17 / 05 / 2024

H. Yener Güreş kim

H. Yener Güreş kim

Türk Yapısal Çelik Derneği (TUCSA) Yönetim Kurulu Başkan Vekili H. Yener Gür'eş, Yapısal çelik ihracatında 2014 yılı beklentisinin 1.5 milyar dolar olduğunu söyledi..

15 Ekim'de herkes hesaplarını kontrol etsin! T.C. kimlik numarasına göre para yatırılacak!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 15 Ekim tarihinde ilgili hesaplara 5 bin 98 TL yatıracak. Söz konusu ödemeler T.C. kimlik numarasına göre yapılacak.

TCMB, Reuters anketine göre faiz artışını hızlandırabilir!

Türkiye Merkez Bankası, ekonomik istikrarı ve enflasyonu kontrol altına alma amacıyla faiz artışına hız kazandırabilir. Reuters tarafından gerçekleştirilen ankete göre, ekonomistler Merkez Bankası'nın politika faizini 250 puan artırarak yüzde 20'ye çıkaracağını tahmin ediyor. 

2014'te 3 maaşla iPhone alınıyordu! iPhone almak artık hâyâl mi oldu? İşte yıllara göre iPhone ve asgari ücret!

Güçlü dolar ile iPhone'un fiyatı da yıldan yıla artıyor. iPhone'un fiyatı son on yılda asgari ücrete göre ne kadar arttı Bu soruyu cevaplamak için somut tablolar ve grafikler sağladık.

Borçlar Kanunu'na göre kira sözleşmesine zam!

Taşınmaz kiraladıktan sonra hüsrana uğramamak için dikkatli olunması gerekiyor. Peki kira sözleşmesi imzalamadan önce nelere dikkat edilmesi gerekiyor? İşte Borçlar Kanunu'na göre kira sözleşmesine zam...

21 bin müteahhit yeterliliklerine göre gruplandırdı!

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması Yönetmeliği'ne göre yapı müteahhitlerine belirli ekonomik, mali, mesleki ve teknik yeterlilikleri dikkate alınıp "A, B, C, D, E, F, G, H" ve "geçici" olmak üzere 9 grupta yetki belgesi numaralandırıldı.

Türkiye'nin ekonomik durumu 2003'e göre daha görkemli!

Japonya'da koalisyon hükümetinin ortağı Komeito Partisinin Genel Başkanı Yamaguchi, 2003 yılına göre Türkiye'nin ekonomik durumunun daha görkemli bir şekilde geliştiğini söyledi.

TÜFE'ye göre kira artışı kanun teklifi metni!

Bazı Kanun ve Kanun Hükümünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin yasalaşması ile kira artışı 2019'da TÜFE'ye göre hesaplanacak...

TOKİ Nevşehir Göre'de 225 konutluk proje yapacak!

Yeni projelerine hız kesmeden devam eden TOKİ, Nevşehir'de yeni proje hazırlığına başladı. TOKİ Nevşehir Göre'de 225 konutluk yeni proje inşa edecek.

Konut kredileri, bireysel kredi türlerine göre daha hızlı artıyor!

TBB konut kredileri ile ilgili araştırma yaptı. Konuyla ilgili değerlendirme yapan TBB Başkanı Aydın, konut kredilerinin diğer bireysel kredi türlerine göre daha hızlı arttığını söyledi.

Ödenen vergiler bölgelere göre değişiyor mu?

Hürriyet Gazetesi'nin yazarlarından Ahmet Karabıyık bugünkü yazısında ödenen vergilerin bölgelere göre değiştiğinden bahsetti. İşte Ahmet Karabıyık'ın o yazısı..

Büyük şehirlerde inşaat sektörü tüketici tercihlerine göre şekilleniyor!

TÜİK verilerine göre konut satışlarında zirvede yer alan İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük kentlerde, hızla gelişen inşaat sektörü tüketici tercihlerine göre de şekilleniyor.

Hüsnü Gürpınar: Sakarya'da 25 bin konut kontrol edilmeli!

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Hüsnü Gürpınar, 1999 depreminden sonra dışarıdan bakıldığında hasarsız görünen çok katlı binaların yeni deprem yönetmeliği şartlarına göre mutlaka kontrol edilmesi gerektiğini belirterek, şehirde bu durunda 25 bin konut v

Forbes'e göre Türkiye emlak artışında 4. sırada!

Forbes dergisine göre listenin ilk sırasında Hong Kong var. Artan rağbete ve hızla yükselen barınma ihtiyacı dikkate alınarak yapılan değerlendirmeye göre Hong Kong’da ev fiyatları yüzde 23.6 oranında arttı.

H. Yener Güreş kim Haberi

H. Yener Güreş kim

Yapısal çelik ihracatında 2014 yılı beklentisinin 1.5 milyar dolar olduğunu söyleyen Türk Yapısal Çelik Derneği (TUCSA) Yönetim Kurulu Başkan Vekili H. Yener Gür'eş 1.3 milyon tonu yapısal çelik olmak üzere 2 milyon ton çelik işlendiğini tahmin ettiklerini belirtti. 2014 yılı için 600 bin tonluk ihracat beklediklerini kaydeden Gür'eş, "1.4 milyon ton çeliğin de iç piyasada tüketildiği tahmin ediliyor. Bunun da yaklaşık değeri 3 milyar dolar. Mamul çelik malzemenin inşaat maliyetine oranı yüzde 25 dolayında. Yurtdışında tamamlayıcı malzeme ve hizmetin yarısının yerel olanaklarla sağlandığı da göz önüne alındığında, sektörün ciro büyüklüğünün 15.6 milyar dolar olduğu hesaplanıyor" dedi. 


Türk Yapısal Çelik Derneği üyesi firmaların sayısının 2014 yıl sonu itibarıyla 36'ya ulaştığını bildiren H. Yener Gür'eş 2014 yılında işlenen 2 milyon ton çeliğin...