02 / 05 / 2024

Güvenli Plaj

Güvenli Plaj

Kumkale Ortaokulu öğrencilerinden Oğuzhan Emre ve Emirhan Güler, hazırladıkları "Güvenli Plaj" projesiyle, Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK iş birliğinde Eskişehir'de düzenlenen "Bu Benim Eserim" adlı proje yarışmasına katıldı.

Otis’ten, güvenli asansör kullanımı için 12 öneri!

Dünyanın ve Türkiye’nin lider asansör markası Otis, asansör, yürüyen merdiven ve yürüyen yolları her geçen gün daha sık kullanmaya başlayan çocukların güvenliği için uyulması gereken 12 temel kuralı açıkladı.

Yeni Akhisar Köprüsü güvenli hale geliyor!

Yenice Köprülü Kavşağı'ndan, Akhisar, Baykoca ve Huzur mahallelerine sorunsuz trafik akışını sağlayacak olan Akhisar Köprüsü'ne vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla korkuluk yapılıyor.

İlker Yavuz: Can güvenliği için kentsel dönüşüm!

Isparta Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İlker Yavuz, Isparta'da ' Ne vereceğim, karşılığında ne alacağım ' diyor. Aslında yasaya can güvenliği olarak bakmak lazım" diye konuştu.

İstanbul plajları Büyükşehir’in Cankurtaran Hizmeti ile daha güvenli!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbulluların temiz, nezih ve güvenli ortamlarda deniz keyfi yaşamaları için plajlarda hizmet vermeye devam ediyor. İstanbul plajları Büyükşehir’in Cankurtaran Hizmeti ile daha güvenli.

İnşaat şantiyelerinde 'Güvenli İskele' zorunlu hale gelecek!

KALİSDER Başkanı Serdar Urfalılar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, bina inşaatlarının dış cephe iskelelerine ilişkin yapılacak olan mevzuat değişikliğine sonuna kadar destek verdiklerini söyledi. Güvenli iskele zorunlu oluyor...

Yapı işlerinde işçi sağlığı ve iş güvenliği tüzüğünün yürürlükten kaldırılmasına dair tüzük tam metni!

Yapı işlerinde işçi sağlığı ve iş güvenliği tüzüğünün yürürlükten kaldırılmasına dair tüzük tam metni 26 Temmuz 2014 tarihinde 29072 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte tüzük kapsamında yer alan esaslar...

Yapı İşlerinde İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Tüzüğü yürürlükten kaldırıldı!

Bakanlar Kurulu'nun Yapı İşlerinde İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Tüzüğünün Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Tüzük kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte o tüzük ve maddeleri...

İş sağlığı ve güvenliği şartları!

Yapı işlerinde iş sağlığı ve güvenliği yönetmeliğinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanabilmesi için bazı şartlar yer alıyor. Peki, iş sağlığı ve güvenliği şartları nelerdir?

İş sağlığı ve güvenliği kanunda işverenin yükümlülükleri!

Yapı işlerinde iş sağlığı ve güvenliği yönetmeliği yapı işlerinde alınacak asgari iş sağlığı ve güvenliği şartlarını belirliyor. Peki, iş sağlığı ve güvenliği kanunda işverenin yükümlülükleri nelerdir?

Yapı işlerinde iş sağlığı ve güvenliği tedbirleri!

Yapı işlerinde çalışanların iş sağlığı ve güvenliği işveren tarafından koruma altına alınması gerekiyor. İşçilerin sağlığını ve tedbirlerini sağlayabilmesi için bazı tedbirleri alması gerekiyor. Yapı işlerinde iş sağlığı ve güvenliği tedbirleri nelerdir?

İnşaatlarda iş sağlığı ve güvenliği!

Yapı işlerinde iş sağlığı ve güvenliği yönetmeliğinin amacı , yapı işlerinde alınacak asgari iş sağlığı ve güvenliği şartlarını belirlemek olarak açıklanıyor. Peki, inşaatlarda iş sağlığı ve güvenliği nasıl sağlanır?

İnşaat sektöründe iş güvenliği denetimleri yeterli değil!

Büyük şirketler tarafından yapılan inşaatlarda güvenlik önlemlerinin alındığını kaydeden Canik Müteahhitler Derneği Başkanı Cemal Semiz küçük şirketlerde güvenliğin göz ardı edildiğini söyledi. İş güvenliği denetimleri yeterli değil...

Maden ve taş ocakları işletmelerinde işçi sağlığı ve iş güvenliği tüzüğü yürürlükten kaldırıldı!

Maden ve taş ocakları işletmelerinde ve tünel yapımında alınacak işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerine ilişkin tüzüğün yürürlükten kaldırılmasına dair tüzük, 25 Temmuz 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı..

Güvenli Plaj Haberi

Güvenli Plaj

Çanakkale'de denizde boğulan arkadaşlarından etkilenen iki ortaokul öğrencisi, boğulma olaylarına çözüm bulma amacıyla maket plaj üzerinde "Güvenli Plaj" projesi geliştirdi.


Çanakkale Kumkale Ortaokulu öğrencilerinden Oğuzhan Emre ve Emirhan Güler, hazırladıkları "Güvenli Plaj"  projesiyle, Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) iş birliğinde Eskişehir'de düzenlenen "Bu Benim Eserim" adlı proje yarışmasına katıldı.


Öğrencilerden Oğuzhan Emre, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaz mevsiminde boğulmalarla ilgili birçok habere şahit olduklarını belirterek, böyle olayları önlemek için proje geliştirdiklerini anlattı.


Hazırladıkları proje de plaj ve deniz modeli oluşturduklarını ifade eden Emre, şöyle konuştu:


"Denizlerde boğulma olaylarının bir kısmı halka açık plajlarda oluyor. Bu plajlarda görevli cankurtaranların olması da boğulmalara çözüm olmuyor. Bu amaçla denizin dibindeki kumun altına ağ veya tel kafes gerildi. Kafesin uçları ise...