19 / 05 / 2024

hakkari şırnak yolu

hakkari şırnak yolu

Hakkari-Şırnak karayolunda 15 ayrı noktaya düşen çığ nedeniyle ulaşıma kapanan karayolu, ekiplerin 2 gün süren çalışmasıyla açıldı. Yolun açılmasıyla yolda bekleyen çok sayıda araç da Hakkari ve Şırnak'a gitmek üzere hareket etti...

Hoşap Kalesi'nin etrafındaki metruk binalar yıkılacak!

Van-Hakkari kara yolu üzerinde yüksek kayaların üzerine kurulan ve turistlerin büyük ilgisini çeken tarihi kalenin çevresinde bulunan metruk binaların yıkımı gerçekleşecek.

Hakkari'de sosyal hayatın geliştirilmesi için yeni tesisler kuruluyor!

İçişleri Bakanlığı'nca görevlendirilen Hakkari Belediyesi, sosyal etkinliklerin yapılabileceği alanların artırılması için Gola Züryan Göletini ıslah ederek etrafında bisiklet ve yürüyüş yolu, kafe ve dinlenme alanın yer alacağı sosyal tesis kuracak.

Türkiye'ye 6 yeni stadyum müjdesi!

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile TOKİ imkanlarıyla Ankara, Elazığ, Erzincan, Hakkari, Şırnak ve Edirne'de yeni stadyumlar inşa edilecek.

Eruh-Fındık Yolu için acele kamulaştırma kararı!

Eruh-Fındık Yolu (Bağgöze Bağlantısı Dahil), Ilısu-Güçlükonak Yolu ve Ilısu-Güçlükonak Ayrım-Fındık Yolu Yapım Çalışmaları için Siirt ve Şırnak'ta acele kamulaştırma yapılacak..

Türkiye'nin 81 iline doğalgaz geliyor!

EPDK Artvin doğalgaz dağıtım ihalesi için 6, Hakkari, Şırnak, Cizre, İdil, Silopi ve Yüksekova doğalgaz dağıtım ihalesi için 4 şirket şartname aldı. Türkiye'nin 81 ilinin doğalgaza kavuşması için kalan son iki ihale 27-28 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Şırnak ve Hakkari'ye doğalgaz müjdesi!

BOTAŞ, iki yıl süreyle Türkiye'nin doğalgaz ağını genişletme çalışmalarına ağırlık verecek. Şırnak gelecek yıl, Hakkari ve Artvin de 2018'de doğalgaza kavuşacak. Öte yandan yenilenebilir enerjide de çalışmalar hızlandırılacak.

Şırnak'ta Temmuz ayında 21 konut satıldı!

TÜİK tarafından yayınlanan verilere göre; Şırnak'ta 2016 Temmuz 21 konut satıldı. Konut satış sayısının düşük olduğu iller sırasıyla 3 konut ile Ardahan, 5 konut ile Hakkari ve 21 konut ile Şırnak oldu.

Mardin, Şırnak ve Hakkari'deki sağlık kurumları onarılacak!

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Yüksekova'da, Hakkari'de, Şırnak'ta, Cizre'de, Nusaybin'de terör saldırılarının yaşandığı yerleşim yerlerindeki sağlık kurumlarının onarılacağını belirtti.

Hakkari ve Şırnak neden taşınmamalı?

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hakkari ile Şırnak şehir merkezlerinin Yüksekova ile Cizre'ye kaydırılacağını açıklamıştı. Hakkari'de bulunan çok sayıda sivil toplum örgütü bir araya gelerek 8 maddede, 'Hakkari'nin neden taşınmaması gerektiğini' sıraladı.

Hakkari ve Şırnak'ta arsa fiyatları arttı!

Hakkari ve Şırnak il merkezlerinin iki büyük ilçe Yüksekova ve Cizre'ye taşınmasının gündeme gelmesiyle bölgede arsa fiyatları yükseldi, ekonomik canlanma şimdiden başladı. Terörün ilçelerden temizlenmesiyle iki ilçe de şantiyeye dönecek.

Hakkari şehir merkezinin taşınmasına tepki geldi!

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Londra yolunda uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada gündeme getirdiği Hakkari il merkezinin Yüksekova ilçesine, Şırnak il merkezinin Cizre’ye taşınması açıklamasına karşılık Neslihan Kanat bir açıklama yaptı.

Hakkari ve Şırnak'ta ciddi kentsel dönüşüme ihtiyaç var!

KALKINMA Bakanı Yılmaz, Hakkari ve Şırnak il merkezlerinin taşınmasına ilişkin, "İnsanların yaşayabileceği ortam değil belli şehirlerimizin belli kesimleri. Ciddi kentsel dönüşüme ihtiyaç var" dedi.

Hakkari ve Şırnak’ta şehir merkezi taşınıyor!

Başbakan Davutoğlu, Hakkari ile Şırnak şehir merkezlerinin Yüksekova ve Cizre'ye kaydırılmasını planladıklarını açıkladı. Proje gerçekleşirse Hakkari’nin plaka kodu olan 30 artık Yüksekova’nın, Şırnak’ın plaka kodu olan 73 ise Cizre’nin olacak.

hakkari şırnak yolu Haberi

hakkari şırnak yolu

Kentte etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Hakkari-Şırnak karayolunun 15 ayrı noktasına çığ düştü.


Karayolları 114. Şube Şefliği karla mücadele ekiplerinin 2 gün süren geceli gündüzlü çalışması sonucu karayolu ulaşıma açıldı.


Yolun açılmasıyla yolda bekleyen çok sayıda araç da Hakkari ve Şırnak'a gitmek üzere hareket...