07 / 05 / 2024

Haciz tutanağı tanzimi

Haciz tutanağı tanzimi

Haciz tutanağı tanzimi nedir? Haciz tutanağı nasıl tutulur? İşte İcra ve İflas Kanunu kapsamında yer alan esaslar ve Haciz tutanağı örnek no 19 bu haberde...

Bakanlık e-haciz projesini hayata geçiriyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bağlı kuruluşu Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, tapu hizmetlerini daha etkin, hızlı ve güvenli bir şekilde elektronik ortamda sunmaya devam ediyor.Bakanlık e-haciz projesini hayata geçiriyor.

Avrasya GYO 2014 genel kurul toplantı tutanağını yayınladı!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Kamu Aydınlatma Platformu'nda olağan genel kurulu hakkında açıklama yaptı. Avrasya GYO 2014 yılı olağan genel kurul toplantı tutanağını yayınladı.

Emlak vergisinden dolayı haciz gelir mi?

Gayrimenkul sahipleri, her sene yılda iki kez emlak vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Verginin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. Peki, zamanında ödenmeyen emlak vergisinden dolayı haciz gelir mi?

Haciz ihbarnamesi örneği!

Borçlunun 3. şahıs elindeki menkul bir malı haczedilirse İcra Müdürü, borçluya borcunu ancak icra dairesine ödeyebileceğini haciz ihbarnamesi ile bildirebiliyor. İşte haciz ihbarnamesi örneği..

Mal rejiminde haciz nasıl gelir?

Mal ortaklığını kabul etmiş olan eşlerden birinin iflâsına karar verildiği takdirde, ortaklık kendiliğinden mal ayrılığına dönüşür. Peki, mal rejiminde haciz nasıl gelir? İşte yanıtı..

Ölen kardeşin borcu için kişinin evine haciz gelir mi?

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sormuş olduğu Ölen kardeşin borcu için kişinin evine haciz gelir mi sorusuna yanıt verdi..

Birden fazla kişiye satılan eve haciz gelmesi!

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında Birden fazla kişiye satılan eve haciz gelmesi konusuna değindi. İşte o yazı..

Kaçak inşaat durdurma tutanağı örneği!

Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinin[1] 4. maddesinde yer alan tanıma göre “İmar mevzuatına aykırı yapı”, muhtarlıktan izin alınmadan yapılan yapılara kaçak yapı deniyor. İşte, kaçak inşaat durdurma tutanağı örneği!

Turgay Demirel'in Boğaz'a nazır villasına haciz geldi!

Artvin'deki bir HES projesinin hisselerini 900 bin dolara alan, ancak borcunun yarısını ödemeyen eski Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel'in Boğaz'a nazır villasına haciz geldi..

Hisseli tapuya haciz gelir mi?

Haciz, bir borçlunun borcunu ödememesi halinde, alacaklının icra yolu ile söz konusu borcun tahsilini aldığı işleme deniyor. Peki, hisseli tapuya haciz gelir mi? Hisseli tapuya haciz nasıl konur?

Emlakçı yer gösterme tutanağı nedir?

Emlakçılar kendisine taşınmaz kiralamak/satın almak için müracaat eden kişilere istekleri doğrultusunda yer gösteriyor.Bu esnada yer gösterme tutanağı imzalanıyor. Peki, emlakçı yer gösterme tutanağı nedir?

Haciz taksitlendirilir mi?

Alacaklının satış talep etmesi halinde ise haczedilen taşınmaz mallar satılarak paraya dönüştürülüyor. Ancak bu süreçte borçlunun borcunu ödeme fırsatı da bulunuyor. Peki, mevcut haciz taksitlendirilir mi?

Haciz isteme hakkı ne zaman düşer?

Alacaklılar, borcun ödenmemesi halinde İcra Müdürlüğüne haciz için talepte bulunabiliyor. Haciz sürecinde, alacaklının müdürlüğe süresinde dilekçe vermesi gerekiyor. Peki, haciz isteme hakkı ne zaman düşer?

Haciz tutanağı tanzimi Haberi

Haciz tutanağı tanzimi

Haciz tutanağı tanzimi!

Taşınır bir malı haciz için mahallinde bir tutanak tutuluyor. Tutanakta alacaklı ve borçlunun isim ve şöhretleri, alacağın miktarı, haczin hangi gün ve saatte yapıldığı, haczedilen mallar ve takdir edilen kıymetleri ve varsa üçüncü şahısların iddiaları yazılır ve haczi icra eden memur tarafından imza edilir. 


Haczi talep edilen mal taşınmaz ise icra dairesi 91 inci madde mucibince haczi ait olduğu daireye tebliğ eder ve mahallinde tutulacak tutanakta taşınmazın nevi ve mahiyeti ve hududu ve lüzumlu vasıfları dercolunur. 

Evvelce ihtiyaten haczedilen şeylere icra haczi vazedildiği surette tutanağa ihtiyati haciz sahibinin dahi iştirak hakkı işaret olunur. 

Haczi kabil mallar kafi gelmezse veya hiç bulunmazsa bu hal tutanağa kaydolunur. 



Borç ödemeden aciz vesikası: 

Madde 105 – Haczi kabil mal bulunmazsa haciz tutanağı 143 üncü maddedeki aciz...