Halil Öztürk Moritanya türk restoranı Haberi
Türk iş adamı Halil Öztürk, iş için gittiği Moritanya'nın başkenti Nuakşot'taki yöresel yemeklerden memnun kalmayınca Türkiye'den aşçı getirtip restoran açtı.
Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2011 yılında inşaat sektöründe yatırım yapmak için Moritanya'ya geldiğini anlattı.
Moritanya'ya geldiği gün, havaalanından geri dönmeyi düşündüğünü belirten Halil Öztürk, iş mecburiyeti nedeniyle bu düşüncesini yerine getiremediğini söyledi.
Öztürk, zamanla Moritanya'da yaşamaya alıştığını, ancak en çok yemek konusunda zorluklar yaşadığını ifade etti.
Moritanya'nın yöresel lezzetlerinin Türk damak tadına hitap etmediğini ve çoğu zaman adeta aç kaldıklarını dile getiren Halil Öztürk, "Ben ve çalışanlarım yöresel yemekleri pek yiyemiyorduk. Türkiye'den aşçı getirdik. Zamanla iş ticari yöne kaydı, restoran ve otel açtık. Memnunuz, çünkü umduğumuzdan fazla ilgi gördük." dedi.
"Bizim istediğimiz, insanların ailesiyle gelebileceği bir yer yapmaktı"
Restoranında Moritanyalılara da iş imkanı sağladıklarına...