03 / 05 / 2024

haliçteki bakterilerden enerji

haliçteki bakterilerden enerji

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bestamin Özkaya başkanlığındaki ekibin yürüttüğü yenilenebilir enerji kaynaklarını çeşitlendirme projesi kapsamında, Haliç'teki bakterilerden elektrik enerjisi elde edildi...

KİPTAŞ We Haliç Kentsel Dönüşüm projesinde son durum ne?

İBB iştiraki olan KİPTAŞ'ın yapımı üstlendiği, olaylarla bilinen proje We Haliç'teki çalışmalar hız kesmiyor. Peki We Haliç Kentsel Dönüşüm projesinin inşaatında son durum ne?

KİPTAŞ We Haliç projesinde yeni gelişme!

İBB iştiraki olan KİPTAŞ'ın yapımı üstlendiği olaylı proje We Haliç'teki çalışmalar sürüyor. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, projeye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Yenilenebilir enerjinin kurulu güçteki payı 2019'da yüzde 45,2’ye yükseldi!

Yenilenebilir enerji kaynaklarının 2018'de yüzde 44,7 olan toplam kurulu güçteki payı, 2019'da yüzde 45,2’ye yükseldi.

Haliç'teki gecekondular yıkılacak!

Haliç Silahtarağa’da yapılması planlanan Eyüpsultan Gençlik Merkezi için bölgede bulunan bazı gecekondular tasfiye edilecek. Hazırlanan imar planı değişikliği İBB Meclisi'nde kabul edildi.

MİNT E-5’teki son 14 daire için yüzde 0,98 fırsatı!

Boğaz Haliç hattı arasında yeni nesil şehir apartmanları hayata geçirerek, sektördeki hızlı büyümesine hızla süren MİNT’in şehrin merkezinde enerji tasarruflu bina olarak inşa ettiği MİNT E-5’teki son 14 daireye yüzde 0,98 faiz oranlarıyla sahip olmak mümkün. 

We Haliç güncel fiyat listesi!

We Haliç'teki dairelerin büyüklükleri 50 metrekareden başlıyor ve 290 metrekareye kadar ulaşıyor. Peki fiyatlar ne kadar? İşte We Haliç güncel fiyat listesi...

Haliç'teki kat sınırı kararı mahkemeye taşındı!

İstanbul Haliç’teki 10 bin metrekarelik alanda kat sınırının 4’ten 10’a çıkarılması kararı geçen haftalarda en çok konuşulan konuydu. Haliç'teki kat sınırı kararı mahkemeye taşındı.

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı 2019'da tamamlanacak!

Son günelerde İstanbulluları meraklandıran Haliç’teki kazıkların sebebinin Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı projesi olduğu öğrenildi. 

Haliç-Kemerburgaz Dekovil Hattı'nın yapımı Ocak'ta başlıyor!

Birinci Dünya Savaşı sırasında Karadeniz kıyısından Haliç'teki elektrik santraline kömür taşımak amacıyla inşa edilen tarihi dekovil hattının yapımına başlanıyor.

GAP Enerji Verimliliği Danışmanlık Merkezi binasına sertifika!

Gaziantep'teki GAP Enerji Verimliliği Danışmanlık ve Kuluçka Merkezi binası, Türkiye'de tadilat görmüş yapı kategorisinde Alman Pasif Ev Enstitüsünden EnerPHit sertifikası aldı.

Cemal Saydam: Haliç'teki köprüler kaldırılmalı!

Hacettepe Üniversitesi Çevre Mühendisliği öğretim üyesi, Denizbilimci Prof. Dr. Cemal Saydam, Haliç’i sıkıştıran köprülerin bir şekilde kaldırılması gerekiyor" dedi.

Batman Tilmerç'teki apartman ongrid sistemiyle enerji üretiyor!

Batman’ın Gültepe mahallesindeki 22 daireli bir apartmana kurulan ‘ongrid’ sistemle enerji üretiliyor. Elde edilen enerjinin fazlası DEDAŞ’a satılıyor.

Keten Haliç projesinde ticari alanlar satışa çıktı!

Eyüp’te yükselen ve büyük ilgi gören Keten Haliç’te ticari alanlar da satışa çıkıyor. Keten İnşaat Ltd. Şti. tarafından inşa edilen, 6 katlı iki blokta 59 konut ve ticari birimden oluşan Keten Haliç’teki mağazalar sahiplerini bekliyor.

haliçteki bakterilerden enerji Haberi

haliçteki bakterilerden enerji


Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bestamin Özkaya başkanlığındaki ekibin, bakteriden enerji ürettiği bildirildi.  


YTÜ'den yapılan açıklamaya göre, fosil yakıtlarının artan maliyetleri ve çevreye verdikleri zarar, alternatif yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmeyi zorunlu kılıyor. Bu durumu göz önüne alan bilim insanları, yenilenebilir enerji kaynaklarını çeşitlendirmek için önemli çalışmalar yürütüyor.  


Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim üyelerinden oluşan bir ekip de bu kapsamda farklı bir projeye imza attı. YTÜ Çevre Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bestamin Özkaya başkanlığındaki ekibin geliştirdiği proje, yenilenebilir enerji alanında önemli bir adımın atılmasını sağladı.  


Haliç'in tabanından bakteri alındı  


Proje kapsamında YTÜ'lü bilim insanları, bakteriden elektrik enerjisi üretmeyi başardı.


TÜBİTAK tarafından 500 bin liralık destek alınarak hazırlanan ve yaklaşık 5 yıldır devam eden projede Haliç'in tabanından alınan bakteriler,...