04 / 05 / 2024

Hacıfettah Mezarlığı çalışmaları

Hacıfettah Mezarlığı çalışmaları

Konya'nın en eski mezarlıklarından olan Hacıfettah Mezarlığı, kentsel dönüşüm çerçevesinde etrafındaki binaların yıkılması ile gün yüzüne çıktı.

Kayseri Hacılar'da kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmiyor!

Kayseri Hacılar'da devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarında daire teslimleri devam ediyor. Çalışmalara yönelik açıklama yapan Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan yaz ayında yeni binaların temelinin atılacağının müjdesini verdi.

Siirt'te hasar tespit çalışmaları başladı!

Siirt'te meydana gelen depremde 2 tek katlı evler orta hasar gördü. Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, hasar tespit çalışmalarının başladığını belirtti .

Kayseri Hacılar'da kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor!

Hacılar Belediye Başkan Vekili Bilal Özdoğan, ilçede devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde inceledi. 

Hacı Osman Korusu park çalışmaları 2018'de başlayacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yeşil Alan ve Tesisler Yapım Müdürlüğü tarafından alınan bilgilere göre Hacı Osman Korusu'na yapılacak olan Sarıyer'in Dev Bölge Parkı için gerekli izinlerin çıkmasından sonra 2018 yılı içerisinde çalışmalar başlayacak... 

Nizip Engelsiz Yaşam Merkezi'nde çalışmalar sürüyor!

Gaziantep Nizip'te hayata geçirilen Nizip Engelsiz Yaşam Merkezi'nde çalışmalar sürüyor. Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan engelli vatandaşlar için yapılan proje hakkında açıklamalarda bulundu.

Malatya Yeşilyurt'ta altyapı çalışmaları yapılıyor!

Malatya Yeşilyurt'taki Çarmuzu Mahallesi'nde yol açma, genişletme, alt ve üst yapı çalışmaları devam ediyor. AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat bölgede incelemelerde bulundu.

Ankara Hacıbayram'da yenileme çalışmaları başladı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ulus Tarihi Kent Projesi kapsamında yenileme çalışmalarını son sürat sürdürüyor.

Sapanca'da yol çalışmaları devam ediyor!

Sapanca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Hacımercan Mahallesi’nde başlatılan yol onarım ve genişletme çalışmaları devam ediyor.

Samsun'da kent yenileme çalışmaları sürüyor!

Samsun Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin Hacınabi Mahallesi Özgir Sokak’ta devam eden kaldırım çalışmalarını yerinde inceledi.

Manisa Ahmetli'deki altyapı çalışmaları tamamlandı!

Ahmetli ilçesi Hacıköseli Mahallesi, Manisa Büyükşehir Belediyesi ile yepyeni bir görünüm kazanıyor. Mahallenin altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından, kilit parke taşı döşeme ve bordür yenileme işlemlerine başlandı.

Suluova Belediyesi park çalışmalarını sürdürüyor!

Pazar ve Girne Mahallelerindeki park yapım çalışmalarında sona gelinmesinin ardından Hacı Hayta Mahallesi’ndeki parka yönelen belediye ekipleri parkta, zemin düzenleme, peyzaj, bordür ve parke çalışması yaptı.

Balıkesir Altıeylül'de kaldırım ve asfalt çalışmaları sürüyor!

Balıkesir Altıeylül Belediyesi, Plevne Mahallesi Çayırhisar Mezarlığı etrafında kaldırım ve asfalt çalışmalarını sürdürüyor.

Malatya Yeşilyurt'ta Yeşil Hilal Projesi çalışmaları sürüyor!

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde 21 parkın yapımını kapsayan Yeşil Hilal Projesi çalışmaları sürüyor. Projeye büyük önem veren Belediye Başkanı Hacı Uğuru Polat, alandaki denetimlerine drevam ediyor.

Hacıfettah Mezarlığı çalışmaları Haberi

Hacıfettah Mezarlığı çalışmaları

Mezarlığın çevresindeki birçok eski yapı yıkıldı. Yıkılan evlerin vakıf malı olan arsalardan bir kısmı da mezarlığa tahsis edildi. Yer noktasında sıkıntısı olan Hacıfettah Mezarlığı da bu sayede genişlemiş okiu. Bölgedeki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgiler veren mahalle sakini Remzi Güler, eski yapıların bir bir yıkıldığını aktardı. Hacıfettah Mezarlığı'nm çevresinin temizlenmesi ile gün yüzüne çıktığını belirten Güler, "Mahallemiz Konya'nın en eski mahallelerinden Birçok eski yapı var. Şimdi yeni yeni yıkılmaya başlandı. Mezarlığın çevresi de bu kapsamda açıldı. Mahalle çok güzel oldu. Mezarlık gün yüzüne çıktı ve Hacıfettah Mezariığı'nın çevresindeki eski yapılarydalarak, mezarlık genişledi. Yıkılan evlerden vakıf arazisi olan alanlar da mezarlığa tahsis edildi. Mezarlık dolmuştu bu sayede mezarlık genişledi" ifadelerini kullandı. 


MEZARLİK DOLMUŞTU YENİ ALAN AÇILDI 


Çalışmalar kapsamında mezarlığa yeni alan da...