24 / 11 / 2024

haciz nasıl taksitlendirilir

haciz nasıl taksitlendirilir

Alacaklının satış talep etmesi halinde ise haczedilen taşınmaz mallar satılarak paraya dönüştürülüyor. Ancak bu süreçte borçlunun borcunu ödeme fırsatı da bulunuyor. Peki, mevcut haciz taksitlendirilir mi?

E-Haciz nedir, nasıl kaldırılır? E-Haciz sorgulama 2024!

Pek çok kişinin merak ettiği ve araştırdığı E-haciz, vergi ödemeleri ile beraber yeniden gündeme geldi. Peki E-Haciz nedir, nasıl kaldırılır? E-Haciz sorgulama 2024...

Hisseli tapu tek tapu olur mu? Hisseli tapu haciz işlemi nasıl yapılır?

Hisseli tapu tek tapu olur mu ve Hisseli tapu haciz işlemi nasıl yapılır sorularının yanıtları tapu sahipleri tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. İşte hisseli tapu ile ilgili detaylar...

Tapuda haciz olduğunu nasıl öğrenebilirim?

Gayrimenkul alım satım sürecinde olan kimseler tapunun üzerinde haciz olup olmadığını sorgulamak istiyor. Peki, siz de "Tapuda haciz olduğunu nasıl öğrenebilirim?" soruyorsanız işte yanıtı...

E-devlet haciz nasıl sorgulanır?

Bir kimsenin borcu nedeni ile adına haciz işlemi başlatılıp başlatılmadığı e-devlet üzerinden sorgulanabiliyor. Peki, e-devlet haciz nasıl sorgulanır?

Gayrimenkul üzerindeki haciz nasıl kaldırılır?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Bize 20 adet tapulu tarla miras kaldı. Kardeşime vekalet verdik, o da gitti satış yapacağı vaadi ile birilerinden para aldı ve satış yapmadığı gibi paraları da iade etmedi. Bizim paylarımızda haciz mevcut. Bu nasıl kaldırılır?' sorusunu yanıtladı.

Eve gelen haciz nasıl durdurulur?

Alacaklı borcun tahsilini yapamadığı durumlarda borcun tahsili için icra talebi yapılır ve icra takibi başlatılabilir. Peki, eve gelen haciz nasıl durdurulur?

Emlak vergisi nasıl taksitlendirilir 2017?

Emlak vergisi için ödemeler belediyeye nakit olarak maksimum 2 taksit halinde yapılıyor. Ödemeyi 2'den fazla taksitle ödemek de mümkün olabiliyor. Peki, emlak vergisi nasıl taksitlendirilir 2017?

Miras paylaşımında haciz nasıl gelir?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucusunun sorduğu ''Miras paylaşımında haciz nasıl gelir?'' sorusunu yanıtladı. İşte Heper'in o yazısı...

Haciz satış talebi nasıl yapılır?

Haciz sürecinde borçlunun borcunu ödememesi halinde haczecilen mallar satılarak paraya çevriliyor. Elde edilen gelir ile alacaklıya olan borç kapatılıyor. Peki, haciz satış talebi nasıl yapılır?

Hacizli gayrimenkul satışı nasıl yapılır?

Haciz işlemi ile alacaklılar borçlunun taşınmaz mallarına el koyabiliyor. İcra Müdürlüğü tarafından verilen sürede borcun ödenmemesi halinde, taşınmaz satılarak alacaklıya olan borç kapatılıyor. Peki, hacizli gayrimenkul satışı nasıl yapılır?

Haciz nasıl konur?

Haciz işleminin gerçekleşebilmesi için alacaklı tarafından haciz talebinde bulunulması gerekiyor.İcra müdürlüklerine yapılan takip talebiyle borçluya ödeme emri düzenlenerek gönderiliyor. Peki, haciz nasıl konur?

Haciz işlemi nasıl gerçekleşir?

Borcunu ödemeyen kimselerin menkul ve gayrimenkul mallarına, alacaklının talebi üzerine adli ve idari makamlarca el konulması işlemine haciz deniyor. Peki, haciz işlemi nasıl gerçekleşir?

Haciz talebi nasıl açılır?

Alacaklı borcun tahsilini yapamadığı durumlarda borcun tahsili için icra talebinde bulunulabiliyor. İcra talebi doğrultusunda icra memurları haciz işlemi için eve gelebiliyor. Peki, haciz talebi nasıl açılır?

haciz nasıl taksitlendirilir Haberi

haciz nasıl taksitlendirilir

Haciz taksitlendirilir mi?

Haciz, borçlunun borcunu ödemediği takdirde icra memurunun uyguladığı yasal süreç olarak karşımıza çıkıyor. Haciz sürecinde borçlunun sahip olduğu mallara, haciz konuyor.


Alacaklının satış talep etmesi halinde ise bu mallar satılarak paraya dönüştürülüyor. Bu süreçte borçlunun borcunu ödeme fırsatı da bulunuyor. Peki, mevcut haciz taksitlendirilir mi?


Haciz taksitlendirme..


İcra ve İflas Kanunu madde 111 gereğince, haczin taksitlendirilmesi mümkün olabiliyor. Kanunen borçlu alacaklının satış talebinden evvel borcunu muntazam taksitlerle ödemeği taahüt eder ve birinci taksiti de derhal verirse icra muamelesi duruyor.


Şu kadar ki borçlunun kafi miktar malı haczedilmiş bulunması ve her taksitin borcun dörtte biri miktarından aşağı olmaması ve nihayet aydan aya verilmesi ve müddetin üç aydan fazla olmaması şarttır.


Borçlu ile alacaklının borcun taksitlendirilmesi için icra dairesinde yapacakları sözleşme veya sözleşmelerin devamı...