21 / 05 / 2024

haliç sahra

haliç sahra

TCDD ve Kağıthane Belediyesi'nin iş birliğiyle hayata geçecek proje için Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nce, Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu'nda " Dekovil Hattı Çalıştayı " düzenlendi.

Haliç-Kemerburgaz Dekovil Hattı'nın ihalesi bugün!

'Haliç-Karadeniz Sahra Hattı' olarak bilinen tarihi tramvay hattı yeniden hayat buluyor. Haliç-Kemerburgaz Dekovil Hattı'nın ihalesi bugün saat 10:00'da gerçekleşecek.

Haliç Kemerburgaz Dekovil Hattı ihalesi 13 Ocak'ta!

'Haliç-Karadeniz Sahra Hattı' olarak bilinen tramvay hattı, Haliç-Kemerburgaz dekovil hattı olarak yeniden düzenleniyor. Haliç Kemerburgaz Dekovil Hattı ihalesi 13 Ocak gerçekleşecek.

Haliç-Karadeniz Sahra Raylı Sistem Hattı için düğmeye basıldı!

Haliç kıyısında bulunan Silahtarağa termik santraline kömür taşımak için kurulan "Haliç-Kemerburgaz-Karadeniz Sahili (Dekovil) Raylı Sistem Hattı"nın yeniden hayata geçiyor.

Haliç-Karadeniz Sahra Hattı için ÇED raporu gerekli değildir kararı!

1. Dünya Savaşı yıllarında inşa edilen Haliç-Karadeniz Sahra Hattı'nı yeniden canlandırmak için başlayan çalışmalar son aşamasına geldi. Haliç-Karadeniz Sahra Hattı için "ÇED raporu gerekli değildir" kararı verildi.

Haliç-Karadeniz Sahra demiryolu hattı ihalesi 17 Kasım'da!

Tarihi Haliç-Karadeniz Sahra hattı, İstanbul Büyiikşehir Belediyesi öncülüğünde yeniden yapılacak. Silahtarağa Elektrik Santrali'ne Karadeniz kıyısından kömür taşımak amacıyla yapılan demiryolunun yenilenmesi için 17 Kasım'da ihale yapılacak...

Haliç-Karadeniz Sahra Hattı yeniden hayata geçirilecek

Haliç-Karadeniz Sahra Hattı'nın yeniden hayata geçirilmesi için 17 Kasım'da ihaleye çıkılacak. Proje İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) öncülüğünde, TCDD ve Kağıthane Belediyesi'nin iş birliğiyle hayata geçecek.

Tarihi sahra hattı hayat bulacak!

Tarihi sahra hattı hayat bulacak. Silahtarağa Elektrik Santrali'ne Karadeniz kıyısındaki Ağaçlı ve Çiftalan köylerinde çıkarılan kömürü taşımak amacıyla inşa edilen Haliç-Karadeniz Sahra Hattı yeniden canlandırılacak.

Haliç- Karadeniz Sahra Hattı yeniden yapılarak turizme kazandırılacak!

Birinci Dünya Savaşı yıllarında İstanbul'un elektriksiz kalmaması için Silahtarağa Elektrik Santrali'ne Karadeniz kıyısındaki Ağaçlı ve Çiftalan köylerinde çıkarılan kömürü taşımak amacıyla inşa edilen Haliç-Karadeniz Sahra Hattı yeniden canlandırılacak..

Haliç - Karadeniz Sahra Hattı: I. Dünya Savaşı'ndan kalan gizli hat!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 62 kilometrelik Haliç - Kemerburgaz - Karadeniz Sahili dekovil hattının yeniden inşası için ihaleye çıkıldı. Peki 1. Dünya Savaşı'nın gizli hattı, Haliç - Karadeniz Sahra Hattı ne zaman ve nasıl kuruldu?

Haliç-Karadeniz Sahra Hattı, yeniden yapılacak!

1. Dünya Savaşı yıllarında İstanbul'un elektriksiz kalmaması için Silahtarağa Elektrik Santrali'ne Karadeniz kıyısındaki Ağaçlı ve Çiftalan köylerinde çıkarılan kömürü taşımak amacıyla inşa edilen Haliç-Karadeniz Sahra Hattı, yeniden hayata geçirilecek.

Haliç-Karadeniz Sahra Hattı yeniden hayata geçirilecek!

1. Dünya Savaşı yıllarında İstanbul'un elektriksiz kalmaması için Silahtarağa Elektrik Santrali'ne Karadeniz kıyısındaki Ağaçlı ve Çiftalan köylerinde çıkarılan kömürü taşımak amacıyla inşa edilen Haliç-Karadeniz Sahra Hattı, yeniden hayata geçirilecek..

Timur Gayrimenkul'den Nef İki Haliç'te 107 bin dolara!

Timur Gayrimenkul tarafından hayata geçirilen Nef 2 Haliç Evleri içerisinde yer alan dairelerin fiyatları 107 bin dolar ile 132 bin dolar arasında farklılık gösteriyor

Karadeniz suyu Boğaz'la birleşecek, Haliç'te turistik tekneler gezecek!

Haliç'te otel yatırımı yapan Babaoğlu: İstanbul'un altın çağının yaşandığı Haliç, sonra hak ettiği değeri görmemiş. şžimdi itibarı iade ediliyor, nitelikli yatırımlar yapılıyor

haliç sahra Haberi

haliç sahra

Birinci Dünya Savaşı yıllarında İstanbul'un elektriksiz kalmaması için Silahtarağa Elektrik Santrali'ne Karadeniz kıyısındaki Ağaçlı ve Çiftalan köylerinden çıkarılan kömürü taşımak amacıyla inşa edilen "Haliç-Karadeniz Sahra Hattı"nın yeniden hayata geçirilmesi için 17 Kasım'da ihaleye çıkılacak. 


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) öncülüğünde, TCDD ve Kağıthane Belediyesi'nin iş birliğiyle hayata geçecek proje için Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nce, Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu'nda "Dekovil Hattı Çalıştayı" düzenlendi. 


Çalıştayda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, hem tarihi mirası korumak hem turizme katkı yapmak hem de yapacakları projelerin vizyonunu ortaya koymak için çalıştayda olduklarını belirtti. 


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'la hattın bulunduğu sahayı gezdikten sonra Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç'ın her toplantıda bu konuyu gündeme getirmesinin kendilerini heyecanlandırdığını dile getiren Baraçlı, İstanbul'un 2020 yılına dair...