02 / 05 / 2024

Haliç eski evler

Haliç eski evler

Tarihi yarımadanın Haliç kıyısında, Eminönü-Ayvansaray sahil şeridinde bulunan ve İstanbul’un en eski yerleşim mekanları olan binlerce eski ve bakımsız bina, yıkılmak üzere.

Konut almak isteyenlerin yeni trendi: Eski ve metruk evler! Fiyatları 600 bin liradan başlıyor!

Konut fiyatlarının yükselmesi ve faiz oranlarının artmasıyla ev alamayan vatandaşların yeni trendi eski ve metruk binalardan yana oldu. Bu evlerin fiyatları 600 bin liradan başlıyor. 

1938'de İstanbul'da yıkılmaya mahkum eski evler!

İstanbul'daki konutlar geçmiş yıllarda da kentin sorunlarından biriymiş... 1938 yılında yayımlanan gazetede "Yıkılmaya mahkum eski evler! başlıklı yazı o dönemdeki yapılar hakkında bilgi veriyor.

14 yılda Tuzla Sebze Hali inşaatının yüzde 20'si tamamlanabildi!

AKP döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetimi tarafından hazırlanan stratejik planlarda olan Tuzla sebze meyve hali projesinin 14 yılda yüzde 20’sinin yapılabildiği öğrenildi. Stratejik planlara konulan teleferik projelerinin çoğunun da eski yönetim tarafından iptal edildiği belirlendi

Haliç Dayanışması üyelerinden 'Tersane İstanbul' projesine ilişkin çağrı!

Haliç Dayanışması üyeleri eski adıyla “Haliçport”, yeni adıyla “Tersane İstanbul” projesindeki çalışmalar sırasında Camialtı ve Taşkızak tersanelerinin olduğu bölgedeki tarihi yapıların tahrip edildiği sebebiyle eylem yaptı.

Kepez Toptancı Hali Sosyal Konut Projesi'nin inşaatında son durum!

Antalya'nın Kepez ilçesinde Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel döneminde başlatılan Kepez Toptancı Hali Sosyal Konut Projesi'nin inşaatında bir ilerleme kaydedilemedi...

Adnan Oktar'ın lüks villasının son hali görüntülendi!

Adnan Oktar’ın Kandilli'deki evinin eski halinden eser kalmadığı görülüyor. İşte o villanın son hali...

Şanlıurfa'daki tarihi evler butik otele dönüşüyor!

Dünyanın en eski kentlerinden Şanlıurfa'daki tarihi evler restore edilerek butik otele dönüştürülüyor.

Eskişehir Şehir Hastanesi Ağustos'ta açılacak!

Eskişehir Şehir Hastanesi Ağustos'ta hizmete açılacak. 1081 yatak kapasitesi sahip olan hastanenin son hali görüntülendi...

Chicago'daki Lincoln Mall'un son hali çok ürkütücü!

ABD'nin Chicago şehrinde bulunan Lincoln Mall'un eski şaşalı günlerinden eser yok. Lincoln Mall'un son hali çok ürkütücü!

Batman’daki kerpiç evler yıkılıyor!

Batman’ın köylerinde bulunan 150-200 yıllık tarihi kerpiç konakları yıkılıyor. Yıkılan eskiş yapıların yerine beton evler inşa ediliyor.

Batman kentsel dönüşüm bekliyor!

Batman'ın Meydan ve Yeni mahalle semtlerindeki eski evler, kentsel dönüşüm çalışmalarının başlamasını bekliyorlar.

Torbalı'da eski evler yıkılıyor!

İzmir Torbalı'da kentsel dönüşüm tüm hızıyla sürüyor. Bu durum konut sektöründe de gözle görülür ve hissedilir artışa neden oluyor.

Haliç'in tarihi binaları yıkılmak üzere!

Tarihi yarımadanın Haliç kıyısında, Eminönü-Ayvansaray sahil şeridinde bulunan ve İstanbul’un en eski yerleşim mekanları olan binlerce eski ve bakımsız bina, yıkılmak üzere.

Haliç eski evler Haberi

Haliç eski evler

Yapılan imar planlarının, tarihi dokuya uygun olmaması nedeniyle iptal edilmesiyle plansız kalan ve imar izni bulunmayan bölgedeki tarihi binalar bir bir yıkılıyor. Birçok metruk binanın bulunduğu bölgede bugün Suriyeli aileler yanında yoksul insanlar canları pahasına yaşıyor.


Napolyon’un, “Dünya tek bir ülke olsaydı başkenti İstanbul olurdu” sözüne mazhar olan İstanbul, son dönemlerde tarihi dokusunda yaşanan aksaklıklar ile konuşuluyor. Eminönü-Ayvansaray-Balat etrafında bulunan tarihi binalar, bakımsızlıktan dökülüyor. Binaların kimi boş, kiminde ise yoksul insanlar oturuyor. Bölge tarihi sit alanı olduğu için de binalar kentsel dönüşüm çerçevesinde yenilenemiyor.


Sahipleri göç etti

Mahalle kültürünün nadir yaşadığı yerlerden biri olan bu tarihi bölgede, aynı zamanda Ermeni ve Rum mimarisinden de pek çok örnek bulunuyor. Bölgenin asıl sahiplerini oluşturan Rum, Ermeni ve Yahudiler, Varlık Vergisi ve 6-7 Eylül olaylarının...