27 / 04 / 2024

Haciz talimatı örneği

Haciz talimatı örneği

Borçlunun borcunu ödememesinden dolayı, alacaklı icra memuru aracılığı ile borçlunun evine gelerek kimi eşyalara haciz koyabiliyor; kimi eşyalar ise haczedilemiyor.Peki,haciz memuru evden ne alabilir?

Haciz talebi örneği 2016!

Haciz ile borçlu kişinin borcu miktarınca menkul ve gayrimenkullere cebri icra suretiyle kısıtlama yapılıyor. Bunun için alacaklılar İcra'ya talepte bulunuyor. İşte haciz talebi örneği 2016..

Hacze itiraz dilekçesi örneği!

Haciz işlemlerinde borcuna itiraz etmek isteyen kişilerin, alacak ödeme emri tebligatının kendisine ulaşmasının ardından 7 gün içerisinde dilekçe ile başvuruda bulunmaları gerekiyor. İşte, hacze itiraz dilekçesi örneği!

Haciz talebi dilekçesi örneği!

Kanun hükümlerine göre, hacze itiraz edilebiliyor. İtiraz yapılabilmesi için görevli icra dairesine dilekçe ile başvuru yapılması gerekiyor. İşte, haciz talebi dilekçesi örneği!

Haciz ihbarnamesi örneği!

Borçlunun 3. şahıs elindeki menkul bir malı haczedilirse İcra Müdürü, borçluya borcunu ancak icra dairesine ödeyebileceğini haciz ihbarnamesi ile bildirebiliyor. İşte haciz ihbarnamesi örneği..

Haciz talebi örneği 2015!

Alacaklılar, borcunu tahsil edemediği takdirde İcra Müdürlüğüne haciz işlemleri için müracaat edebiliyor. Peki, icra müdürlüğüne haciz talebi nasıl yapılır? İşte haciz talebi örneği 2015...

Taşınmaz haczi talebi örneği!

Borçlunun borcunu ödememesi halinde borçluya haciz uygulanabiliyor. Alacaklı kimsenin alacağı borcunu tahsil etme yollarından biri olan haciz talebi nasıl yapılır? İşte taşınmaz haczi talebi örneği..

İnşaat ruhsat yenileme dilekçe örneği!

Yapıya başlama müddeti ruhsat tarihinden itibaren iki yıldır. Bu müddet zarfında yapıya başlanmadığı veya yapıya başlanıp bitirilmemesi halinde ruhsatın yenilenmesi gerekiyor. İşte inşaat ruhsat yenileme dilekçe örneği...

Apartman yönetimi toplantı tutanak örneği!

Kat malikleri olağanüstü durumlar söz konusu olmadıkça yılın belli gününde apartman yönetimi toplantısı gerçekleştiriyorlar. Apartman yönetimi toplantısında istekler ve öneriler sunuluyor. İşte, apartman yönetimi toplantı tutanak örneği!

Kira kontratı ihtarname örneği!

Kiracının kirasını ödememesi ya da geciktirmesi gibi durumlarda ev sahibi kiracısına göre haklı bulunuyor. Bu tarz durumlarda ev sahibi kiracısına kira kontratı feshi için ihtarname gönderebiliyor. İşte, kira kontratı ihtarname örneği..

Kira fesihname örneği!

Kiracının kira sözleşmesini fesh edebilmesi için ya kira sözleşmesinin sona ermesi gerekiyor ya da haklı nedenlerle olağanüstü fesih yollarından bir tanesinin gerçekleşmiş olması gerekiyor. İşte, Kira fesihname örneği!

Tapu iptal davası dilekçe örneği!

Tapu iptal davası tapu sicilindeki tescilin düzeltilmesi için açılıyor. Dava için taşınmazın bulunduğu Asliye Hukuk Mahkemesine dilekçe ile başvuru yapmak gerekiyor. Tapu iptal davası dilekçesi nasıl doldurulur? Tapu iptal davası dilekçe örneği!

İşyeri kira sözleşmesi örneği 2014!

İşyeri sahipleri, işyerini kiraya verdiği zaman kiracısı ile nasıl bir sözleşme imzalar? İşyeri kira sözleşmesinde hangi maddelere yer verilmeli? İşte işyeri kira sözleşmesi örneği 2014..

Ev sahibi tahliye tutanağı örneği!

Tahliye tutanağı ve sahibi ile kiracı arasında imzalanıyor. Ev sahibi tahliye tutanağında neler yer alıyor?Ev sahibi tahliye tutanağı nasıl doldurulur? İşte, Ev sahibi tahliye tutanağı örneği!

Haciz talimatı örneği Haberi

Haciz talimatı örneği

Haciz memuru evden ne alabilir?

Haciz memuru evdeki bazı eşyalara el koyabiliyor.Söz konusu süre içinde borç ödenmez ise evden alınan eşyalar satılarak borç kapatılıyor.


Hangi mallar haczedilemez?

Borçlunun yatak odası,borçlunun beyaz eşya dışındaki mutfak eşyaları,

borçlunun şahsına ait evi uyuşmazlık nedeni olmaması halinde haczedilemez.


Yukarıda belirtilen malların haricindeki tüm menkul ve gayrimenkul mallar üzerinde haciz işlemi uygulanabiliyor.


Yargıtay kararı metnine göre  “Para, kıymetli evrak, altın, gümüş, değerli taş, antika veya süs eşyası gibi kıymetli şeyler hariç olmak üzere, borçlu veya aynı çatı altında yaşayan aile bireyleri için lüzumlu eşya; aynı amaçla kullanılan eşyanın birden fazla olması durumunda bunlardan biri haczedilemez.”


   

Haciz talimatı örneği


T.C

İstanbul

……… İcra Müdürlüğü

Dosya No:2015/………. Esas

İSTANBUL (…) İCRA MÜDÜRLÜĞÜ 

İLGİ                              :2015/………….....