03 / 05 / 2024

halikarnas tahliye

halikarnas tahliye

Ünlü eğlence mekânı Halikarnas için mahkeme tahliye kararı verdi. 1979’dan bu yana Bodrum’da faaliyet gösteren Halikarnas için mülk sahipleri ile işletmeci arasında 17 yıldır hukuki mücadele yaşanıyordu. Mekânın 25-30 milyon dolara satılması bekleniyor.

Bodrum Halikarnas için tahliye kararı!

Ünlü eğlence mekânı Halikarnas için mahkeme tahliye kararı verdi. 1979’dan bu yana Bodrum’da faaliyet gösteren Halikarnas için mülk sahipleri ile işletmeci arasında 17 yıldır hukuki mücadele yaşanıyordu. Mekânın 25-30 milyon dolara satılması bekleniyor.

Kiracılar 10 yılı doldurunca nasıl tahliye edilir?

Ev sahibi ancak, kiracının kira borcunu ödememesi durumunda; evin onarımı ve yıkımının gerektiği durumlarda, yeni malikin gereksinimi halinde kiracısından evi boşaltmasını isteyebiliyor. Peki, kiracılar 10 yılı doldurunca nasıl tahliye edilir?

10 yıl sonra kiracı tahliye edilir mi?

Borçlar Kanunu kapsamında yer alan ve 2014 Temmuz ayında yürürlüğe giren hükümler gereğince, mal sahipleri 10 yılı dolduran kiracılarının tahliyesini isteyebiliyor. Peki, yeni taşınan kiracı 10 yıl sonra tahliye edilir mi?

Büyük Samsun Oteli tahliye edildi!

Samsun’da faaliyet gösteren ve mülkiyeti devlete ait olan 5 yıldızlı Büyük Samsun Oteli, mahkemenin verdiği tahliye kararı nedeniyle bugün tahliye edildi. Otelde konaklayan 100’ün üzerindeki müşteri büyük şaşkınlık yaşadı.

Yeni malik kiracıyı nasıl tahliye eder?

Taşınmazın kiraya verilmesi, malikin tasarruf hakkını kısıtlamıyor. Malikler, kiradaki evin satışını gerçekleştirebiliyor. Peki, kiradayken evin satılması durumunda yeni malik kiracıyı nasıl tahliye eder? İşte tahliye süreci..

Evi satanın tahliye süresi nedir?

Yapılan taşınmaz devir işleminin ardından taraflar arasında başka bir anlaşma yapılmaması durumunda, satanın taşınmazın tüm hakkını alıcıya bırakması gerekiyor. Peki, evi satanın tahliye süresi nedir?

1970 yılında Levent'in en büyük binası tahliye edilmiş!

1970 yılında Levent'in en büyük binası sadece 10 katlı, 40 daireliymiş. Emlak Kredi Bankası tarafından inşa edilen -dev binanın- duvarları çatlamış ve bina tahliye edilmiş.

Kira süresinin bitiminde tahliye olur mu?

Kira sözleşmesinde kira bedeline, kira ödeme tarihine, kira süresine ve kira artış oranlarına yer veriliyor. Peki, kira süresinin bitiminde tahliye olur mu? Kira süresinin bitimi tahliye nedeni olur mu?

Kiracının tahliye hakları!

Mesken ihtiyacını karşılamak için, konut kiralayan kiracıların ev sahibine karşı bazı hak ve sorumlulukları bulunuyor. Peki, kiracının tahliye hakları nelerdir? Kiracı hangi durumlarda tahliye edilemez?

Kentsel dönüşümde riskli binalar nasıl tahliye edilir?

Kentsel dönüşümden faydalanmak isteyen daire sahipleri, riskli yapıları için lisanslı kurumlara müracaat ederek risk raporu alabiliyor. Peki, kentsel dönüşümde riskli binalar nasıl tahliye edilir?

İşyeri kiracısı nasıl tahliye edilir?

Kiracının tahliyesinin gerçekleşmesi için, haklı tahliye nedenlerin var olması veya karşılıklı olarak anlaşma sağlanmış olması gerekiyor. Peki, işyeri kiracısı nasıl tahliye edilir? İşte tahliye gerekçeleri..

Kiracının tahliye taahhüdü örneği!

Kiracının tahliye taahhüdü, kiracının yazılı olarak evin boşaltılacağı tarihi belirttiği taahhüt olarak karşımıza çıkıyor. Peki, tahliye taahhütünün geçerlilik şartları nelerdir? İşte kiracının tahliye taahhüdü örneği..

Kira süresi bitimi nedeniyle tahliye!

Kanunen kiraya veren kişi, kiracısını her istediği zaman çıkaramıyor. Ancak haklı nedenlerin meydana gelmesi halinde kiracının tahliyesi istenebiliyor. Peki, kira süresi bitimi nedeniyle tahliye mümkün mü?

halikarnas tahliye Haberi

halikarnas tahliye

1979 yılından bu yana Bodrum Kumbahçe Mahallesi’nde faaliyet gösteren Halikarnas için Bodrum 2. Sulh Hukuk Mahkemesi tahliye kararı verdi. Mekanın işletmecisi Süleyman Demir ile mülk sahipleri arasındaki hukuki mücadele 17 yıldır sürüyor. Tahliye kararının 18 Kasım’da çıktığını belirten mülk sahiplerinden Kemal Kamil Aktaş süreci şöyle anlattı: “ Ailem burayı ev olarak almış, bir dönem pansiyon olarak işletmiş. Sonrasında 1979’da Süleyman Bey’e kiralanmış. Biz 2 kere 10 yıllık kira sözleşmesi yaptık. Sözleşme 1999’da bitti. Biz o dönemde bu yana mülkümüzün boşaltılması için mücadele ediyoruz.”


Borçlar Kanunu’nda uzun dönemli kiramalar için önemli bir düzenleme yapıldığını hatırlatan Aktaş, “10 yılını dolduran kiracıların gerekçe gösterilmeden tahliye edileceği belirtildi. Ancak kiracımız bu karar da itiraz etti ve iptali için dava açtı. Yasal hakkımız olduğu halde...