21 / 05 / 2024

Güvercinadada peyzaj çalışmaları devam ediyor

Güvercinadada peyzaj çalışmaları devam ediyor

Kuşadası’nın simgesi tarihi Güvercinada Kalesi’nde 2010 yılında başlayan Kaçak yapıların yıkımı ve 2012 yılında başlayan restorasyon ve çevre düzenleme çalışmaları son aşamaya geldi.

İBB'den metrobüs kullananlara duyuru: 120 günlük çalışma başlıyor! 36 saat kapalı olacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, metrobüs yollarında meydana gelen bozulmalar nedeniyle, 120 günlük çalışmaların başlayacağını duyurdu. 

Çevre derneklerinden Salda Gölü'ndeki inşaat çalışmaları açıklaması!

Birinci derece doğal sit alanı olan Salda Gölü’ndeki çalışmalar gündemden düşmüyor. Gölün kıyısında hayata geçirilen millet bahçesinin korumak yerine yoğunluğu yükselteceği ifade ediliyor. 

Antalya Şarampol Caddesi'nde çalışmalar son sürat!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Şarampol Caddesi’ni dünyanın en güzel alışveriş sokaklarından biri haline getirecek projeyi adım adım hayata geçiriyor. Altyapı ve güzelleştirme çalışmaları süratle devam ederken, Şarampol sakinleri semtlerinin prestij ve değer kazanacağı için çok mutlu.

TOKİ Sur'da peyzaj çalışmalarına devam ediyor!

TOKİ, "tarihin taşlarla yazıldığı kent" olarak bilinen Diyarbakır'ın Sur ilçesini yapacağı peyzaj çalışmasıyla yeşille buluşturacak.

Şanlıurfa Harran'da altyapı çalışmaları başladı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğü, Harran'da sur içindeki altyapı çalışmalarını arkeologlar nezaretinde sürdürüyor. Ekipler, alanda iş makinesi kullanmadan tamamen insan gücü ile çalışmalarına devam ediyor.

Gaziantep Arena'nın peyzaj çalışmaları tamamlandı!

Gaziantep'te yapımı süren yeni stadın peyzaj çalışmaları sona erdi. Yaklaşık 2,5 ay önce çimleri serilen, koltukları monte edilen statta, kale direklerinin yerleştirilmesinin ardından peyzaj çalışmaları da bitti.

Manisa Kula'da peyzaj çalışmaları başladı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, birçok mahallesinde peyzaj çalışması başlattı. Konuyla ilgili Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, "Manisa Büyükşehir Belediyemiz ve MASKİ işbirliğinde harabe görünümündeki yolları yeniledik''dedi.

Manisa Salihli'de peyzaj çalışmaları tam gaz!

Manisa Salihli Belediyesi’nin başlattığı çalışmalar sonucunda, merkez ve kırsal mahalleler düzenleniyor. Belediye bu kapsamda Çınarlı Parkı’nın yan ve ön kısımları genişletti.

Nevşehir Belediyesi peyzaj çalışmalarını sürdürüyor!

Belediye Başkanı Hasan Ünver' in şehir merkezinde imar planında yeşil alan olarak belirtilen alanların yeşil bir görüntüye kavuşturulması yönündeki talimatı doğrultusunda , ekipler farklı merkezlerde çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor.

Bingöl'deki 3 camide peyzaj çalışmaları başladı!

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi’nin talimatıyla Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından üç camide peyzaj çalışması başlatıldı.

Ağrı Belediyesi çevre çalışmalarına devam ediyor!

Ağrı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü havaların ısınmasıyla beraber, kent merkezine yeşillendirmek ve aynı zamanda kentin daha güzel bir estetik görünüme kavuşması için başlattığı peyzaj çalışmaları devam ediyor.

Sivas Tutmaç Göleti ikmal çalışmaları başladı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Sivas'taki Tutmaç Göleti'nin ikmal çalışmalarına başlandığını bildirdi. Eroğlu, Homojen kil dolgu tipinde inşa edilmiş olan göletin temelden yüksekliği 25,7 metre ve depolama hacmi ise 871 bin metreküptür" bilgisini verdi

Kanal Ankara'da saha çalışmaları bu ay başlıyor!

Ankara Büyükşehir'in mega projesi "Kanal Ankara"yla ilgili ilk saha çalışmaları bu ay başlıyor. 11 kilometrelik boğazda öncelik yola verildi. 3 ay içinde de peyzaj çalışmaları başlayacak.

Güvercinadada peyzaj çalışmaları devam ediyor Haberi

Güvercinadada peyzaj çalışmaları devam ediyor

Kuşadası’nın simgesi tarihi Güvercinada Kalesi’nde 2010 yılında başlayan Kaçak yapıların yıkımı ve 2012 yılında başlayan restorasyon ve çevre düzenleme çalışmaları son aşamaya geldi. Kale surları ve iç kalenin restorasyon çalışmaları M. Esat Altungün’ün Belediye Başkanlığı döneminde tamamlanan tarihi Güvercinada’da o dönemde hazırlanan projeyi anıtlar kurulunun onaylamasının ardından peyzaj çalışmalarına da başlanacak. Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ve Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Eryiğit, Güvercinada Kalesi’nin çevre düzeni ve peyzaj çalışmaları ihalesini kazanan firmanın yetkilileri ile birlikte Güvercinada’da incelemede bulundu.


Yıllarca çeşitli restoranlar, kafeteryalar tarafından işgal altında olan Güvercinada’nın restorasyonu ve çevre düzeni için 2010 yılında restorasyon projesi hazırlanarak, Anıtlar Kurulu’nun onayına sunulmuştu. Projenin onaylanmasının ardından 2012 yılında M. Esat Altungün’ün belediye başkanlığı döneminde olumsuz tüm yapılardan temizlenen ve kaçak yapıların tümüyle...