04 / 05 / 2024

Hatay Arsuz Köprüsü'nün temeli atıldı!

Hatay Arsuz Köprüsü'nün temeli atıldı!

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Arsuz Uluçınar Mahallesi'nde yapılacak olan Arsuz Köprüsü'nün temelini attı. Temel atma törenine, Milletvekili Mevlüt Dudu ile Büyükşehir ve Arsuz Belediye Başkanları, yetkililer ve vatandaşlar katıldı.



HBB Fen İşleri Daire Başkanı Ekrem Baldıran, temeli atılan köprü ile ilgili bilgi verirken, “60 metre uzunluğundaki bu köprümüz, 18 metre genişliğindedir. Ulaşımı rahatlatacak bir proje hazırlanmıştır. Toplam olarak bu köprünün tamamlanma ve hizmete açılma süresi yaklaşık 150 gün olarak sözleşmesi yapılmıştır” dedi.


Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha da, “Bugün Arsuz İlçesi için çok önemli olan bir köprünün temel atma törenini gerçekleştiriyoruz. Bu Köprü mahallelerimizden gelen araçların şehir merkezine girmeden direkt bu köprünün üzerinden geçip Arsuz çıkışı yoluna bağlanacaktır. Bir yandan köprü yapılıyor. Bir yandan parke taşları döşeniyor ve bir yandan da asfalt çalışmaları yapılıyor. Ayrıca İlçemizin mahallelerine sosyal tesisler yapılıyor. Bu çalışmalarda emeği geçen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş'a ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.


Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş da konuşmasında,“Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha'nın ekipleri  ve bizlerin ekipleri ile harmanlanmış bir ekip olduk.Hep birlikte birbirimize yardım ediyoruz. Arsuz yıllardır hizmete susamış durumda. Biz bu susuzluğu gidermek için çalışıyoruz. Ama şunu bilin ki her attığımız temeli bitirmek için atıyoruz. Daha yeni Höyük'te temel attığımız köprüyü açtık. Aynı gün Zilli Çayı'na temel attık ve bugün burada Arsuz Çayı üzerine temel atıyoruz. Arsuz Belediye Başkanı Nazım kardeşimizin bizden 4 tane köyün yollarını yapılmasını istedi. Ricasını kırmayarak hem kendisini onurlandıralım hem de hemşerilerimizi sevindirelim. Arsuz halkına karanlık günlerde bizlerin ellerini tuttuğundan dolayı teşekkür ederim. Biz sizin hem karanlık hem de aydınlık gününde elinizi hem de yüreğinizi tutmak için arkadaşlarımızla birlikte çaba sarf ediyoruz. Bu Köprüler yapılır ve yıkılır fakat bizim sizlerle olan gönül bağımız hiç kopmamasını istiyoruz” diye konuştu.


Antakya Gazetesi


Geri Dön