26 / 07 / 2024

Halis Uysal çöl açıklaması

Halis Uysal çöl açıklaması

Türkiye Sulama Kooperatifi Merkez Birliği Genel Başkanı Halis Uysal, küresel ısınma yüzünden artan kuraklık tehlikesine dikkat çekerek, bir an önce sulamada damlama sistemine geçilmesi gerektiğini söyledi...

Alpha Building İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alpha Building İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 100 bin TL sermaye bedeli ile Halis Bingöl tarafından kuruldu.

Reference Yatırım İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Reference Yatırım İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Halis Bingöl tarafından kuruldu.

Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 7.4'e düşürdü!

Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal, yılın ikinci enflasyon raporunu açıkladı. Yüzde 8.2 olan yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 7.4'e çekildi. Uysal, "IMF ile kaynak ya da swap girişimimiz yok" dedi.

Gültekin Uysal : Koruma altındaki doğal alanlar yapılaşmaya açılıyor!

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamındaki çalışmaları değerlendirdi…

Osmaniye'de 48.8 milyon TL'ye arsa karşılığı inşaat ihalesi!

Adana Orman Bölge Müdürlüğü, Osmaniye İli Kadirli İlçesi Şehit Halis Şişman Mahallesi 2206 Ada 7 Parselde Kadirli Orman İşletme Müdürlüğü Kampüsünün projesine göre anahtar teslimi yaptırılması karşılığında arsa verilmesi işini 48 milyon 852 bin TL'ye ihale ediyor.

Mevlüt Uysal: İstanbul Havalimanı'na taşınma sürecinde anlayış bekliyoruz!

İBB Başkanı Uysal, "İETT'nin Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na 15 gün süreyle ücretsiz taşıması var. Atatürk Havalimanı'na yanlışlıkla gelen birisi oradan rahatlıkla buraya gelebilecek" dedi...

Dareen Turizm Seyahat Taşımacılık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dareen Turizm Seyahat Taşımacılık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 400 bin TL sermaye bedeli ile Abdurrahman Uysal tarafından kuruldu.

Mimar Halis Aydıntaşbaş vefat etti!

Mimar Halis Aydıntaşbaş vefat etti. Cenazesi 26 Eylül Çarşamba günü defnedilecek. Ailesi taziye ilanı yayınladı. 

Antalya Kırcami parselasyon planı Eylül'de tamamlanacak!

Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya Kırcami parselasyon planlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Uysal, askıya çıkan planın Eylül ayında tamamlacağını söyledi.

Mevlüt Uysal'dan, Erdoğan'a Kanal İstanbul teşekkürü!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, “İstanbul Boğazı’ndan biz İstanbulluların daha fazla istifade edebilmeleri adına Kanal İstanbul yapılıyor. Sayın Cumhurbaşkanımıza Kanal İstanbul projesi için teşekkür ediyorum." dedi.

İstanbul'da ulaşım sorunu metro ile çözülür!

İlçe ziyaretleri kapsamında Güngören’de esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen İBB Başkanı Mevlüt Uysal, "İtanbul’un ulaşım problemini çözme adına tarih boyunca değişik yöntemler denendiğini ama en etkili yöntemin metro olduğunu" dedi...

Touresthe Sağlık Turizm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Touresthe Sağlık Turizm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün 100 bin TL sermaye bedeliyle Tayfun Uysal ve Özgür Uysal tarafından Kadıköy'de kuruldu.

Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosu yıl sonu açılacak!

İBB Başkanı Uysal, "Bu yıl sonu itibarıyla inşallah Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosunu bitireceğiz" dedi...

Halis Uysal çöl açıklaması Haberi

Halis Uysal çöl açıklaması


Türkiye Sulama Kooperatifi Merkez Birliği Genel Başkanı Halis Uysal, küresel ısınma yüzünden Türkiye'de 2030'lu yıllarda çölleşme olacağını belirterek, ilk çoraklaşmanın Ege ve Akdeniz bölgelerinde başlayacağını kaydetti. 

Bölgede vahşi sulamadan bir an önce vaçgeçilmesi gerektiğini dile getiren Uysal, damlama sistemine geçilmesi gerektiğini söyledi. Bunun yanında Gediz, Küçük ve Büyük Menderes ile Bakırçay'ın çok kirlendiğini dile getiren Uysal, bu nehirlerin kirlilikten bir an önce kurtarılmasının şart olduğunu bildirdi.


"Milli Konsey kurulmalı"

Küresel Isınma Ve Kuraklıkla Mücadelede Su Kullanıcı Örgütleri Ve Modern Sulama Sistemlerinin Önemi Sempozyumu'nda konuşan Uysal, "Küresel ısınma risk grubunda yer alan Türkiye'de 112 milyar metreküp su rezervinden 41 milyarı kullanılıyor. Bunun da yüzde 75'i tarımda harcanıyor. Suyun yüzde 75'ini kullanan bizler, su yönetimlerinde yer almıyoruz" dedi. Uysal, sözlerini şöyle sürdürdü: "Suyu, tarımla...