06 / 07 / 2024

Hakkari ihracat rekorunu kırdı

Hakkari ihracat rekorunu kırdı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Haziran ayı verilerini açıkladı. Bölgenin ihracat rekorunu Hakkari kırdı. Hakkari Yüksekova Esendere Sınır Kapısı'ndan yaklaşık olarak 67 milyon dolarlık ihracat yapıldı.

Türkiye zeytin ve zeytinyağı üretiminde son 11 yılın rekorunu kırdı! Hedef dünya birincisi olmak!

Zeytincilik sektörü son 20 yılda gerçekleştirdiği yatırımların meyvelerini topluyor. Sektör özellikle zeytinyağı üretiminde 2012 yılının ihracat rekorunu, bu yılın ilk yarısında kırdı. Sektörün hedefi ise zeytin üretiminde dünya birincisi, zeytinyağı üretiminde ise dünya ikincisi olmak.

2022'de 33,74 milyar dolarlık inşaat malzemesi ihracatı yapıldı!

İnşaat malzemeleri sanayii 33,74 milyar dolar ihracat  gerçekleştirdiği 2022 yılında sektör olarak da bütün zamanların ihracat rekorunu kırarak, bir önceki yıla göre değer olarak ihracatını yüzde 9,5 arttırdı.

Türkiye ihracatta yeni rekorlara koşuyor! Türkiye Avrupa’nın üretim merkezi haline geldi!

Türkiye ihracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, Türkiye’de son 12 ayın tamamında aylık ihracat rekorunu kırdık diyerek ihracat rakamlarındaki iyileşmeyi vurguladı. Önümüzdeki günlerde 250 milyar dolar hedefi yakalayacaklarını söyledi.

İnşaat malzemeleri ihracatında Haziran ayında tüm zamanların aylık rekoru kırıldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'nin inşaat malzemeleri sanayi ihracatı Haziran ayında 3,36 milyar dolarla tüm zamanların aylık rekorunu kırdı.

İnşaat malzemeleri ihracatı Eylül'de yüzde 25,4 arttı!

Türkiye İMSAD'a göre, 2019 yılı Eylül ayına göre yüzde 20 artan inşaat malzemeleri ihracatı, 2020 yılı eylül ayında miktar olarak 5,65 milyon ton ile tüm zamanların rekorunu kırdı.

Halı sektörü 2,3 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi!

Dünya halı ticaretindeki payını her geçen gün arttıran Türkiye, yakın coğrafyada yaşanan ekonomik ve siyasi krizlere rağmen geçen yıl 2013'teki rekorunu kırmayı başardı. Halı sektörü 2,3 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi

Hakkari 67 milyon dolarlık ihracatla rekor kırdı!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Haziran ayı verilerini açıkladı. Bölgenin ihracat rekorunu Hakkari kırdı. Hakkari Yüksekova Esendere Sınır Kapısı'ndan yaklaşık olarak 67 milyon dolarlık ihracat yapıldı.

Doğu Anadolu'nun ihracat lideri Hakkari oldu!

Türkiye İhracatçılar Meclisi 'nin (TİM) verilerinden derlenilen bilgiye göre, 14 ili kapsayan Doğu Anadolu Bölgesi'nde geçen ay toplam 140 milyon 194 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildi.

İklimlendirme sanayii ihracatı 4 milyar dolara yaklaştı!

Ocak - kasım dönemindeki ihracatını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10 artışla 3,8 milyar dolara yükselten iklimlendirme sanayii, en fazla ihracatı Almanya'ya gerçekleştirdi...

Hayati Yazıcı: Hakkari ve Şırnak’a hudut kapısı açılsın!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Aktepe-Bacuka ile Ovaköy-Karavala Kara Hudut Kapıları’nın yanı sıra Hakkari’de Üzümlü ve Derecik ile Şırnak’ta Gülyazı’da da hudut kapıları açılması gerektiğini belirtti....

Çelik ihracatı onbir ayda 12,7 milyar dolar oldu!

Çelik sektörünün 2013 yılında miktar bazında en çok ihracat yaptığı ülkeler; 2,3 milyon ton ile Irak, 1,27 milyon ton ile Suudi Arabistan, 1,2 milyon ton ile Arap Emirlikleri, 938 bin ton ile ABD ve 754 bin ton ile İsrail olarak sıralandı.

Zonguldak'ın ihracatında çelik sektörü lider!

Zonguldak'ın ocak-kasım dönemindeki 242 milyon 796 bin dolarlık ihracatında 127 milyon 449 bin dolarla çelik sektörü ilk sırada yer aldı. Kentte ocak-kasım aylarında127 milyon 449 bin dolarla en çok ihracat yapılan sektör çelik oldu...

Tire OSB'nin bu yılki ihracat hedefi 1 milyar dolar!

İlçenin tarım ve hayvancılık alanlarının yanı sıra Tire OSB ile sanayi konusunda da hamle yaptığını anlatan Tire Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu, bu yılki ihracat hedeflerinin 1 milyar dolar olduğunu söyledi...

Hakkari ihracat rekorunu kırdı Haberi

Hakkari ihracat rekorunu kırdı

TİM verilerinderr derlenen bilgiye göre. 14 ili kapsayan Doğu Anadolu Bölgesi' nde geçen ay toplam 140 milyon 194 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildi. Bölgede yapılan ihracatta aslan payı ise Hakkari 'nin oldu. Hakkari, 67 milyon 341 bin 83 dolarlık ihracatla bölgede en fazla ihracat yapan il olma başarısını gösterdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Yüksekova Ticaret ve Sanayiciler Odası Başkanı Salih Özdemir, sınırlı imkanlarla üyelerimiz ihracat yapmaktadır. Buna rağmen üyelerimizle gurur duyorum. 


Bu şartlara rağmen Türkiye'de Hakkari haziran ayında ihracat rekoru kırdı. Ben inanıyorum bu mevcut sınır kapımızın ve yollarımızın alt yapısı tamamlandığında Türkiye'nin 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedefi var. Alt yapı olduğunda iki tane sınır kapımız daha açılacak. 


Tabi bunlarla ilgili ciddi çalışmalarımız oldu. Ayrıca bölgenin çok sancılı olmasından bilindiği...