17 / 07 / 2024

Hacıosman'daki ruhsatsız çürük otelde çalışmalar yeniden başladı!

Hacıosman'daki ruhsatsız çürük otelde çalışmalar yeniden başladı!

Sarıyer Cumhuriyet Mahallesi Hacıosman'daki ruhsatsız çürük otelde çalışmalar yeniden başladı.


Döviz ve altında al-sat kolaylığı!


Geçtiğimiz günlerde ruhsatsız ve çürük Hacıosman'daki otel polis ve zabıta tarafından baskına uğradı ve otelin duvarları balyozla kırılmıştı. Yıkım haberleri yayılırken, son dakika haberine göre otelde çalışmalar yeniden başladığı görüldü.

KAÇAK YAPIYA DURDURMA KARARI!

Ural Holding ve Gül İnşaat tarafından yapımına başlanan otel inşaatı kısa süre önce Sarıyer Belediyesi tarafından kaçak olduğu gerekçesiyle durudurulmuştu.

Hacıosman daki ruhsatsız çürük otelde çalışmalar yeniden başladı!

OTELDE ÇALIŞMALAR YENİDEN BAŞLADI

Sarıyer Gazetesi'nde yer alan habere göre; İnşaat çalışmalarının durduğu otelde son zamanlarda hareketlilik görülüyor. İnşaattaki çalışma kaldığı yerden devam ediyor. Sarıyer Gazetesi'nin ihbar hattına göndeirlen fotoğraflarda işçilerin dış kaplama yapmak için iskele kurdukları ortaya çıktı. 

Hacıosman daki ruhsatsız çürük otelde çalışmalar yeniden başladı!

Sarıyer Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından kaçak olduğu gerekçesiyle durdurulmuş, yüzlerce polis ve zabıta ekibi eşliğinde binanın pek çok yeri balyozlarla kırılmıştı. 34 yıldır atıl durumda kalan 27 katlı bina yıllardır kaderine terk edildiği için kolonları çürümeye başlamıştı.

İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından da çürük olduğu tespit edilen ve yıkımı Türkiye gündemine oturan inşaattaki çalışma kısa süre önce ekiplerce durdurulmuştu. Ancak inşaattaki çalışma günler sonra kaldığı yerden yeniden başladı.

BELEDİYENİN KESİN KARARI!

Sarıyer Belediyesi sınırları içinde olan, Tarabya Hacıosman’daki yapının yıkım çalışmalarının birkaç gün içinde tamamlanması bekleniyordu.  İnşaatın arazisi yeşil alan olacak. Sarıyer Belediyesi ekipleri, depreme dayanıksız olduğu belirtilen 27 katlı binaya yıkım işlemi için  geçtiğimiz günlerde bölgeye gitmiş, çok sayıda polis ekibi de güvenliği sağlaması için çağırılmıştı. Belediye ekipleri tarafından, “ne olursa oldun kanunun uygulanacağı ve yıkım işleminin tamamlanacağını” belirtti.  

Sarıyer'deki tekerlekli yalılar sıkı takipte! 

Geri Dön