27 / 04 / 2024

Tarihi Güvercinada'daki dükkanlara haciz!

Tarihi Güvercinada'daki dükkanlara haciz!

Aydın Kuşadası Belediyesi'nin mülk ve gelirlerine mahkeme kararıyla haciz koyuldu. Tarihi Güvercinada, çarşı merkezindeki 100'e yakın dükkan ve iş yerleri haciz altında.



Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Kuşadası Belediyesi, otobüs terminali gelirleri nedeniyle anlaşmazlık yaşadı. Büyükşehir Belediyesi avukatları, 2 yıl önce, otobüs terminalinden elde edilen tüm gelirler ve mülkiyeti Kuşadası Belediyesi’ne ait olan terminalde bulunan iş yerlerinden elde edilen kira gelirlerini kapsayan 811 bin 589 lira için icra davası açtı. 

DÜKKAN GELİRLERİ HARİCİ İCRA TAKİBİ

Kuşadası Belediyesi’nin avukatları ise Büyükşehir Belediyesinin sadece şehir içi ve şehirler arası yolcu araçları, taksilerin otogara giriş- çıkış ücret gelirlerini alabileceğini söyledi. Davanın görüldüğü Aydın 2’nci İdare Mahkemesi, dükkan gelirleri dışındaki gelirler için icra takibi yapılabileceği ile ilgili karar alındı.

Tarihi Güvercinada daki dükkanlara haciz!

TAHSİL ETMEK İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Büyükşehir Belediyesi avukatları, dükkan gelirleri dışındaki 472 bin 400 liralık otogar giriş- çıkış gelirini yasal faizin de eklenmesiyle, toplam 748 bin 288 lira olarak tahsil etmek için adım attı.

Tarihi Güvercinada daki dükkanlara haciz!

Aralarında tarihi Güvercinada, çarşı merkezindeki 100’e yakın dükkan ve iş yerinin yer aldığı Kuşadası Belediyesi’nin taşınmazlarına, İller Bankası dahil tüm gelirlerine haciz koyuldu. 


Geri Dön