17 / 05 / 2024

halkalı 3. havalimanı metro hattı durakları

halkalı 3. havalimanı metro hattı durakları

31,5 kilometrelik   Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro  Hattı'nda çalışmalar tamamlanıyor. Proje kapsamında  Gayrettepe-Kağıthane Hattı'nın mayıs sonunda, Gayrettepe'den havalimanına olan kısmın da önümüzdeki yıl açılması planlanıyor. 

Halkalı-3. havalimanı metro ihalesi ne durumda?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Halkalı-3. havalimanı metro ihalesinin son durumu hakkında bilgi verdi...

3.Köprü-3.Havalimanı-Halkalı Demiryolu Projesi'nin ÇED süreci başladı!

Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilecek olan 3. Köprü-3. Havalimanı-Halkalı Hızlı Tren Hattı için ÇED süreci başlıyor. 4 milyar 421 milyon lira yatırımla inşa edilen proje 2 hat olarak planlandı.

Gayrettepe-3.Havalimanı-Halkalı metrosuna ÇED gerekli değildir kararı!

3.Havalimanı Raylı Sistem Bağlantısı projesi kapsamında hayata geçirilecek Gayrettepe - 3. havalimanı - Halkalı metro hattı için "ÇED gerekli değildir" kararı verildi.

3. havalimanı metro hattının detayları belli oldu!

İstanbul'da Gayrettepe - 3. havalimanı - Halkalı arasındaki yeni metro hattı için ilk adım atıldı. Metro hattı Şişli, Kağıthane, Eyüp, Arnavutköy, Başakşehir ve Küçükçekmece'den geçecek.

Gayrettepe-3.Havalimanı-Halkalı Metro Hattı için resmi başvuru yapıldı!

3. Havalimanı'na ulaşım kolaylığı için planlanan Gayrettepe-3.Havalimanı-Halkalı Metro Hattı 66 kilometre uzunluğunda olacak. Proje 4.8 milyar TL'ye mal olacak.

DHMİ'den 3. havalimanı açıklaması!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünden, İstanbul'a yapılacak 3. havalimanına ilişkin, 'Dört milyarı bataklık yutacak' şeklindeki iddiaların, tamamen gerçek dışı ve hayal mahsulü olduğu bildirildi.

3. Havalimanı 150 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul'da yapımı süren 3. havalimanı inşaat alanını ziyaretinde, “Havacılık sektöründe üçüncü havalimanımız dünyanın merkezi olacak” dedi.

Lütfi Elvan: 3. havalimanımız dünyanın merkezi olacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul'da 3. havalimanını bölgedeki bataklığı ıslah ederek inşa ettiklerini belirtti, " 3. havalimanımız dünyanın merkezi olacak " dedi.

3. havalimanı inşaatında 30 bin işçi çalışacak!

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, gazetecilerle birlikte 3. havalimanının bataklık alan olduğu iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları cevapladı. Bakan Elvan yaptığı açıklamada '"Şuana kadar 750'nin üzerinde sondaj yapılmıştır." dedi..

3. havalimanı yapılmazsa şu an uçan sektör yok olur!

İstanbul’un 3. havalimanı inşaatına CEO olarak transfer olan Yusuf Akçayoğlu "Böyle bir mega havalimanı havacılık endüstrisinin olmazsa olmazı. Yoksa THY'nin büyümesini engellemiş olursunuz. Bu onu takip eden özel havayollarının da yok olması demek" dedi.

3. havalimanı milli mesele şart değildi demek haksızlık!

Daha önce Katar havalimanını hayata geçiren Yusuf Akçayoğlu, 3'üncü havalimanı inşaatına CEO olarak transfer oldu. Akçayoğlu’yla ‘3. havalimanı şart mıydı’ polemiğinden, çevre hassasiyetine kadar her şeyi konuştuk.

İki katlı uçaklar 3. havalimanı ile devreye girecek!

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, “Ayrıca ‘wide body’ denilen iki katlı geniş gövdeli uçak da almak istiyoruz. Niyetimiz 3. havalimanı ile birlikte bu uçakları devreye sokmak” dedi

3. köprü ve 3. havalimanı arsa fiyatlarını artırdı!

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, ulaşım alanındaki mega projelerin konut sektörüne getirdiği hareketliliğe işaret etti. Durbakayım, 3. köprü ve 3. havalimanı arsa fiyatlarını artırdığını söyledi...

halkalı 3. havalimanı metro hattı durakları Haberi

halkalı 3. havalimanı metro hattı durakları

31,5 kilometre uzunluğuna sahip Halkalı- İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nda çalışmalar hızla devam ediyor. İstanbul'un batı yakasından hem de doğu yakasından İstanbul Havalimanı'na erişim imkanı sağlayacak projede geri sayım başladı.

Şantiyede işler hızlandı

İnşaatı devam eden Halkalı-İstanbul Havalimanı Metrosu'nun şantiyesinde çalışmalar hızlandı. İstanbul 3. havalimanına şehir merkezinden ulaşımı sağlamak için yapımına başlanan proje Gayrettepe-YHL-Halkalı metro hattının 1. etabı olarak inşa ediliyor.

70 bin yolcuyu taşıyacak

31,5 kilometre hat uzunluğuna sahip olacak Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı günde 70 bin kişiye hizmet verecek.

İlk etap mayıs sonunda açılıyor

Kısa süre içerisinde tamamlanarak hizmete açılması planlanan projede Gayrettepe-Kağıthane Hattı'nın mayıs sonunda, Gayrettepe'den havalimanına olan kısmın da önümüzdeki yıl tamamlanması hedefleniyor.

Proje tamamlandığında şu hatlarla entegre olacak:

1- M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı
2- Metrobüs Hattı
3- Halkalı- İstanbul Havalimanı Hattı
4- İkitelli-Kirazlı...