01 / 07 / 2024

haciz affı

haciz affı

Devletin prim, vergi, trafik cezası, öğrenim kredisi gibi alacakları için barış eli uzatılıyor. Teminat ile hacizler kalkacak, icra takibi yapılmayacak ve belediye borçlarına 120 taksit sunulacak.

Emlak vergisi borçluları vergi affından yararlanabilecek mi? 

Ülkemizde ki birçok vatandaş yeni e-haciz uygulamasıyla vergi, trafik cezaları nedeniyle hesaplarına bloke konma sorunu yaşanıyor. Peki 2020 Vergi Affı Çıktı Mı? Vergi affı kimleri kapsıyor? Emlak vergisi vergi affından yararlanabilecek mi? İşte tüm merak edilenler..

Haciz süreci nasıl işler?

Yargıtay kararları kapsamında da ele alınan haciz işlemleri belirli bir prosedüre göre yapılıyor.Peki haciz süreci nasıl işler?Eve haciz geldiğinde hangi eşyaların haczi yapılabiliyor?

Haciz memuru evden eşya alabilir mi?

Borçlunun borcunun ödememesi durumunda alacaklı borcun tahsili için icra talebinde bulunması ve İcra memurlarıyla eve gelinmesine haciz deniyor.Peki,haciz memuru evden eşya alabilir mi?

Haciz memuru evden ne alabilir?

Borçlunun borcunu ödememesinden dolayı, alacaklı icra memuru aracılığı ile borçlunun evine gelerek kimi eşyalara haciz koyabiliyor; kimi eşyalar ise haczedilemiyor.Peki,haciz memuru evden ne alabilir?

Haciz eve nasıl gelir?

Alacaklıya olan borcun ödenmemesi halinde, alacaklı borcun tahsili için icra memuru ile birlikte borçlunun evine gidebiliyor.Peki, haciz eve nasıl gelir? Eve hacizin gelmesi durumda ne yapılır?

Haciz eve gelir mi?

Borcu olan bir kimsenin, borcunu alacaklı kişiye ödememesi halinde, alacaklı kişi icra müdürü ile birlikte, haciz işlemlerine başlayabiliyor.Peki,haciz eve gelir mi?Haciz talep örneği nasıl yazılır?

TOKİ kaç müteahhite haciz gönderdi?

TOKİ şimdiye kadar kaç müteahhitle icralık oldu? Toplu Konut İdaresi, kaç yüklenici firmaya haciz ihbarnamesi gönderdi? TOKİ, icralık olduğu müteahhiterden nasıl haberdar oluyor? Sayıştay raporunu güncelleyen icralık TOKİ müteahhiti sayısı kaç oldu?

Elektrik affının son günü ne zaman?

Eylül 2014'te Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Torba Yasa ile af getirilen vergi ve alacaklar arasında elektrik borçları da bulunuyor. Peki, elektrik affının son günü ne zaman?

Çevre temizlik vergisi affı başvuruları için son 1 hafta!

Vergi ödemelerini zamanında yapmayan ve faizli bir şekilde taksitleri biriken mükellefler Torba Yasa'dan faydalanarak borcunu yapılandırabiliyor. Çevre temizlik vergisi affı başvuruları için son 1 hafta bulunuyor...

Emlak vergisi affı başvuruları için son 1 hafta!

6552 sayılı Torba Yasa ile 31 Aralık 2014 tarihine kadar ilgili merciye başvuruda bulunmak şartı ile borç ve faizler taksitlendirilebiliyor. Buna göre borcu olanlar için emlak vergisi affı başvuruları için son 1 hafta bulunuyor..

Çevre temizlik vergisi affı başvuruları için son 10 gün!

Çevre temizlik vergisi, işyeri ve diğer şekillde kullanılan binalar için ödeniyor. Vergi borcu bulunan mükellefler, borcunu yapılandırabiliyor. Çevre temizlik vergisi affı başvuruları için son 10 gün..

Emlak vergisi affı başvuruları için son 10 gün!

Senede iki eşit taksit halinde ödenmesi gereken emlak vergisi mükelleflerinin borçları için 6552 sayılı Torba Yasa ile yapılandırma hakkı tanındı. Emlak vergisi affı başvuruları için son 10 gün bulunuyor...

Çevre temizlik vergisi affı için son 15 gün!

Çevre temizlik vergisi, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödeniyor. Vergi borcu bulunan kimseler çevre temizlik vergisi affı için son 15 gün içerisinde belediyeye başvuruda bulunabiliyor...

haciz affı Haberi

haciz affı

Devletin prim, vergi, trafik cezası, öğrenim kredisi gibi alacakları için sunduğu yeni yapılandırma fırsatı milyonlarca vatandaşa avantajlar sağlayacak. Yapılandırmadan yararlanmak için herhangi bir teminat istenmeyecek. Hacizler kaldırılacak, icra takibi durdurulacak. İlk taksitin süresinde ve tam olarak ödenmesi durumunda "borcu yoktur" yazısı alınabilecek.

120 TAKSİT FIRSATI

Belediye borçları aylık dönemler halinde azami 120 eşit taksitte ödenebilecek. İlk taksitini yatıran sigorta prim teşvikinden yararlanacak. Başvuru öncesi başlatılan hacizler yapılacak ödemeler nispetinde kaldırılacak.

Yapılandırılan borçlar nedeniyle icra takibi, haciz işlemi yapılmayacak. Süresinde ödenen alacaklara gecikme cezası, gecikme zammı uygulanmayacak. Yapılandırmadan yararlanmak için herhangi bir teminat istenmeyecek.

Vergi aslına bağlı olmayan usulsüzlük, özel usulsüzlük cezalarının yarısı silinecek, yapılandırılan borçlar erken ödendiğinde ayrıca indirim yapılacak.

Sabah'tan Hazal Ateş'in haberine göre ilk iki taksitin süresinde ve tam olarak ödenmesi durumunda...