17 / 05 / 2024

Güvercinada Kalesinde çalışmalar devam ediyor

Güvercinada Kalesinde çalışmalar devam ediyor

Kuşadası’nın simgesi tarihi Güvercinada Kalesi’nde 2010 yılında başlayan Kaçak yapıların yıkımı ve 2012 yılında başlayan restorasyon ve çevre düzenleme çalışmaları son aşamaya geldi.

Tarihi Güvercinada'daki dükkanlara haciz!

Aydın Kuşadası Belediyesi'nin mülk ve gelirlerine mahkeme kararıyla haciz koyuldu. Tarihi Güvercinada, çarşı merkezindeki 100'e yakın dükkan ve iş yerleri haciz altında.

Kuşadası'na Tarık Akan Parkı!

Kuşadası Belediye Meclisi’nin Ekim Ayı Olağan Toplantısı, restorasyon ve çevre düzenleme projesi tamamlanarak 7 Eylül’de ziyarete açılan Güvercinada’da yapıldı.

Kuşadası Güvercinada'ya görkemli açılış!

Kuşadası Belediyesi tarafından sürdürülen çevre düzenleme çalışmaları tamamlanan Güvercinada, Kuşadası'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yıldönümünde binlerce Kuşadalı'nın katıldığı coşkulu bir törenle açıldı.

Kuşadası Güvercinada 7 Eylül'de açılıyor!

Restorasyon çalışmaları nedeniyle bir süredir kapalı olan Güvercinada, Kuşadası’nın kurtuluş günü olan 7 Eylül’de açılacak.

Kuşadası Tren Beach Clup yıkıldı!

Kuşadası sahillerindeki yasa dışı işgal ve uygulamalara son vermek amacıyla alınan karar doğrultusunda Güvercinada Caddesi üzerinde bulunan bir işletmede bu sabah saatlerinde yıkım işlemi gerçekleştirildi.

Kuşadası Güvercinada Kalesi'nin restorasyonunda sona gelindi!

Kuşadası Güvercinada Kalesi, yapılan restorasyonun ardından yenilenen yüzüyle haziran ayının ilk haftasında ziyarete açılacak. Başkan Kayalı, Kuşadası'nın simgesi olan Güvencinada'nın tarihsel kimliğine uygun olarak düzenlendiğini belirtti.

Kuşadası Güvercinada projesinde son durum ne?

Kuşadası Belediyesi, tarihi Güvercinada'nın restorasyonu başta olmak üzere, pek çok projeyi hayata geçiriyor. Spor Rekreasyon Alanı ve Kültürel Rota hamlesinin yanı sıra Çocuk Korosu ve Kadın Tiyatrosu gibi sosyal adımlar dikkat çekiyor...

Kuşadası Güvercinada projesi 2016'da tamamlanacak!

Kuşadası’nın simgesi konumunda olan Güvercinada’nın tarihsel kimliği ile bütünleştirilerek ziyarete açılması için başlatılan restorasyon projesinin son aşaması olan peyzaj çalışmalarının 2016 yılının ilk çeyreğinde tamamlanması hedefleniyor.

Güvercinada'da peyzaj çalışmaları başlıyor!

Kuşadası’nın simgesi tarihi Güvercinada Kalesi’nde 2010 yılında başlayan Kaçak yapıların yıkımı ve 2012 yılında başlayan restorasyon ve çevre düzenleme çalışmaları son aşamaya geldi.

Güvercinada'da çevre düzenlemesi için onay bekleniyor!

Güvercinada'da çevre düzenlemesi için onay bekleniyor. Daha önce restorasyonu tamamlayan tarihi kale de şimdi de bu çalışmaların devamı olan çevre düzenlemesinin turizm sezonuna yetiştirilmesi hedefleniyor.

Kuşadalı öğrenciler, Avrupa otellerinde staj görüyor!

Kuşadası Güvercinada Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri 2013 yılında Avrupa Birliği(AB) Leonardo da Vinci Programı kapsamında kabul edilen projeleri ile Avrupa'daki otellerde 13 hafta boyunca staj görüyor.

Güvercinada Kalesi onarım bekliyor!

Türkiye nın önemli turizm merkezlerinden Kuşadası'nda tarihi Güvercinada Kalesi'nin restorasyonunun tamamlanması için onay beklendiği bildirildi. Kalenin ortasında depo olarak da kullanılan kare şeklinde büyük bir kule yer alıyor.

Güvercinada Kalesi restorasyonunun tamamlanması için onay bekliyor!

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kuşadası'nda tarihi Güvercinada Kalesi'nin restorasyonunun tamamlanması için onay beklendiği öğrenildi. Dış surlar tamamlanmasına rağmen ikinci aşama olan iç kale restorasyonuna geçilemiyor...

Güvercinada Kalesinde çalışmalar devam ediyor Haberi

Güvercinada Kalesinde çalışmalar devam ediyor

Kuşadası’nın simgesi tarihi Güvercinada Kalesi’nde 2010 yılında başlayan Kaçak yapıların yıkımı ve 2012 yılında başlayan restorasyon ve çevre düzenleme çalışmaları son aşamaya geldi. Kale surları ve iç kalenin restorasyon çalışmaları M. Esat Altungün’ün Belediye Başkanlığı döneminde tamamlanan tarihi Güvercinada’da o dönemde hazırlanan projeyi anıtlar kurulunun onaylamasının ardından peyzaj çalışmalarına da başlanacak. Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ve Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Eryiğit, Güvercinada Kalesi’nin çevre düzeni ve peyzaj çalışmaları ihalesini kazanan firmanın yetkilileri ile birlikte Güvercinada’da incelemede bulundu.


Yıllarca çeşitli restoranlar, kafeteryalar tarafından işgal altında olan Güvercinada’nın restorasyonu ve çevre düzeni için 2010 yılında restorasyon projesi hazırlanarak, Anıtlar Kurulu’nun onayına sunulmuştu. Projenin onaylanmasının ardından 2012 yılında M. Esat Altungün’ün belediye başkanlığı döneminde olumsuz tüm yapılardan temizlenen ve kaçak yapıların tümüyle...