28 / 07 / 2024

Hakkari ihracat oranları 2014

Hakkari ihracat oranları 2014

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Haziran ayı verilerini açıkladı. Bölgenin ihracat rekorunu Hakkari kırdı. Hakkari Yüksekova Esendere Sınır Kapısı'ndan yaklaşık olarak 67 milyon dolarlık ihracat yapıldı.

Borsa İstanbul’da ihracat oranı yüzde 70’in üzerinde olan şirketler! İşte Şubat 2024 listesi

Borsa İstanbul’da işlem gören ve ihracat oranlarıyla öne çıkan şirketler karlılıklarıyla da dikkat çekiyor. Borsa İzinde X Sosyal medya hesabından ihracat oranı yüzde 70’in üzeride olan şirketlerin listesini paylaştı.

TÜİK: Ağustosta ihracat yüzde 1,6 arttı, ithalat yüzde 6,9 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ağustos ayının ihracat ve ithalat oranlarını açıkladı. Söz konusu verilere göre ağustosta ihracat arttı, ithalat azaldı.

Çimento sektörü ihracata yöneldi!

Bursa Çimento Genel Müdürü Osman Nemli, iç pazarda yaşanan daralma sonucunda sektörün ihracatta faaliyet göstereceğini açıkladı. Nemli, Bursa Çimento olarak yeni pazarların da etkisiyle ihracat oranlarını yüzde 10’un üzerine çıkacağını ifade etti.

İhracatçının yeni rotası İran pazarı!

Türkiye-İran Tercihli Ticaret Anlaşması tekstil, mobilya, otomotiv, gıda ve beyaz eşya sektörlerinde öne çıkan Bursa ekonomisini heyecanlandırdı. Sektör temsilcileri, önümüzdeki yıl itibariyle ihracat oranlarında artış öngörüyor

Hakkari 67 milyon dolarlık ihracatla rekor kırdı!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Haziran ayı verilerini açıkladı. Bölgenin ihracat rekorunu Hakkari kırdı. Hakkari Yüksekova Esendere Sınır Kapısı'ndan yaklaşık olarak 67 milyon dolarlık ihracat yapıldı.

Doğu Anadolu'nun ihracat lideri Hakkari oldu!

Türkiye İhracatçılar Meclisi 'nin (TİM) verilerinden derlenilen bilgiye göre, 14 ili kapsayan Doğu Anadolu Bölgesi'nde geçen ay toplam 140 milyon 194 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildi.

ALK Giyim Tekstil, Hakkari'nin ilk fabrikasını açtı!

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde kurulan ALK Giyim Tekstil, Yüksekova’dan Batı ve Ortadoğu ülkelerine ihracat yapıyor

Madencilik sektöründe Çin'e yapılan ihracatın yüzde 62'sini kapsıyor!

Geçtiğimiz yıl Çin'e yapılan 2 milyar 506 milyon dolarlık ihracatın yüzde 62'lik bölümünü madencilik sektörü gerçekleştirdi

Konut kredisi faiz oranları bu hafta yüzde 1,06 ile yüzde 1,39 arasında değişiyor!

Konut kredisi faiz oranlarında bu hafta değişiklik gözlenmedi. Oranlar yüzde 1,06'dan başlıyor

Limak çimento ihracatını artırmayı hedefliyor!

Limak Holding, geçen yıl üretiminin yüzde 14'ü olan çimento ihracatını bu yıl yüzde 22'ye çıkarmayı hedefliyor

Yataş, ihracatını yüzde 70 artırdı!

Yatak ve mobilya üreticisi Yataş, 2011 yılında ihracatını yüzde 70 artırdı. Şirket geçen yıl 200 milyon lira ciro elde etti

Hakkari-Şemdinli Küçük Sanayi Sitesi 50 dükkan yaptıracak!

Hakkari-Şemdinli Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan sağladığı kredi ile 50 işyeri yaptıracak

Kayalar Kimya Boya'ya İMMİB'ten ihracat yıldızı ödülü!

Türkiye'nin en yüksek ihracatını gerçekleştiren ihracatçı birliği unvanını 11 yıldır elinde bulunduran İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri'nin (İMMİB) düzenlediği gecede, Kayalar Kimya ödüle layık görüldü

Hakkari ihracat oranları 2014 Haberi

Hakkari ihracat oranları 2014

TİM verilerinderr derlenen bilgiye göre. 14 ili kapsayan Doğu Anadolu Bölgesi' nde geçen ay toplam 140 milyon 194 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildi. Bölgede yapılan ihracatta aslan payı ise Hakkari 'nin oldu. Hakkari, 67 milyon 341 bin 83 dolarlık ihracatla bölgede en fazla ihracat yapan il olma başarısını gösterdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Yüksekova Ticaret ve Sanayiciler Odası Başkanı Salih Özdemir, sınırlı imkanlarla üyelerimiz ihracat yapmaktadır. Buna rağmen üyelerimizle gurur duyorum. 


Bu şartlara rağmen Türkiye'de Hakkari haziran ayında ihracat rekoru kırdı. Ben inanıyorum bu mevcut sınır kapımızın ve yollarımızın alt yapısı tamamlandığında Türkiye'nin 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedefi var. Alt yapı olduğunda iki tane sınır kapımız daha açılacak. 


Tabi bunlarla ilgili ciddi çalışmalarımız oldu. Ayrıca bölgenin çok sancılı olmasından bilindiği...