06 / 05 / 2024

Haciz tutanağı kuralları

Haciz tutanağı kuralları

Haciz tutanağı tanzimi nedir? Haciz tutanağı nasıl tutulur? İşte İcra ve İflas Kanunu kapsamında yer alan esaslar ve Haciz tutanağı örnek no 19 bu haberde...

Eve haciz gelme süresi!

İcra memurunun gözetiminde alacağın tahsili için yetecek miktarda eşyanın tespit edilerek haciz tutanağına yazılmasına haciz işlemi deniyor. Peki, eve haciz gelme süresi nedir?

Apartman asansör kuralları 2015!

Asansörlü bir apartmanda, asansör masraflarına zemin katta oturan malikler de dahil tüm maliklerin katılması gerekiyor. Asansör bakım kuralları ise yönetmelik kapsamında açıklanıyor. İşte apartman asansör kuralları 2015..

Haciz nasıl başlar?

Haciz, borçlu kişinin borcu kadar menkul, gayrimenkul ve üçüncü kişilerdeki hak ve alacaklarına kısıtlama yapılması,el konulması durumudur.Peki haciz nasıl başlar?İşte haciz başlama süreci..

Haciz süreci nasıl işler?

Yargıtay kararları kapsamında da ele alınan haciz işlemleri belirli bir prosedüre göre yapılıyor.Peki haciz süreci nasıl işler?Eve haciz geldiğinde hangi eşyaların haczi yapılabiliyor?

Betonarme yapıların tasarım ve yapım kurallarında değişiklik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından “Betonarme Yapıların Tasarım ve Yapım Kuralları” için hazırlanan Mecburi Standart Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugün 29240 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

Gayrimenkul gösterme tutanağı ve komisyon sözleşmesi!

Gayrimenkul gösterme tutanağı ve komisyon sözleşmesi, emlakçıların müşterilerine imzalattıkları sözleşmeler arasında yer alıyor. Peki, sözleşme esasları nelerdir? İşte gayrimenkul gösterme tutanağı ve komisyon sözleşmesi örneği...

Kaçak yapı durdurma tutanağı!

Ruhsat almadan ya da imar mevzuatına aykırı olarak hayata geçirilen yapılar tespit ediliyor ve durduruluyor. İşte, kaçak yapı durdurma tutanağı!

Anahtar teslim tesellüm tutanağı 2015!

Kira sözleşmesinin son bulması halinde, kiracının evi boşalttıktan sonra ev sahibi ile birlikte anahtar teslim tesellüm tutanağı imzalamaları gerekiyor. İşte anahtar teslim tesellüm tutanağı 2015...

Apartman kurallarına uymama cezası nedir?

Tüm apartman sakinlerine apartman kuralları maddelerini bildirilmesi ve uygulamaya koyması için apartman yöneticisine yetki verilebiliyor. Maliklerin belirlenen apartman kurallara uymaları gerekiyor. Peki, apartman kurallarına uymama cezası nedir?

Apartman sakinlerinin uyması gereken kurallar 2015!

Apartmanda malik ve kiracıların uyması gereke kurallar, apartman genel kurul toplantısında belirlenebiliyor. Peki apartmanda uyulacak kurallar nelerdir? İşte apartman sakinlerinin uyması gereken kurallar 2015 örneği...

Haciz memuru evden eşya alabilir mi?

Borçlunun borcunun ödememesi durumunda alacaklı borcun tahsili için icra talebinde bulunması ve İcra memurlarıyla eve gelinmesine haciz deniyor.Peki,haciz memuru evden eşya alabilir mi?

Haciz memuru evden ne alabilir?

Borçlunun borcunu ödememesinden dolayı, alacaklı icra memuru aracılığı ile borçlunun evine gelerek kimi eşyalara haciz koyabiliyor; kimi eşyalar ise haczedilemiyor.Peki,haciz memuru evden ne alabilir?

Haciz eve nasıl gelir?

Alacaklıya olan borcun ödenmemesi halinde, alacaklı borcun tahsili için icra memuru ile birlikte borçlunun evine gidebiliyor.Peki, haciz eve nasıl gelir? Eve hacizin gelmesi durumda ne yapılır?

Haciz tutanağı kuralları Haberi

Haciz tutanağı kuralları

Haciz tutanağı tanzimi!

Taşınır bir malı haciz için mahallinde bir tutanak tutuluyor. Tutanakta alacaklı ve borçlunun isim ve şöhretleri, alacağın miktarı, haczin hangi gün ve saatte yapıldığı, haczedilen mallar ve takdir edilen kıymetleri ve varsa üçüncü şahısların iddiaları yazılır ve haczi icra eden memur tarafından imza edilir. 


Haczi talep edilen mal taşınmaz ise icra dairesi 91 inci madde mucibince haczi ait olduğu daireye tebliğ eder ve mahallinde tutulacak tutanakta taşınmazın nevi ve mahiyeti ve hududu ve lüzumlu vasıfları dercolunur. 

Evvelce ihtiyaten haczedilen şeylere icra haczi vazedildiği surette tutanağa ihtiyati haciz sahibinin dahi iştirak hakkı işaret olunur. 

Haczi kabil mallar kafi gelmezse veya hiç bulunmazsa bu hal tutanağa kaydolunur. 



Borç ödemeden aciz vesikası: 

Madde 105 – Haczi kabil mal bulunmazsa haciz tutanağı 143 üncü maddedeki aciz...