07 / 05 / 2024

GÜSAB ve Kestel 2 No’lu Sanayi Bölgesi

GÜSAB ve Kestel 2 No’lu Sanayi Bölgesi

GÜSAB ve Kestel 2 No’lu Sanayi Bölgesi Uludağ OSB adıyla birleşecek. Yeni OSB ‘ile 2 bölgedeki firmaların maliyet avantajı yakalayarak rekabet güçlerini artıracağı ifade edildi

Bursa Gürsu ve Kestel yatırımları masaya yatırıldı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 6 ilçenin ardından Gürsu ve Kestel’i de ziyaret ederek, 2 ilçede devam eden ve 2018 yılında hayata geçirilmesi planlanan yatırımları masaya yatırdı

Maltepe Gülsuyu ve Gülensu'da dönüşüm projeleri tamam!

Maltepe Belediye Meclisi’nde konuşan Başkan Ali Kılıç, “Gülsuyu ve Gülensu mahalleleri kentsel dönüşüm planları tamamlanıp meclise sunuldu. Mahalle halkını mağdur etmeyeceğiz” dedi

Maltepe Gülsuyu ve Gülensu kentsel dönüşüm planları tamamlandı!

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Gülsuyu ve Gülensu mahalleleri için hazırlanan kentsel dönüşüm planlarının tamamlanıp, meclis gündemine alındığını belirtti.

Karaöz Çepeli Göleti ve ikmali inşaat işinin sözleşmesi imzalandı!

DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, Aksu Karaöz Çepeli Göleti ve Sulaması ikmali inşaat işinin sözleşmesini imzaladı.

Bakanlık 2 bin 882 adet gölet ve havuz inşa etti!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "Orman içindeki su kaynaklarından faydalanarak havuz ve göletler inşa ediyoruz. Ülkemizde 2006 yılında uygulamaya koyduğumuz bu proje çerçevesinde bugüne kadar 2 bin 882 adet gölet ve havuzu tamamladık" dedi.

Maltepe Gülsuyu ve Gülensu’da yerinde dönüşüm yapılacak!

Maltepe Belediyesi, Gülsuyu ve Gülensu mahallelerinde 30 yıldır yılan hikayesine dönen imar sorununu bitirmek için bir plan hazırladı. Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın “En geç sonbaharda çözeceğim” dediği imar planları tamamlandı.

Maltepe Gülsuyu ve Gülensu'da yerinde dönüşüm!

Maltepe Belediyesi’nin Gülsuyu ve Gülensu mahalleleri için hazırladığı imar planı, ‘yerinde dönüşüm’ modeli ile mahalleliyi göçe zorlamayacak. Başkan Kılıç’ın talimatıyla, yeniden revize edilen Gülsuyu-Gülensu imar planlarında sona gelindi.

Kocasinan Belediyesi Aras, Göksu ve Tortum'u yeniledi!

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, çalışmalarına devam ettiklerini belirterek Nil, Dicle ve Zamantı'dan sonra Mimarsinan Mahallesi'nin önemli geçiş noktaları; Aras, Göksu ve Tortum Sokakları yenileme işini tamamladıklarını söyledi.

Erzek Turizm Gıda ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Erzek Turizm Gıda ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Erdal Bozkurt ve Zeki Kulaç ortaklığıyla 20 bin TL sermaye ile 9 Eylül'de Kadıköy, Rasimpaşa Mahallesi, Karakolhane Caddesi'nde kuruldu.

DSİ Çamavlu Göleti ve Sulaması projesini tamamlandı!

DSİ Genel Müdürlüğü'nce İzmir'de inşa edilen Çamavlu Göleti ve Sulaması projesi tamamlandı. Yöre topraklarına bereket katacak tesis, brüt bin 420 dekar münbit araziyi modern borulu şebeke ile sulayacak.

Al Teysir Gıda ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Al Teysir Gıda ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi, Hassan Dahan, Nourelhuda Dahhan, Rafık Basal, Mohamad Fahed Dahan ortaklığıyla 200 bin TL sermaye ile 2 Eylül'de Esenler, Tuna Mahallesi'nde kuruldu.

Gök ve Tuğ İnşaat Malzemeleri Matbaa ve Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gök ve Tuğ İnşaat Malzemeleri Matbaa ve Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Gökhan Karadağ tarafından 40 bin TL sermaye ile 31 Ağustos'ta Bağcılar, Çınar Mahallesi, 6. Sokak'ta kuruldu.

Al Nour Turizm Otomotiv Tekstil İnşaat Emlak Gıda ve Petrol Ürünleri İç ve Dış Ticaret Ltd.Şti. kuruldu!

Al Nour Turizm Otomotiv Tekstil İnşaat Emlak Gıda ve Petrol Ürünleri İç ve Dış Ticaret Ltd.Şti. Mehmet Çiçek tarafından 600 bin TL sermaye ile 25 Ağustos'ta Eyüp, Alibeyköy Mahallesi'nde kuruldu.

GÜSAB ve Kestel 2 No’lu Sanayi Bölgesi Haberi

GÜSAB ve Kestel 2 No’lu Sanayi Bölgesi


Gürsu Organize Sanayi Bölgesi (GÜSAB) ile sınır komşusu Kestel 2 No’lu Sanayi Bölgesi Uludağ OSB adıyla tek çatı altında birleşecek. Birleşme ile toplam 185 hektar alan, 286 parsel, 205 faal firma ve 11 bin 500 kişilik istihdam rakamına ulaşılacak. Birleşme çalışmalarının hızlandırılması amacıyla 2 bölgeden yönetim kurulu üyelerinin yer aldığı 6 kişilik bir komisyon kurulması kararlaştırıldı.


GÜSAB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın, Kestel 2 No’lu Sanayi Bölgesi’nin GÜSAB’a sınır komşusu olduğunu belirterek, “Bitişik 2 OSB kurulması yerine ölçek ekonomisinin faydaları nedeniyle tek OSB çatısı altında birleşmek en uygun çözüm olacak” dedi. Islah OSB olmak için başvuran Kestel'de oluşturulması zorunlu donatı alanında yaşanan yer sıkıntısı nedeniyle 2 bölgenin birleşmesinin zaruri hale geldiğini savunan Aydın, birleşmeyle toplam alanın yüzde 8’i kadar planlanacak...