29 / 04 / 2024

Hacopulos Köşkü restorasyonu ne zaman bitecek

Hacopulos Köşkü restorasyonu ne zaman bitecek

Büyükada'daki  en büyük köşklerinden olan, 150 yıllık Hacopulos Köşkü restore edilecek. Tarihi köşkün restorasyonu 18 Kasım 2021’e kadar bitirilmiş olacak. Köşk kaymakamlık binası olarak da kullanılıyor.

Restorasyonu gündem olmuştu: Kız Kulesinin açılış tarihi belli oldu!

Restorasyonu gündem olan Kız Kulesi'ndeki çalışmalarda sona gelindi, açılış için günler sayılan ve çevre düzenlemesi de yapılan Kız Kulesi'ndeki son durum görüntülendi.

Katar, Gazze'de yıkılan 45 binden fazla evin restorasyonu için yardım sağlayacak!

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lolwah Al Khater yaptığı açıklamada, Katar'ın Gazze'de yıkılan 45 binden fazla evin restorasyonu için yardım sağlayacağını söyledi.

Balıkesir'deki Pazarlık Camisi'nin 4 yıllık restorasyonu tamamlandı!

Balıkesir Edremit'te 169 yıl önce inşa edilen Pazarlık Camisi, 4 yıl süren restorasyon çalışması tamamlandı. Cami ibadete açıldı.

Maden Hükümet Konağı'nın restorasyonu TBMM'de!

Maden Hükümet Konağı'nın restorasyonu meclis gündemine taşındı. Saadet Parti'li İslam, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Büyükada'daki Hacopulos Köşkü restore edilecek!

Büyükada'daki  en büyük köşklerinden olan, 150 yıllık Hacopulos Köşkü restore edilecek. Tarihi köşkün restorasyonu 18 Kasım 2021’e kadar bitirilmiş olacak. Köşk kaymakamlık binası olarak da kullanılıyor.

Edirne Meriç Köprüsü'nün restorasyonu bitti!

Edirne’deki Meriç Köprüsü'nün restorasyonu tamamlandı. Köprülerin restorasyonlarında, yapıldıkları döneme ait malzemeler kullanılarak çalışmalar gerçekleştirildi…

Bursa'da 597 yıllık caminin restorasyonu durduruldu! 

Bursa İznik'te bulunan 597 yıllık tarihi Mahmut Çelebi Camii'nin restorasyonu ödenek yetersizliği nedeniyle durduruldu. Tarihi cami çürümeye terk edildi. 

Sokollu Mehmed Paşa Köprüsü'nün restorasyonu tamamlandı!

TİKA'nın restore ettiği Bosna Hersek'in en önemli Osmanlı eserlerinden Sokollu Mehmed Paşa Köprüsü'nün teknik kabulünün yapılması nedeniyle tören düzenlendi...

Sultan İkinci Bayezid Külliyesi yeniden hizmete açıldı!

Amasya'da restorasyonu tamamlanan Sultan İkinci Bayezid Külliyesi yeniden hizmete açıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Amasya'daki temasları kapsamında Amasya Valiliği, Amasya Belediyesini ziyaret etti.

Sivas Gök Medrese'nin restorasyonu tamamlandı!

Sivas'ın tarihi simgeleri arasında yer alan Gök Medrese'nin 22 yıldır süren restorasyonu tamamlandı.

Tarihi Radif Kışlası'nın restorasyonuna Çorum Valiliği'nden destek!

İskilip Belediye Başkanı Recep Çatma restorasyonu süren ancak ödenek sorunu nedeniyle yüzde 35’lik kısmı geciken Tarihi Redif Kışlası’nın tamamlanabilmesi için valilikten destek talep etti. 

İzmit'teki Pembe Köşk restore ediliyor! İhalesi 1 Kasım'da!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından İzmit'te 400 ada 8 parseldeki tescilli Pembe Köşk’ün restorasyonu, ikmal inşaatı yaptırılacak. İhale 1 Kasım'da...

Kastamonu'daki Tarihi Taş-Köprü restore ediliyor!

Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, restorasyonu devam eden Tarihi Taş-Köprü’de incelemeler yaptı.

Hacopulos Köşkü restorasyonu ne zaman bitecek Haberi

Hacopulos Köşkü restorasyonu ne zaman bitecek

Büyükada'da Çankaya Caddesi'nde 10527 metrekarelik bir alanda yer alan Hacopulos Köşkü,  17 Eylül tarihinde restorasyon için ihaleye verildi.

Haber Türk'te yer alan habere göre, İstanbul Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından 'Büyükada Kaymakamlık Binasının Restorasyon Projesi Uygulama İşi' ismi ile açılan ihale sonuçlandı.

4 geçerli teklifin verildiği ihaleyi, Rena İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şirketi 13 milyon 953 bin TL'ye aldı. 28 Ekim'de sözleşmesi imzalanan ihalenin şartnamesine göre, restorasyon çalışmaları 18 Kasım 2021 tarihine kadar tamamlanacak.

Rena İnşaat firmasının sahibi Sinan Mataracı, yurt dışında da birçok restorasyon projesi gerçekleştirdi.