15 / 05 / 2024

Halet Çambel

Halet Çambel

1992 yılında Boğaziçi'ndeki Kırmızı Yalı, vakıf haline getirilecekmiş. Arkeolog Halet Çambel'in babası Cemil Çambel tarafından 1930 yılında 18 liraya satın alınan yalı, vakıf haline getirildikten sonra gelecek kuşaklara aktarılacakmış.

Nazım Önen Gayrimenkul Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nazım Önen Gayrimenkul Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Nazım Halet Önen tarafından kuruldu.

TOKİ İzmir Kemalpaşa 2. Etap ihalesi yarın! 

İzmir İli, Kemalpaşa İlçesi, Çambel Mevkii 2. Etap 474 Adet Konut ve 63 Adet Dükkan İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi yarın saat 14:30'da gerçekleştirilecek...

TOKİ İzmir Kemalpaşa 3. Etap ihalesi yarın!

İzmir İli,Kemalpaşa İlçesi, Çambel Mevkii 3. Etap 516 Adet Konut ve 14 Adet Dükkan İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ İzmir Kemalpaşa 3. Etap ihalesi 27 Mayıs'ta!

İzmir İli,Kemalpaşa İlçesi, Çambel Mevkii 3. Etap 516 Adet Konut ve 14 Adet Dükkan İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi 27 Mayıs tarihinde yapılacak.

Akselcan İnşaat konkordato istedi iddiası!

İzmir Kemalpaşa'nın Çambel mahallesinde TOKİ inşaatını üstlenen Akselcan İnşaat'ın konkordato istediği iddia edildi. TOKİ konutlarının yapımını üstlenen Akselcan İnşaat'ın konkordato başvurusunun kabul edilmesi bekleniyor.

TOKİ'den İzmir Çambel'e 679 konut!

T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından, İzmir İli, Kemalpaşa İlçesi, Çambel Mevkii'de 679 konut inşa ediliyor..

TOKİ Kemalpaşa projesi için ilk kazma vuruldu!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından İzmir’in Kemalpaşa İlçesi Çambel-Akalan mevkiinde hayata geçirilecek olan projesi için çalışmalar devam ediyor.

TOKİ İzmir projesinin ihalesi yapıldı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından İzmir’in Kemalpaşa İlçesi Çambel Mevkii’nde hayata geçirilecek olan 679 konutun ihalesi yapıldı.

TOKİ İzmir Kemalpaşa'ya 679 yeni konut inşa edecek!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) İzmir İli, Kemalpaşa İlçesi, Çambel Mevkii 679 adet yeni konut inşa edecek.

Oberon Mimarlık Mühendislik İnşaat Emlak Ve Yönetim Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Oberon Mimarlık Mühendislik İnşaat Emlak Ve Yönetim Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi Nazif Caner Çambel tarafından 10 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Kemalpaşa düğün salonuna kavuşuyor!

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde belediye tarafından Sütçüler ve Çambel mahallerinde yaptırılan düğün salonlarının kaba inşaatının tamamlandığı çevre ve bahçe düzenlemelerinin ardından hizmete açılacağı bildirildi

1992 yılında Kırmızı Yalı vakıf haline getirilecekmiş!

1992 yılında Boğaziçi'ndeki Kırmızı Yalı, vakıf haline getirilecekmiş. Arkeolog Halet Çambel'in babası Cemil Çambel tarafından 1930 yılında 18 liraya satın alınan yalı, vakıf haline getirildikten sonra gelecek kuşaklara aktarılacakmış.

Prof. Dr. Halet Çambel'in Kırmızı Yalı'sı 2 milyon dolara restore edilecek!

Arkeoloji alanında dünyanın sayılı isimlerinden Prof. Dr. Halet Çambel' in Boğaziçi Üniversitesi'ne bağışladığı İstanbul Boğaz'ındaki Kırmızı Yalı'nın restorasyonu yaklaşık 2 milyon dolara mal olacak...

Halet Çambel Haberi

Halet Çambel



160 yıllık şaheser


   BOĞAZİÇİ'nin en eski ve ünlü yapılarından biri olan Kırmızı Yalı, Sultan Mahmud'un Ermeni Bahçıvanı için yapılmış. 160 yıllık birinci sınıf tarihi eser olan yalı, Profesör Halet Çambel ve esi Nail Çakırhan'ın yuvaları şimdilerde. 1930 yılında Halet Çambel'in ataşe olan babası Cemil Çambel tarafından 18 liraya satın alınan yalı, arka cephesinde 8.5 dönümlük bir ormana sahip. Orijinal sivil mimarinin en önemli örneklerinden biri olan yalı iki kez restorasyon geçirmiş. Üçüncü bir restorasyondan daha geçecek ve vakıf haline getirilecek, gelecek kuşaklara aktarılacak.


Hürriyet Gazetesi 22 Şubat 1992



Abdullah Kutalmış...