17 / 05 / 2024

Güzelyurt taş konaklar restore

Güzelyurt taş konaklar restore

Aksaray'ın Güzelyurt ilçesinde mübadele dönemi ve sonrasında çeşitli nedenlerle yaşanan göç sonrası boş kalan tarihi taş konaklar, restore edilerek turizme kazandırılıyor..

Güneri Altunizade Konakları 2. Etap satışta! Anadolu Yakası'nın kalbinde yeni proje!

Güneri Altunizade Konakları'nda 2. Etap satışları başladı. Az katlı mimarisiyle dikkat çeken projede yer alan konutların teslimleri 1 yıl sonra yapılacak.

Güzelyurt Metro House Evleri fiyat!

Güzelyurt Metro House Evleri fiyat listesi haberimizde yer alıyor. İstanbul Esenyurt'ta hayata geçirilen proje Arizon Yapı imzasıyla yükseliyor. 

Güzelyurt Sosyal Konutları'nda 222 konut satışta!

GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 'Güzelyurt Sosyal Konutları'nın 222'si tamamlanarak ihale usulüyle satışa sundu.

Güzelyurt’ta inşaat sektörü hareketlendi!

KSTÜ’nün açılması, yıllardır yatırım konusunda sorun yaşanan Güzelyurt bölgesinde emlak piyasasını hareketlendirdi.

Güzelyurt Hastanesi projesi hala bekliyor!

Güzelyurt’a hastane işi arap saçına döndü. Müteahhit kendi arasında kavga ediyor, siyaset çözüm üretemiyor. Nüfusu hızla artan Güzelyurt’ta ise vatandaşlar sürecin bir an önce tamamlanmasını bekliyorKaynak: Güzelyurtlu hastanesini istiyor

TOKİ Aksaray Güzelyurt başvuruları sona eriyor!

44 konutluk TOKİ Aksaray Güzelyurt projesindeki daireler için başvurular 16 Ocak'ta başlamıştı. TOKİ Aksaray Güzelyurt başvuruları sona eriyor.

Aksaray Güzelyurt’ta 95 konutun hak sahibi belirlendi!

TOKİ tarafından Aksaray Güzelyurt’ta inşaatı devam eden projede 20’si emeklilerimize verilmek üzere 95 konutun, hak sahipleri kura ile belirlendi.

TOKİ Aksaray Güzelyurt kura tarihi!

124 adet daireden oluşan TOKİ Aksaray Güzelyurt'ta kura çekim heyecanı başladı. İşte, TOKİ Aksaray Güzelyurt kura tarihi..

FETÖ'nün el konulan gayrimenkulleri meclis gündemine taşındı!

FETÖ/PDY'nin el konulan gayrimenkulleri meclis gündemine taşındı. Konu ile ilgili olarak soru önergesi hazırlayan CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, sorularının Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

Ordu Güzelyurt Sosyal Tesisleri Temmuz'da açılıyor!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ulubey ilçesi Güzelyurt (Şuayip) Mahallesi’ne yapılan sosyal tesis alanını ziyaret etti. Başkan Yılmaz, çevre köylerin toplanma merkezi de olacak Güzelyurt Mahallesi sosyal tesis alanının, Temmuz ayında hizmete hazır hâle geleceğini söyledi.

TOKİ Aksaray Güzelyurt kura yeri!

124 adet daireden meydana gelen TOKİ Aksaray Güzelyurt projesi, TOKİ ve Aksaray Güzelyurt Belediyesi işbirliğiyle hayata geçiriliyor. Peki, TOKİ Aksaray Güzelyurt kura yeri neresi?

Gökhan Taş: Emlak Yasası çıkarılmalı!

Coldwell Banker Türkiye Başkanı Gökhan Taş, Gaziantep'te 7- 9 milyar dolar olan Türkiye'deki 230 milyar dolar gayrimenkul piyasasının, fuhuş ve terör yuvalarından arındırılması için Emlak Yasası'nın çıkarılması gerektiğini söyledi.

TOKİ Aksaray Güzelyurt kura çekim tarihi!

TOKİ'nin Aksaray Güzelyurt Belediyesi ile ortaklaşa hayata geçirdiği TOKİ Aksaray Güzelyurt kura çekim tarihi için geri sayım başladı.

Güzelyurt taş konaklar restore Haberi

Güzelyurt taş konaklar restore

Kapadokya bölgesinin en önemli turizm merkezlerinden olan ilçede, 1924 yılında mübadele nedeniyle Yunanistan'ın Kavala kentine giden Rumlardan kalan, bir kısmı da daha sonra yaşanan göç nedeniyle boşaltılan ev ve konaklar, restore ediliyor. Ihlara ile Manastır Vadisi, Selime Katedrali ve Kilise Camisi'nin yer aldığı ilçedeki 100 konaktan 17'si turizme kazandırıldı. Butik otel olabilecek diğer konaklar ise yatırımcıları bekliyor.


Güzelyurt Kaymakamı Mustafa Duruk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Güzelyurt'un 1924 yılına kadar Müslüman ve Hristiyanların kardeşçe yaşadıklarını bir ilçe olduğunu söyledi.


Mübadeleyle Yunanistan'daki Türklerin Güzelyurt'a, Güzelyurt'taki Rumların ise Yunanistan'a gönderildiğini belirten Duruk, her yıl ilçede Türk-Yunan Dostluk Kültür ve Turizm Festivali'nin düzenlendiğini belirtti.


"En yeni konağımız yaklaşık 200 yıllık" 


Duruk, Güzelyurt'ta 1800'lü yıllara ait taş konakların yer aldığını belirterek, şöyle devam etti:


"Buradaki en yeni konağımız yaklaşık...