27 / 04 / 2024

14 yılda Tuzla Sebze Hali inşaatının yüzde 20'si tamamlanabildi!

14 yılda Tuzla Sebze Hali inşaatının yüzde 20'si tamamlanabildi!

AKP döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetimi tarafından hazırlanan stratejik planlarda olan Tuzla sebze meyve hali projesinin 14 yılda yüzde 20’sinin yapılabildiği öğrenildi. Stratejik planlara konulan teleferik projelerinin çoğunun da eski yönetim tarafından iptal edildiği belirlendi



AKP döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetimi tarafından hazırlanan stratejik planlarda olan Tuzla sebze meyve hali projesinin 14 yılda yüzde 20’sinin yapılabildiği öğrenildi. Stratejik planlara konulan teleferik projelerinin çoğunun da eski yönetim tarafından iptal edildiği belirlendi. 

CHP'li İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman'ın AKP döneminde hazırlanan stratejik planlarda olan hedeflerin ve projelerin ne kadarının gerçekleştiği ile ilgili İBB Meclisi'ne sunduğu soru önergesi cevaplandı. Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; Ataman'a İBB Başkanlığı adına verilen yanıta göre önemli projeler ya iptal oldu ya da dönemi içinde bitirilemedi. 

14 yılda Tuzla Sebze Hali inşaatının yüzde 20 si tamamlanabildi!

İBB Başkanlığı tarafından soru önergesine verilen yanıta göre 2007-2011 dönemi Stratejik Planı kapsamında Anadolu Yakası'nda Tuzla'ya yapılması hedeflenen sebze ve meyve hali projesi, plan ve proje çalışmalarındaki sorunlara bağlı olarak gecikmeli şekilde başlatıldı. Dönemin İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın “Dünyaya örnek olacak hal projesi” olarak tanıttığı hal binası hâlâ yapım aşamasında ve bugüne dek yüzde 20'si yapıldı. Yaklaşık 320 bin metrekare alan üzerinde yürütülen projenin yapım bedeli yaklaşık 550 milyon TL olarak belirtilmişti. 

TELEFERİK HATLARI İPTAL EDİLDİ

2015-2019 Stratejik Planı'nda yer alan 2.5 kilometrelik Beykoz Çayırı- Hz. Yuşa Tepesi arasındaki teleferik hattı projesi Milli Savunma Bakanlığı Boğaziçi savunma güvenliği açısından projeyi uygun görmediği için iptal edildi. 11 kilometrelik Mecidiyeköy-Zincirlikuyu-Altunizade-Çamlıca Teleferik Hattı, 2013'te proje çalışmaları yapılırken İBB üst yönetimi tarafından önceliklendirme ve değerlendirme kapsamı dışında tutulmuş. Beykoz Sultaniye Parkı-Karlıtepe Teleferik Hattı imar planlarına işlenmesi için en son 2018'de Beykoz Belediyesi'ne İBB'den yazı iletildi.

Muğla Menteşe'de kırsala yönelik konut tip projesine 210 başvuru!


Geri Dön