29 / 04 / 2024

Gönen Tarihi Köy Enstitüsü Binası'nın restorasyonu meclis gündeminde!

Gönen Tarihi Köy Enstitüsü Binası'nın restorasyonu meclis gündeminde!

Isparta'nın Gönen ilçesinde bulunan Tarihi Köy Enstitüsü Binası'nın restorasyon ihtiyacı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Isparta'nın Gönen ilçesinde bulunan Tarihi Köy Enstitüsü Binası'nın restorasyon ihtiyacına ilişkin soru önergesi hazırladı. Tutdere, sorusunun Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Tutdere, ''Isparta ili, Gönen ilçesi eğitim konusundaki hassasiyetiyle örnek teşkil eden bir ilçemizdir. İlçede 1939 yılında eğitim vermeye başlauan ve ülke çapındaki sayılı kurumlardan olan Köy Enstitüsü pek çok başarılı insan yetişmiştir. Köy Enstitüsüne ait binanın bir ksımı halen Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Gönen Meslek Yüksek Okulu tarafından kullanılmakta bir kısmı ise atıl durumda bulunmaktadır. Ancak tarihi dokusu unutulmaya yüz tutmuş bu binanın restorasyona ihtiyacı bulunmaktadır'' diye konuştu.

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere'nin soruları:
1- Bakanlığınız tarafından mevcut tarihi Köy Enstitüsü Binasının korunması ve restorasyonu için yürütülen herhangi bir çalışma var mıdır?

2- İlçede her yıl geleneksel olarak Köy Enstitüsü ve Öğretmen Okulu mezunlarını bir araya getirmek amacıyla düzenlenen ve ilçenin tanıtımına da büyük katkıları olan bu etkinlğin bakanlık himayelerinde geliştirilmesi ve düzenlenmesi için bir çalışma yürütülmesi söz konusu mudur?


Geri Dön