02 / 05 / 2024

haliç unkapanı köprüsünün yerine ne yapılacak

haliç unkapanı köprüsünün yerine ne yapılacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Unkapanı Köprüsü'nü kaldırarak, onun yerine denizin altından tünel yapacaklarını, hantal köprünün kalkmasıyla tarihin yeniden canlanacağını ve Haliç'in, Boğaz ile akıntısının da sağlanacağını söyledi...

1933 yılında Unkapanı Köprüsü 150 bin liraya tamir edilmiş!

1933 yılında Unkapanı Köprüsü'nün tamiri için 150 bin liraya ihtiyaç varmış. Bu tamir için bütçeden 150 bin lira ayrılmış.

Kızılırmak Köprüsü'nün tasarımı yarışmayla belirlenecek!

Sivas Belediyesi, Türkiye'nin en uzun nehri Kızılırmak'ın Sivas'tan geçen bölümünün 8,5 kilometrelik kısmında gerçekleştirilecek proje ve yeni Kızılırmak Köprüsü'nün tasarımını yarışmayla belirleyecek.

İzmit Valilik Üste Geçit Köprüsü'nün halatları takılıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını üstlendiği Valilik Köprüsü’nün halat takma çalışmalarına başlandı. Toplamda 12 halatın takılacağı köprüye, Perşembe gününe kadar tüm halatların takılması hedefleniyor.

Kocaeli Valilik Köprüsü’nün halat takma çalışmalarına başlandı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını üstlendiği Valilik Köprüsü’nün halat takma çalışmalarına başlandı. Toplamda 12 halatın takılacağı köprüye, Perşembe gününe kadar tüm halatların takılması hedefleniyor.

Bursa Deliçay Köprüsü'nün inşaatında sona gelindi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım ilçesinde Deliçay'ın ayırdığı Değirmenönü ve Karapınar mahallelerini birbirine bağlayan dostluk ve barış köprüsünün inşaatında sona geldi.

Çanakkale Köprüsü'nün ihalesi ne zaman olacak?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Anadolu'ya ve Avrupa'ya erişim sağlayacak Çanakkale Köprüsünün ihalesi bu yıl gerçekleştirilecek.

Boğaziçi Köprüsü'nün bakımı 2016'da yapılacak!

İSTANBUL ulaşımının ana hatlarından biri olan Boğaziçi Köprüsü’nün bu yaz bakım çalışması yapılacaktı. İtalya’dan sipariş eden derzlerin teslimi gecikince, köprüde bu yıl yapılması planlanan bakım da seneye kaldı.

Hatay Arsuz Köprüsü'nün temeli atıldı!

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Arsuz Uluçınar Mahallesi'nde yapılacak olan Arsuz Köprüsü'nün temelini attı. Temel atma törenine, Milletvekili Mevlüt Dudu ile Büyükşehir ve Arsuz Belediye Başkanları, yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün bitmesine son 648 metre!

2013 yılında yapımına başlanan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün bitmesine son 648 metre kaldı. Köprünün toplam uzunluğu ise 2 bin 164 metre olacak.

1939 yılında Atatürk Köprüsü'nün açılışı yapılmış!

1939 yılında Atatürk Köprüsü ya da eski adıyla Unkapanı Köprüsü'nün açılışı Vali Lütfi Kırdar tarafından yapılmış. İnşasına 1936 yılında başlanan köprü 2 milyon 300 bin liraya mal olmuş.

1939 yılında Atatürk Köprüsü'nün her iki tarafında yol açılacak!

1939 yılında inşası devam eden Unkapanı (Atatürk) Köprüsü'nün her iki tarafında yol açılacakmış. Yolların açılabilmesi için arsa ve bina istimlakine 800 bin lira sarf edilecekmiş.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nün kedi yolu tamamlandı!

AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi kapsamında yapılan "İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü"nün kedi yollarının bitirildiğini, eylül ayında ana kablolarının döşeneceğini bildirdi.

Aksaray Seyir Terası Köprüsü'nün yapımı başladı!

Aksaray Belediyesi’nin 7 adet köprü ihalesi içerisinde yer alan Seyir Terası Köprüsünün yapımı için ilk kazma vurdu.

haliç unkapanı köprüsünün yerine ne yapılacak Haberi

haliç unkapanı köprüsünün yerine ne yapılacak


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Unkapanı Köprüsü'nü kaldırarak, onun yerine denizin altından tünel yapacaklarını, hantal köprünün kalkmasıyla tarihin yeniden canlanacağını ve Mimar Sinan’ın yaptığı Sokullu Camisi ile Saliha Sultan Çeşmesi'nin gün yüzüne çıkacağını, ayrıca Haliç'in, Boğaz ile akıntısının da sağlanacağını söyledi.


Esenler Turgut Reis Mahallesi'nde düzenlenen mitingte halka seslenen Topbaş, "ustalık dönemi" projesi olarak nitelendirdiği projeyi anlattı.


Galata Köprüsü ve Unkapanı Köprüsü'nün iki yarımadayı birbirine bağladığını ifade eden Topbaş, şöyle devam etti:


"Esasında Unkapanı Köprüsü'nün adı Valide Sultan Köprüsü. Çünkü 1836 yılında Bezmi Alem Valide Sultan tarafından yaptırılmış bir köprü idi. Daha sonra 1875'te Fransızlar tarafından yenilendi. 1940 yılında da bu köprü devreye girdi. Biz şimdi bu köprüyü kaldırıyoruz. Tarihi özelliği yok. Köprüyü kaldırıyoruz, ne oluyor? İnsanlar arabalı vapurla mı geçecek?...