak, enerjide...